Ravitsemus fysioterapian tukena (3op)
Toteutuksen tunnus: TH00BD89-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.12.2022 - 22.01.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2023 - 31.07.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Terveys ja hyvinvointi
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 25 - 55
- Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
- Opettajat
- Johanna Kurtti
- Ryhmät
- 
                        PFYSIS22Fysioterapeutti (AMK), S22
- 
                        PFYSIS22APFYSIS22A
- 
                        PFYSIS22BPFYSIS22B
- Opintojakso
- TH00BD89
Toteutukselle Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3008 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
H-5
                    
Sisällön jaksotus
3 op: I-osa 2 op tammi-helmikuussa 2023 ja II-osa 1 op huhtikuussa 2023.
Sisältö: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä. Lisäksi ravintoaineet ja niiden tehtävät sekä ravitsemus eri ikäkausina. II-osassa keskeisinä teemoina ovat mm. sydänterveyden edistäminen ja vajaaravitsemuksen huomioiminen kuntoutustyössä.
                    
Tavoitteet
Opiskelija osaa 
•	kuvata ravinnon merkityksen terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa eri ikäisissä väestöryhmissä,
•	hyödyntää ravitsemukseen liittyvää tietouttaan osana kuntoutustyötä,
•	tukea asiakasta tekemään toimintakykyään tukevia ravitsemuksellisia valintoja suomalaisia ravitsemussuosituksia soveltaen, 
•	kuvata ravitsemuksen ja ravintofysiologian perusteet,
•	kuvata ravitsemuksen merkityksen mm. vajaaravitsemuksen sekä kansansairauksien ehkäisyssä,
•	tunnistaa asiakkaan sairauksien vaatimat ravitsemukselliset erityistarpeet.
                    
Sisältö
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä, ravintoaineet ja niiden tehtävät, ravitsemus eri ikäkausina.
                    
Oppimateriaalit
Oppimateriaali Its-alustalla
I-osa: 
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla
II-osa: oppimateriaali käsitellään tarkemmin ensimmäisellä opetustunnilla.
                    
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä ja tenttinä.
                    
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op, 81 tuntia opiskelijan työtä (I-osa 2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä ja II-osa 1 op = opiskelijan työtä 27 h)
                    
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Numeerinen arviointi; yksilö- ja ryhmätehtävät hyväksytty/hylätty, testi ja tentti numeerinen arviointi.
                    
Esitietovaatimukset
Ei edeltävyysehtoja