Siirry suoraan sisältöön

Korkeakouluopinnot ja suomi toisena kielenä 2 (B1), suomen kielen näyttökoe (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00CB04-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.01.2023

Ajoitus

19.04.2023 - 29.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteiset palvelut

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 20

Koulutus

  • Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Opettaja

  • Riia Lamminmäki
  • Tiina Hirard

Vastuuopettaja

Tiina Hirard

Ajoitusryhmät

  • Avoimen AMK:n opiskelijat (Koko: 20. Avoin AMK: 20.)

Pienryhmät

  • Avoimen AMK:n opiskelijat

Tavoitteet

Opiskelija laajentaa itseään kiinnostavan alan ja sen käsitteiden tuntemusta. Opiskelija ymmärtää alan tekstejä ja osaa myös itse laatia lyhyitä ammatillisiin konteksteihin liittyviä tekstejä ja suullisia esityksiä. Opiskelija osaa sanallistaa ongelmia ja niiden ratkaisuja. Kieliopintojen taitotaso on B1.1.–B1.2.

Sisältö

Tekstien ymmärtämisessä edetään yleistajuisista teksteistä vaativampiin teksteihin ja harjoitellaan niiden selostamista sekä suullisesti että kirjallisesti. Lisäksi harjoitellaan matemaattisissa tehtävissä ja ongelmanratkaisussa tarvittavaa kieltä. Opintojaksolla vahvistetaan ammatillisen sanaston ja keskeisten rakenteiden hallintaa.

Opetusmenetelmät

Opintojakso suoritetaan näyttökokeena Turun AMK:n Kupittaan kampuksella. Kokeen voi suorittaa keskiviikkona 19.4.2023 ja/tai maanantaina 29.5.2023. Kokeeseen sisältyy kirjallisia tehtäviä, jotka suoritetaan koetilaisuudessa sähköisesti itslearning-järjestelmässä. Lisäksi kokeeseen sisältyy suullinen tehtävä ja ryhmäkeskustelu.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tehtävien sisällöt ovat ammatillisia ja työelämälähtöisiä. Kokeeseen sisältyy myös yhteisöllistä ja vuorovaikutteista oppimista, joka toteutuu ryhmäkeskusteluna. Näyttökokeessa huomioidaan monipuolisesti kaikki kielitaidon eri osa-alueet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Näyttökoe järjestetään 19.4.2023 ja 29.5.2023 klo 9-13 Turun AMK:n Kupittaan kampuksella. Opintojaksolle ilmoittaudutaan avoimen AMK:n kautta 22.5.2023 mennessä.

- Jos ilmoittaudut näyttökokeeseen viimeistään 12.4., osallistut näyttökokeeseen 19.4.2023
- Jos ilmoittaudut näyttökokeeseen viimeistään 22.5., osallistut näyttökokeeseen 29.5.2023
- Jos näyttökoesuorituksesi 19.4. hylätään tai arvosanasi on alle kolme, voit osallistua näyttökokeeseen uudestaan 29.5. ilman uutta ilmoittautumista.

Tarkemmat tiedot näyttökokeen ajasta ja paikasta sekä ohjeet näyttökokeen tehtäviin löytyvät itslearning-järjestelmästä. Opiskelija pääsee kirjautumaan itslearning-järjestelmään kurssi-ilmoittautumisensa jälkeen aktivoituaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksen.

Näyttökokeeseen sisältyy kirjallisia tehtäviä, jotka suoritetaan koetilaisuudessa sähköisesti itslearning-järjestelmässä. Lisäksi kokeeseen sisältyy suullinen tehtävä ja ryhmäkeskustelu.

Tehtävien sisällöt ovat ammatillisia ja työelämälähtöisiä. Kokeeseen sisältyy myös yhteisöllistä ja vuorovaikutteista oppimista, joka toteutuu ryhmäkeskusteluna. Näyttökokeessa huomioidaan monipuolisesti kaikki kielitaidon eri osa-alueet.

Näyttökokeen suorittamalla voi osoittaa Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n polkuopintoihin hakevalta vaaditun suomen kielen taidon, jos koe on suoritettu vähintään arvosanalla 3. Lisätietoja polkuopintohausta ja kielitaitovaatimuksesta löydät polkuopintojen hakuohjeesta: https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/polkuopintojen-hakuohjeet/.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioitavat tehtävät:
- kirjallinen tehtävä 1
- kirjallinen tehtävä 2
- suullinen tehtävä
- ryhmäkeskustelu

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0–5. Arvosanaan vaikuttavat edellä mainitut oppimistehtävät, jotka arvioidaan asteikolla 0–2.

• 0: täydennettävä – tehtävässä ei ole noudatettu ohjeita, kieli ei ole ymmärrettävää tai tehtävää ei ole tehty
• 1: hyväksytty – tehtävä on tehty ohjeiden mukaan ja se on kielellisesti ymmärrettävä
• 2: erinomainen – tehtävä on tehty ohjeiden mukaan; tehtävä osoittaa perehtyneisyyttä ja on kielellisesti selkeä

Tehtävien maksimipistemäärä on 8 p. Arvosana muodostuu pisteiden perusteella seuraavasti:

0–2 p = 0;
3 p = 1
4 p = 2;
5 p = 3;
6 p = 4;
7–8 p = 5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin joillakin alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa käyttää hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja osaa analysoida aihepiiriin liittyviä asioita sujuvasti ja perustellusti. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa.

Esitietovaatimukset

Vähintään suomen kielen taitotaso B1.