Skip to main content

Safety Comptence in Health Care (5 cr)

Code: 7051061-3006

General information


Enrollment

01.05.2023 - 31.08.2023

Timing

01.08.2023 - 05.12.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Health and Well-being

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Degree Programme in Dental Hygiene

Teachers

  • Minna Hyötilä
  • Sanna Ojala
  • Riikka Hellman

Groups

  • PSUUNS23
  • 29.08.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen/Infektioiden torjunta 7051061-3006/Orientaatio/Blokki 1
  • 08.09.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen/Infektioiden torjunta7051061-3006/Teams
  • 13.09.2023 08:15 - 09:45, Turvallisuusosaaminen/infektioiden torjunta 7051061-3006/Teams
  • 21.09.2023 12:00 - 14:00, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006
  • 22.09.2023 08:15 - 09:45, Turvallisuusosaaminen/Infektioiden torjunta 7051061-3006/Teams
  • 25.09.2023 10:00 - 12:00, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006
  • 26.09.2023 12:00 - 16:00, Hätäea, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006
  • 27.09.2023 12:00 - 14:00, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006
  • 29.09.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen/Infektioiden torjunta 7051061-3006/Teams
  • 02.10.2023 11:00 - 13:30, EA-rastit, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006
  • 06.10.2023 08:00 - 10:00, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006
  • 10.10.2023 12:30 - 15:45, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006/SIMULAATIO
  • 16.10.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen/infektioiden torjunta 7051061-3006/PERUTTU itsenäinen työskentely
  • 03.11.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen/infektioiden torjunta 7051061-3006/Teams
  • 08.11.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen/Infektioiden torjunta TENTTI/ 7051061-3006
  • 05.12.2023 10:00 - 11:30, Turvallisuusosaaminen 7051061-3006/Infektioiden torjunta uusintatentti

Objective

Students
- can identify life-threatening situations and first aid needs
- are able to give the needed first aid
- are aware of the health care plans drawn up for exceptional situations.

Content

Students
- are familiar with normal microbes and their significance, and clinically important pathogens
- are aware of the different levels of aseptics and their requirements for the promotion of patient safety
- know how to work according to aseptic principles in the health care field

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty