Starting up a Business (10 cr)
Code: 3011668-3008
General information
- Enrollment
-
02.07.2023 - 15.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.08.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Engineering and Business
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Business
- Teachers
- Marita Nummi-Wikström
- Kaisa Aaltonen
- Kari Juhala
- Groups
-
PLIITS22BAPLIITS22BA
- Course
- 3011668
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opiskelu BisnesAkatemiassa tapahtuu nelivedon periaatteella (oppimissopimus, bisnes, treenit & lukupiirit)
Bisnes: Opiskelija omaksuu yrittäjän roolin innovatiivisessa liiketoimintaympäristössä. Opiskelija toimii aktiivisesti osuuskunnan liiketoiminnassa valmentajan ja tiimin kanssa sovituin periaattein.
Opiskelijat perustavat yhdessä osuuskunnan ja käynnistävät sen liiketoiminnan.
Tiimi perehtyy liiketoiminnan suunnitteluun, osuuskuntalakiin ja sidosryhmiin sekä muihin osk-perustamiseen tai haltuunottoon vaadittaviin dokumentteihin. Tiimi asettaa itselleen liikevaihtotavoitteen ja sopii tehtävät, joiden avulla kukin tiimissä toimii tavoitteen suuntaisesti. Opiskelija verkostoituu mm. muiden tiimiopiskelijoiden, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.
Opiskelija osallistuu yhteisesti sovittaviin kokouksiin, keskusteluihin ja muihin aktiviteetteihin. Opiskelijan tulee aktiivisesti työskennellä liiketoiminnassa ja projekteissa ja edistää osuuskunnan tavoitteita. Opiskelija huolehtii omalta osaltaan positiivisen tiimihengen luomisesta ja säilymisestä.
Oppimissopimus: Opiskelija laatii oppimissopimuksen ja käy valmentajan kanssa kehityskeskusteluja. Oppimissopimuksen tulee sisältää tiimin tavoitteita. Tiimi tukee jäsentensä tavoitteita.
Opiskelija laatii lukuohjelman tukemaan omaa ammatillista kehittymistään ja lukee sovitut kirjat ja muut materiaalit sekä osallistuu lukupiireihin ja jakaa tiimille hankkimaansa tietoa. Opiskelija lukee ja reflektoi portfolioonsa vähintään 2 kirjaa tai vastaavaa materiaalia. Lisäksi opiskelija kirjoittaa yhden esseen (lähdeviitteineen), jossa hän hyödyntää syksyn aikana lukemiaan aineistoja. Esseen pituus noin kaksi sivua.
Treenit & lukupiirit: Opiskelija osallistuu treeneihin/lukupiireihin kahdesti viikossa. Treenit/lukupiiri ovat aktiivista tiedonrakentamista, jossa jokainen tuottaa lisäarvoa omalla panoksellaan.
Lukupiiriin opiskelija valmistautuu lukemalla sovitun kirjan tai muun materiaalin. Opiskelijat ovat vastuussa 2 kertaa viikossa pidettävien treenien valmistelusta ja vetämisestä. Treenit voidaan järjestää myös BA:n ulkopuolella ja vierailijoita voidaan pyytää tiimin ulkopuolelta. Poissaolo korvataan osallistumalla toisen tiimin treeneihin
Objective
Having completed the course the student
- acknowldges the strengths and development areas as individual and as team member and can use these resources in business
- can act in a productive way in different roles
- knows ad can take care of the practical issues about business
- can act in the proper business environment according to legal restrictions and common practices
- makes contacts and builds a network.
Making the company brand.
Content
Adapting the role of an entrepreneur and the adaptive business. Getting familiar with Co-operative legislation and other relevant documentation as well as the interest groups. Starting and running Co-operative operations. Drafting a personal learning portfolio. Development discussions with the coach. Instructed group working.
Materials
Yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan käynnistämiseen liittyvät materiaalit
Johannes Partanen: Tiimiyrittäjän ja tiimivalmentajan Parhaat kirjat
Hallitustyön materiaalit
Opiskelijat etsivät aktiivisesti toteutuksessa tarvittavaa tietoa
Teaching methods
Opintojakso toteutetaan BisnesAkatemian tiimioppimisympäristössä. BisnesAkatemiassa käytetään nelivetomallia, johon kuuluvat treenit, liiketoiminta, lukeminen sekä oppimissopimus.
Treeniaiheet syntyvät osuuskunnan liiketoiminnan tarpeista ja ajankohtaisista aiheista. Treeniaiheita keksitään luovasti ja innovatiivisesti. Lisäksi, vinkkejä treeniaiheisin voi kysyä valmentajilta, apuvalmentajilta ja toiselta tiimiltä.
Yritystoiminnan käynnistämisessä opiskelija tutustuu yrityspalveluihin (mm. Potkuri ja SparkUp), kokouskäytäntöihin, yrityksen perustamistyökaluihin ja aloittavan yrittäjän oppaisiin, viestinnän työkaluihin ja tiimityön työkaluihin.
Exam schedules
Opiskelija osoittaa oppimistaan koko opintojakson ajan osuuskunnassaan ja BisnesAkatemiassa.
International connections
Tietoa rakennetaan tiimioppimisympäristössä jossa harjoitetaan yrittäjyyttä. BisnesAkatemiassa opitaan osuuskunnan toiminnan kautta monipuolisesti yrittäjyteen liittyviä taitoja. Tietoa hankitaan monipuolisesti kirjoista ja muista lähteistä.
Reflektointia ja monipuolista palautetta käytetään toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Kaikkien opiskelijoiden on osallistuttava aktiivisesti liiketoimintaan.
Completion alternatives
Tarkoitettu BisnesAkatemian osuuskunnissa työskenteleville opiskelijoille.
Student workload
Yritystoiminta ja oppisen työkalut nelivetomallin mukaan. Kokonaistyömäärä viidelle opintopisteelle on noin 135 tuntia: työtunteja on tultava vähintään 100 tuntia (aktiiviset työtunnit, treenit, lukupiirit, raportointi portfolion muodossa), tämän lisäksi tiedonhankintaa 35h. Opiskelijan työmäärä perustuu tiedonhankintaan, aktiivisiin työtunteihin, viikoittaisiin treeneihin ja luettuihin kirjoihin/materiaaleihin. Osallistuminen treeneihin on pakollista. Jos jostakin syystä opiskelija ei pääse oman tiimin treeneihin, poissaolo korvataan osallistumalla jonkun rinnakkaisryhmän treeneihin. Opiskelija kirjaa työtuntinsa tuntikirjanpitoon. Opintopisteet muodostuvat tehdyn tuntimäärän ja saavutettujen tuotosten perusteella. Tehdyt tuotokset esitetään portfoliossa.