Video journalism (5 cr)
Code: KU00BT06-3003
General information
- Enrollment
-
30.11.2022 - 31.03.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
27.02.2023 - 31.05.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Arts Academy
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 12 - 24
- Degree programmes
- Degree Programme in Media Arts
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojaksolla keskitytään erääseen journalismin perusasioista, haastatteluun. Opiskelija syventää aikaisempaa osaamistaan haastattelukysymysten laatimisessa, kykenee valitsemaan haastateltavat tarpeellisiin rooleihin jutun kokonaisuudessa ja toteuttamaan haastattelun kameran edessä. Opintojaksolla analysoidaan television haastatteluperusteisia ohjelmia kevään 2023 tarjonnasta vastaamalla ennalta annettuihin kysymyksiin. Kukin opiskelija käsikirjoittaa ja toteuttaa työparin kanssa oman haastattelujutun.
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- suunnitella journalistisen haastattelujutun videolle
- tehdä journalistista tiedonhankintaa haastattelua varten
- kuvata, valaista, äänittää ja editoida mielekkään videohaastattelun
- toimia työparin kanssa tuotantoryhmässä
- ottaa vastaan ja antaa palautetta valmiista jutuista
- harjoittaa kriittistä ajattelua, aloitekykyä ja luovuutta
- toimia tiimityössä ja hyödyntää ulkopuolisia verkostoja
Content
Students practice the three-point lighting and building an interview image. They do a journalistic acquisition of information and write their own interview story on the basis of it, and implement it in a publishable form. Ideas are discussed in general discussion situations and finally given feedback.
Materials
turkuamk.itslearning.com: Videjournalismi_Kevät2023
Teaching methods
Opintojaksolla harjoitellaan innovaatiokompetensseja: luovuutta, ryhmätyötaitoja, aloitteellisuutta, verkostoitumista ja kriittistä ajattelua. Opintojakson tehtävät edellyttävät itsenäistä ja luovaa työskentelyä sekä vastuun ottamista ryhmän työskentelyssä sekä palautteen annossa, kriittinen ajattelu näyttäytyy televisiojournalismin esitelmien laatimisessa ja verkostoituminen tapahtuu työskentelemällä kontaktissa haastateltaviin.
Pedagogic approaches and sustainable development
Tiedonhankinta, käytännön harjoittelu kamerakalustolla ja haastateltavien kanssa, esitelmien valmistelu ja pitäminen opetusryhmälle, oman jutun käsikirjoittaminen, kuvaaminen, editointi ja julkaiseminen, palautteen anto ja kirjallinen ilmaisu loppuraportissa.
Completion alternatives
AHOT-menettely: opiskelija toimittaa Ailiolle 3-5-minuuttisen haastatteluperustaisen videon ja siihen liittyvän työraportin, joka sisältää seuraavat asiat:
- Haastattelujutun julkaisukonteksti, kenelle ja missä se on tehty ja julkaistu?
- Oma rooli tuotannossa, mitä opiskelija on tehnyt tuotannon aikana?
- Arvio omasta työskentelystä: mihin on tyytyväinen, mitä haluaisi parantaa ja miksi, mitä oppi prosessissa?
- Arvio lopputuotteesta: minkä arvosanan antaisi itselleen ja miksi?
Student workload
- Johdantoluento haastattelumetodista ja siihen liittyvä harjoitus
- Kuvattu haastatteluharjoitus kontaktituntien aikana ja siitä annettu ja saatu palaute.
- Ryhmäesityksen valmistaminen ja pitäminen ennalta annetusta haastatteluohjelmasta
- Haastattelujutun käsikirjoitus: haastateltavan valinta, kuvauspaikka, kuvakerronta ja haastattelukysymykset.
- Haastattelujutun kuvaus ja editointi.
- Palautteen anto muiden haastattelujutuista
- Analyyttinen työraportti omasta toiminnasta ja toisten haastatteluesitelmistä.
Evaluation methods and criteria
Opintojaksolla arvioidaan harjoitukset, tuotanto ja työraportti.
Failed (0)
Tehtäviä puuttuu.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Opiskelija toteuttaa julkaisukelpoisen haastatteluharjoituksen. Opiskelijan televisiojournalismin esitelmä täyttää tehtävänannon vaatimukset. Opiskelija suunnittelee, käsikirjoittaa synopsiksen ja käsikirjoituksen sekä toteuttaa julkaisukelpoisen haastattelujutun. Opiskelija kuvaa työparilleen tai itselleen julkaisukelpoisen jutun. Opiskelijan toiminta prosessin aikana on eettisesti kestävää ja hän suoriutuu tehtävistä kelvollisesti. Opiskelija osallistuu aktiivisesti palautteeseen. Opiskelijan työraportti on kieleltään sujuvia ja sisällöltään asiallinen.
Assessment criteria, good (3-4)
Opiskelija osoittaa haastatteluharjoituksessa hallitsevansa kameran, valaisun, äänityskaluston sekä vuorovaikutuksen haastateltavan kanssa. Opiskelijan televisiojournalismin esitelmä osoittaa perehtyneisyyttä aiheeseen. Opiskelijan haastattelujuttu on synopsiksen, käsikirjoituksen ja toteutuksen osalta mielenkiintoinen, visuaalisesti onnistunut ja äänellisesti siisti. Jutun sisältö kertoo asiasta mielenkiintoisesti. Jutun kuvakerronta on sujuvaa. Opiskelija osoittaa työskentelyssään ammattimaisuutta. Opiskelijan toiminta on prosessin aikana eettistä, ammattimaista ja omatoimista. Opiskelija osallistuu palautteeseen rakentavasti ja kriittisesti. Opiskelijan työraportti on analyyttinen ja se osoittaa sujuvaa kirjoittamisen taitoa.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osoittaa haastatteluharjoituksessa suvereenia välineiden ja ilmaisun hallintaa. Opiskelijan televisiojournalismin esitelmä on oivaltava ja uusia näkökulmia esittelevä. Opiskelijan haastattelujuttu koskettaa katsojaa ja herättää erityistä mielenkiintoa käsiteltyä aihetta kohtaan. Sen synopsis herättää lukijan mielenkiinnon ja esittelee haastateltavan elävästi. Käsikirjoitus on tarkkaan suunniteltu ja toteutuskelpoinen. Jutun aihepiiri, henkilö tai kuvaustapa erityisen haastava ja osoittaa opiskelijalta tavanomaista suurempaa paneutumista. Jutun tekninen ja toteutus on vaikuttava ja työskentelyote on ammattimainen. Opiskelija antaa erinomaista palautetta muiden jutuista. Opiskelijan työraportti on oivaltava ja ilmaisultaan erinomainen. Korkeimman arvosanan voi saada vaikka kaikki kohdat eivät edellyttäisi sitä.