Skip to main content

Teaching Jazz Dance (3 cr)

Code: 2011373-3005

General information


Enrollment
02.12.2022 - 01.03.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.02.2023 - 23.05.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Arts Academy
Campus
Linnankatu Arts Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
6 - 7
Degree programmes
Degree Programme in Performing Arts, Dance Teacher
Teachers
Katja Korpi
Course
2011373
No reservations found for realization 2011373-3005!

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Jazztanssin opettamisen opinto-osa toteutetaan opintojen kolmannen vuoden kevätlukukaudella. Opintojakso koostuu keskustelevista luennoista, oppimistehtävistä, opetuskokeiluista ja työelämävierailusta. Opiskelija perehtyy jazztanssin opetussuunnitelmaan, Taiteen perusopetuksen laajanoppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin ja muuhun opintojakson lähde- ja oppimateriaaliin. Tavoitteena on kasvattaa opiskelijan ymmärrystä jazztanssin opettajan monipuolisesta työnkuvasta, jazztanssin perinteistä ja tuntisisällöistä oppimateriaalin, oppimistehtävien, keskusteluiden ja taiteen perusopetusta antavan tanssikouluvierailun kautta.

Opintojakson keskiössä on taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä ja sen opetukselliset sisällöt ja oppimateriaali. Opiskelija oppii hahmottamaan ja analysoimaan jazztanssituntien sisältöjä ja teemoja, tuntirakennetta ja liikemateriaalia eri ikä- ja taitotasoille (perus- ja syventävät opinnot). Opiskelija suunnittelee eri ikä- ja taitotasoille sopivia harjoitteita ja opettaa niitä vertaisryhmälle, sekä analysoi kanssaopiskelijoiden harjoitteita ja keskustelee harjoitteiden sisällöistä ja tavoitteista. Tämän lisäksi opiskelija suunnittelee I vsk:n tanssinopettajaopiskelijoille soveltuvan jazztanssitunnin. Opiskelija opettaa tunnin I vsk:n tanssinopettajaopiskelijoille, seuraa kanssaopiskelijoiden opetustunnit ja antaa vertaispalautetta opetuksesta. Opetuksessa erityistä huomiota kiinnitetään työskentelyyn muusikon kanssa sekä kykyyn jäsentää ja rytmittää liikettä puheen, laskujen ja scattauksen (scat singing) keinoin.

Opiskelija huomioi seuraavat asiat suunnitellessa jazztunteja eri ikä- ja taitotasoille:
- jazztanssitunnin tulee sisältää jazztanssin tuntirakenteen mukaisia tanssiteknisiä, rytmisiä, tilassa ja eri tasoissa liikkuvia harjoitteita
- tanssitunnin liikekieli ja liikelaadut ovat perinteiseen jazztanssiin pohjautuvia opiskelijan omalla tyylillä höystettynä
- tanssinopettaja on myös musiikkikasvattaja, jazztunnin musiikki on kattaukseltaan monipuolinen ja perinteitä kunnioittava

Objective

Opiskelija soveltaa taidetanssista saamaansa tietoa ja kokemusta suunnitellessaan ja toteuttaessaan taidetanssin opetusjaksoja eri ikäryhmille erityisesti tanssitaiteen perusopetuksessa ja ammatillisella toisella asteella.

Content

Opiskelija tunnistaa taidetanssin tekniikoita ja tyylejä, jäsentää taidetanssin käsitteistöä ja analysoi eri liiketyylien ominaispiirteitä.
Opiskelija rakentaa eri ikä- ja taitotasoille soveltuvia taidetanssin opetuskokonaisuuksia sekä kartoittaa tuloksekkaan opetuksen taustatekijöitä ja edellytyksiä.
Opiskelija soveltaa oppimaansa taidetanssin perusopetuksen yleisen ja laajan oppimäärän sekä ammatillisen II asteen opettamiseen.
Opiskelija opettaa opiskelijatovereilleen suunnittelemansa tunnin käyttäen itse kehittämäänsä liikemateriaalia sekä toimii arvioijana opiskelijatovereidensa toteuttamilla tunneilla.

Materials

Opettajan antama liikemateriaali ja oppimateriaali, taiteen perusopetus, keskustelut, opiskelijoiden oma liikemateriaali, lähdeaineisto.

Teaching methods

Lähioppiminen, oppimistehtävät, keskustelut, vierailu, vertaisoppiminen, ryhmätyö.

Exam schedules

-

International connections

Lähiopetus, tehtäväperusteisuus, keskustelut, itsereflektio, oppimateriaalit, lähdekirjallisuus ja muut lähteet.

Completion alternatives

-

Student workload

Jazztanssin opettamisen opinto-osa on laajuudeltaan 3 op, eli 81 h opiskelijan työtä. Opiskelijan työ koostuu kontaktiopetuksesta, erilaisista oppimistehtävistä, keskusteluista, työelämävierailusta, opetuskokeiluista ja vertaispalautteesta. Loput työajasta on varattu opetustuntien suunnitteluun ja valmisteluun, erilaisten oppimistehtävien tekemiseen, lähteisiin tutustumiseen, esseen kirjoittamiseen ja oman työn reflektointiin.

Further information

-

Go back to top of page