Siirry suoraan sisältöön

Liiketoiminnan kehittämistehtävä 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: 3011644-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 12.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 29.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Arja Keltaniemi
  • Jenni Tuominen

Ryhmät

  • MLIITS23
    Liiketalouden monimuotokoulutus, syksy 2023
  • 16.01.2025 09:00 - 16:00, Liiketoiminnan kehittämistehtävä 2 3011644-3009
  • 13.03.2025 09:00 - 16:00, Liiketoiminnan kehittämistehtävä 2 3011644-3009

Tavoitteet

Opintojaksolla kehitetään tuotetta, palvelua tai/ja prosessia ketterin menetelmin.
Opiskelija osaa
- soveltaa liiketoiminnan kehittämisen menetelmiä ja tietoja ja ketterän työskentelyn menetelmiä käytännön kehittämistyöhön
- tehdä vaiheistetun ja aikataulutetun kehittämissuunnitelman
- hyödyntää erilaisia toiminnallisia menetelmiä ja kehittämisen työkaluja.

Sisältö

- Miten soveltaa teoriaa käytännön tekemiseen
- Miten hyödyntää ketteriä menetelmiä kehittämistyössä
- Miten asettaa realistisia tavoitteita
- Minkälaista viestintää kehittämistehtävä edellyttää
- Miten hyödyntää tai osallistaa asiakkaita, työyhteisöä tai muita sidosryhmiä kehittämistyössä

Oppimateriaalit

Aiheeseen liittyvä valinnainen materiaali.

Opetusmenetelmät

- Ideointimenetelmät
- Yhteistoiminnallinen oppiminen ja yhteistoiminnalliset menetelmät
- Erilaiset menetelmät/työkalut konseptisuunnittelussa
- Opiskelijan aktiivisuus ja aloitteellinen toiminta
- Itsenäinen tiedon haltuunotto
- Oman työn kehittäminen
- Kokeilemalla kehittäminen

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Työelämäläheisyys ja opiskelijalähtöisyys luovat lähtökohdat kehittämistehtävälle.
Monimuoto-opiskelu, jossa yhteisiä lähijaksoja sekä etäjaksolla tapahtuva itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely ja ohjauskeskustelut opintojaksosta vastaavan ohjaajan kanssa.
Its:iä hyödynnetään verkko-oppimisalustana.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen näyttömahdollisuudesta sovitaan ohjauskeskustelussa tapauskohtaisesti opintojakson vastaavan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Raportti, jossa perustellaan ja kuvataan kehittämisprosessi ja tulokset.
Lähijaksoihin valmistautuminen ja osallistuminen.
Loppuesitykset posterikävelynä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Valmistautuminen ja osallistuminen lähijaksotyöskentelyyn.
Kehittämistehtävän raportista ilmenee vaadittavat asiat.

Sisällön jaksotus

Liiketoiminnan kehittämistehtävä 2 integroituu samaan aikaan toteutuvaan opintojaksoon Palvelu- ja tuotekehitykseen. Haltuunotettua teoriaa ja annettuja työkaluja sovelletaan kehittämistehtävässä. Kehittämistehtävä 2 on jatkoa Kehittämistetävä 1:n alustavalle konseptisuunnitelmalle. Alustavaa suunnitelmaa rajataan tarkoituksenmukaisesti, mm. rajaus kehittämiskohteeseen, tarkoituksenmukainen käyttäjäryhmä, jolla kehitettävää asiaa testataan. Kehittämistehtävässä sovelletaan erilaisia menetelmiä mm. palvelumuotoilun menetelmiä sekä kokeilemalla kehittämistä.

Lähijaksot:
Lähijaksot:
16.1. klo 9-16
13.3. klo 9-16
22.5. klo 9-16

Viestintäkanava ja lisätietoja

Edeltävyysehdot: Kevään kehittämistehtävä pohjautuu syksyn Liiketoiminnan kehittämisen kokonaisuuteen, Liiketoiminnan konseptointi. Syksyn osuus tulee olla koknaisuudessa suoritettu, jotta voi jatkaa kevään osuutta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kehittämistehtävästä tuotetaan raportti: Syksyllä kehittämistehtävä 1:ssä työstettyä konseptisuunnitelmaa työstetään eteenpäin. Kehittämiskohteen rajautuminen tarkoituksenmukaisesti > käyttäjäryhmä > testaus > palaute > jatkokehittäminen.
Osallistuminen työskentelyyn lähijaksoilla sekä pienryhmissä, joissa käsitellään kehittämistehtäviä.

Hylätty (0)

Jos poissaoloja lähijaksoilta enemmän kuin kerran.
Välitehtävät tekemättä. Kehittämistehtävä ei vastaa tehtäväantoa.

Esitietovaatimukset

Liiketoiminnan kehittämisen kehittämistehtävä 1 tulee olla suoritettuna.