Skip to main content

Anatomy, Physiology and Microbiology (5 cr)

Code: TH00CK47-3005

General information


Enrollment

02.07.2023 - 30.09.2023

Timing

01.08.2023 - 31.12.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Health and Well-being

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Degree Programme in Nursing

Teachers

  • Minna Kummunsalo
  • Katri Mattsson
  • Sanna Virtanen

Groups

  • PSHTS23A
  • PSHTS23B
  • 28.08.2023 13:00 - 14:00, IMMI info - Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia TH00CK47-3005
  • 04.09.2023 10:00 - 13:00, IMMI Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia TH00CK47-3005
  • 05.09.2023 08:00 - 10:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 05.09.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 06.09.2023 09:00 - 12:00, IMMI Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia TH00CK47-3005
  • 06.09.2023 14:00 - 17:00, IMMI, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia TH00CK47-3005, Mikrobiposteriesitykset
  • 07.09.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 07.09.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 12.09.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia TH00CK47-3005
  • 12.09.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia TH00CK47-3005
  • 14.09.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 14.09.2023 14:00 - 16:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 19.09.2023 08:00 - 10:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 19.09.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 20.09.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 20.09.2023 14:00 - 16:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 26.09.2023 08:00 - 10:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 26.09.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 28.09.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 28.09.2023 14:00 - 16:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 03.10.2023 08:00 - 10:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 03.10.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 10.10.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 10.10.2023 14:00 - 16:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 12.10.2023 08:00 - 10:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 12.10.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 24.10.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 26.10.2023 10:00 - 12:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 15.11.2023 12:00 - 14:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 15.11.2023 14:00 - 16:00, Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 24.11.2023 12:00 - 14:00, 1. TENTTI - Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 04.12.2023 12:00 - 14:00, 2. TENTTI - Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia
  • 13.12.2023 12:00 - 14:00, 3. TENTTI - Anatomia ja fysiologia sekä mikrobiologia

Objective

ANATOMY, PHYSIOLOGY AND MICROBIOLOGY 5 ETCS ANFYM

Objectives:

Student
• knows the basics of the structure, operation and regulation of the body’s organ systems and the factors behind them
• knows how to prevent treatment-related infections and manage the risks of infections.
• knows what the immune system and defence mechanisms mean
• knows the purpose and knowledge base related to vaccinations
• knows what treatment-related infections and infection risk management are
• knows the significance of aseptic work

Content

Contents
· Cell function, embryo development, tissue types and skin structure
· Structure and function of the musculoskeletal system
· Structure and function of the circulatory system and the heart, blood, immune system
· Respiratory structure and function
· Structure and function of the urinary system, fluid balance
· Structure and function of the digestive system
· Hormone function, metabolism, genital structure and function
· Structure and function of the nervous system
· Immune system and immunisation
· Infection risk management and hygiene recommendations
· Hand hygiene, use of protective equipment, safe treatment environment
· The most common treatment-related infections and the microbes that cause them
· Infection control and related precautions

Evaluation scale

H-5