Creating Service or Product Concepts (5 cr)
Code: 3011604-3009
General information
- Enrollment
-
01.06.2024 - 30.08.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Engineering and Business
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Business
- Teachers
- Arja Keltaniemi
- Jenni Tuominen
- Groups
-
MLIITS23Liiketalouden monimuotokoulutus, syksy 2023
- Course
- 3011604
Realization has 7 reservations. Total duration of reservations is 26 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Fri 06.09.2024 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Palvelu- ja tuotekonseptointi |
EDU_2002
Ivar muunto byod
|
Fri 06.09.2024 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009 |
EDU Ivar 2002
|
Thu 26.09.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Palvelu- ja tuotekonseptointi |
EDU_2027
Frans muunto byod
|
Thu 26.09.2024 time 09:00 - 16:00 (7 h 0 min) |
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009 |
|
Thu 26.09.2024 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Palvelu- ja tuotekonseptointi |
EDU_3001
Kaarle muunto byod
|
Thu 24.10.2024 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009 |
EDU_2067
|
Thu 14.11.2024 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009 |
EDU-2025_2026
|
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojaksolla teoria ja käytäntö linkittyvät vahvasti toisiinsa. Haltuun otettavia asioita mm. innovointi, asiakas-/käyttäjälähtöisyys, palvelut ja tuotteet, kohderyhmä, palvelumuotoilu ja konseptisuunnittelu. Opintojaksolla kasvatetaan ymmärrystä edellä olevista teemoista, joita sovelletaan opintojaksossa Kehittämistehtävä 1.
Lähiopetuskerrat:
6.9. klo 13-16 Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
26.9. klo 9-16 Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
24.10. klo 12-16 Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
14.11. Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
Objective
In this coursecustomer and future oriented product, service or process concepts are created.
Having copmpleted the course the studentis able to
- use different innovationmethods
- gather customer needs
- develop an idea into a concept.
Content
- Mitä innovointimenetelmiä on olemassa ja miten niitä voi käyttää?
- Miten ideoista kehitetään konsepti?
- Miten asiakastuntemusta lisätään?
- Millaista on asiakaslähtöinen tuotekehitys?
Materials
Opintojakson aihealueeseen liittyvät monipuoliset lähteet.
Täydennetään opintojakson Its Learning-alustalle.
Teaching methods
- Työpajatyöskentelyä
- Ideointimenetelmät
- Yhteistoiminnallinen oppiminen ja yhteistoiminnalliset menetelmät
- Erilaiset menetelmät/työkalut konseptisuunnittelussa
- Opiskelijan aloitteellinen toiminta
- Itsenäinen tiedon haltuunotto
- Oman työn kehittäminen.
Exam schedules
Ei tenttiä.
Pedagogic approaches and sustainable development
Työelämäläheisyys ja opiskelijalähtöisyys luovat lähtökohdat omille tavoitteille.
Monimuoto-opiskelu, jossa yhteisiä lähijaksoja sekä etäjaksolla tapahtuva itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely ja ohjauskeskustelut opintojaksosta vastaavan ohjaajan kanssa.
Itsiä hyödynnetään verkko-oppimisalustana.
Completion alternatives
Osaamisen näyttömahdollisuus sovitaan tapauskohtaisesti opintojakson vastaavan opettajan kanssa. Opiskelijan tulee osallistua ensimmäiselle lähijaksolle ja mikäli opiskelija haluaa osoittaa osaamisensa näyttönä, hänen tulee olla yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan viimeistään viikkoa kuluttua opintojakson ensimmäisestä lähijaksosta.
Student workload
5 op =noin 135 h opiskelijan työtä.
Lähijaksoilla toteutuvat harjoitukset, joihin ohjeistetaan opintojakson edetessä.
Essee, jossa otettu haltuun monipuolisten lähteiden avulla aihealueen käsitteitä ja tarkasteltu niitä myös käytännön esimerkkien avulla.
Itsenäinen työskentely ja valmistautuminen lähijaksoihin.
Evaluation methods and criteria
Essee 1-5.
Esseen tarkemmat arviointikohteet ja -kriteerit on esitelty opintojakson Its-alustalla.
Lähijaksot ovat pakollisia ja niihin edellytetään valmistautumista ja aktiivista osallistumista.
Failed (0)
Mikäli jokin osasuoristuksista on hylätty, opintojakson suoritus on hylätty. Jos opiskelija on pois lähiopetuksesta enemmän kuin yhden kerran, kurssi hylätään.
Tuotokset sisältävät suoraan netistä tai eri lähteistä suoraan kopioitua tekstiä tai tekoälyn tuottamaa tekstiä (plagiointi).
Tekoälyn hyödyntäminen salittu ideoinnissa, mutta tekstin tuottamisessa kielletty.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
• Opiskelija toimii ohjeita noudattaen muttei tuota itsenäisiä ratkaisuja.
• Opiskelija käsittelee tietoperustaa puutteellisesti ja pääosin referoiden, ilman soveltamisen näkökulmaa.
• Tehtävät tehdään rutiininomaisesti.
Assessment criteria, good (3-4)
• Opiskelija toimii itsenäisesti, omat kehittymistavoitteet näyttäytyvät tuotoksessa.
• Tehtävät ovat selkeästi tavoitteellisia sekä kehityshakuisia että hyödynnettävissä.
• Tietoperustan valinta ja soveltaminen on monipuolista ja aiheeseen sopivaa.
• Tehtävissä on kriittistä ajattelua ja tekeminen on aktiivista.
Assessment criteria, excellent (5)
• Opiskelija osaa soveltaa tietoperustaa ja kehittämisehdotukset ovat innovatiivisia sekä hyödynnettävissä.
• Tietoperustan käyttö on monipuolista ja lähteitä on käytetty kriittisesti.
• Tehtävät osoittavat erinomaista työskentelyä ja perusteltua kriittistä ajattelua.
• Työskentely on innovatiivista ja aktiivista.
• Työskentely on dialogista ja kaikkien osaamista kehittävää.
Qualifications
1. vuoden liiketalouden opinnot tulee olla suoritettu.
Further information
Opintojakso on osa Liiketoiminnan kehittämisen osaamispolkua 30 op. Osaamispolusta valitaan kaikki opintojaksot.