Skip to main content

Creating Service or Product Concepts (5 cr)

Code: 3011604-3009

General information


Enrollment
01.06.2024 - 30.08.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Engineering and Business
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Business
Teachers
Arja Keltaniemi
Jenni Tuominen
Groups
MLIITS23
Liiketalouden monimuotokoulutus, syksy 2023
Course
3011604

Realization has 7 reservations. Total duration of reservations is 26 h 0 min.

Time Topic Location
Fri 06.09.2024 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Palvelu- ja tuotekonseptointi
EDU_2002 Ivar muunto byod
Fri 06.09.2024 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009
EDU Ivar 2002
Thu 26.09.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Palvelu- ja tuotekonseptointi
EDU_2027 Frans muunto byod
Thu 26.09.2024 time 09:00 - 16:00
(7 h 0 min)
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009

Thu 26.09.2024 time 14:00 - 16:00
(2 h 0 min)
Palvelu- ja tuotekonseptointi
EDU_3001 Kaarle muunto byod
Thu 24.10.2024 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009
EDU_2067
Thu 14.11.2024 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Palvelu- tai tuotekonseptointi 3011604-3009
EDU-2025_2026
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Opintojaksolla teoria ja käytäntö linkittyvät vahvasti toisiinsa. Haltuun otettavia asioita mm. innovointi, asiakas-/käyttäjälähtöisyys, palvelut ja tuotteet, kohderyhmä, palvelumuotoilu ja konseptisuunnittelu. Opintojaksolla kasvatetaan ymmärrystä edellä olevista teemoista, joita sovelletaan opintojaksossa Kehittämistehtävä 1.

Lähiopetuskerrat:
6.9. klo 13-16 Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
26.9. klo 9-16 Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
24.10. klo 12-16 Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen
14.11. Arja Keltaniemi ja Jenni Tuominen

Objective

In this coursecustomer and future oriented product, service or process concepts are created.
Having copmpleted the course the studentis able to
- use different innovationmethods
- gather customer needs
- develop an idea into a concept.

Content

- Mitä innovointimenetelmiä on olemassa ja miten niitä voi käyttää?
- Miten ideoista kehitetään konsepti?
- Miten asiakastuntemusta lisätään?
- Millaista on asiakaslähtöinen tuotekehitys?

Materials

Opintojakson aihealueeseen liittyvät monipuoliset lähteet.
Täydennetään opintojakson Its Learning-alustalle.

Teaching methods

- Työpajatyöskentelyä
- Ideointimenetelmät
- Yhteistoiminnallinen oppiminen ja yhteistoiminnalliset menetelmät
- Erilaiset menetelmät/työkalut konseptisuunnittelussa
- Opiskelijan aloitteellinen toiminta
- Itsenäinen tiedon haltuunotto
- Oman työn kehittäminen.

Exam schedules

Ei tenttiä.

Pedagogic approaches and sustainable development

Työelämäläheisyys ja opiskelijalähtöisyys luovat lähtökohdat omille tavoitteille.
Monimuoto-opiskelu, jossa yhteisiä lähijaksoja sekä etäjaksolla tapahtuva itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely ja ohjauskeskustelut opintojaksosta vastaavan ohjaajan kanssa.
Itsiä hyödynnetään verkko-oppimisalustana.

Completion alternatives

Osaamisen näyttömahdollisuus sovitaan tapauskohtaisesti opintojakson vastaavan opettajan kanssa. Opiskelijan tulee osallistua ensimmäiselle lähijaksolle ja mikäli opiskelija haluaa osoittaa osaamisensa näyttönä, hänen tulee olla yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan viimeistään viikkoa kuluttua opintojakson ensimmäisestä lähijaksosta.

Student workload

5 op =noin 135 h opiskelijan työtä.
Lähijaksoilla toteutuvat harjoitukset, joihin ohjeistetaan opintojakson edetessä.
Essee, jossa otettu haltuun monipuolisten lähteiden avulla aihealueen käsitteitä ja tarkasteltu niitä myös käytännön esimerkkien avulla.
Itsenäinen työskentely ja valmistautuminen lähijaksoihin.

Evaluation methods and criteria

Essee 1-5.
Esseen tarkemmat arviointikohteet ja -kriteerit on esitelty opintojakson Its-alustalla.
Lähijaksot ovat pakollisia ja niihin edellytetään valmistautumista ja aktiivista osallistumista.

Failed (0)

Mikäli jokin osasuoristuksista on hylätty, opintojakson suoritus on hylätty. Jos opiskelija on pois lähiopetuksesta enemmän kuin yhden kerran, kurssi hylätään.
Tuotokset sisältävät suoraan netistä tai eri lähteistä suoraan kopioitua tekstiä tai tekoälyn tuottamaa tekstiä (plagiointi).
Tekoälyn hyödyntäminen salittu ideoinnissa, mutta tekstin tuottamisessa kielletty.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

• Opiskelija toimii ohjeita noudattaen muttei tuota itsenäisiä ratkaisuja.
• Opiskelija käsittelee tietoperustaa puutteellisesti ja pääosin referoiden, ilman soveltamisen näkökulmaa.
• Tehtävät tehdään rutiininomaisesti.

Assessment criteria, good (3-4)

• Opiskelija toimii itsenäisesti, omat kehittymistavoitteet näyttäytyvät tuotoksessa.
• Tehtävät ovat selkeästi tavoitteellisia sekä kehityshakuisia että hyödynnettävissä.
• Tietoperustan valinta ja soveltaminen on monipuolista ja aiheeseen sopivaa.
• Tehtävissä on kriittistä ajattelua ja tekeminen on aktiivista.

Assessment criteria, excellent (5)

• Opiskelija osaa soveltaa tietoperustaa ja kehittämisehdotukset ovat innovatiivisia sekä hyödynnettävissä.
• Tietoperustan käyttö on monipuolista ja lähteitä on käytetty kriittisesti.
• Tehtävät osoittavat erinomaista työskentelyä ja perusteltua kriittistä ajattelua.
• Työskentely on innovatiivista ja aktiivista.
• Työskentely on dialogista ja kaikkien osaamista kehittävää.

Qualifications

1. vuoden liiketalouden opinnot tulee olla suoritettu.

Further information

Opintojakso on osa Liiketoiminnan kehittämisen osaamispolkua 30 op. Osaamispolusta valitaan kaikki opintojaksot.

Go back to top of page