Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship (5 op)
Toteutuksen tunnus: TH00CK44-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2023 - 15.11.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sairaanhoito
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
- Minna Nurminen
- Anne-Mari Seppälä
Ajoitusryhmät
- Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
-
MSAISS23Sairaanhoitajakoulutus, Salo, monimuoto, S23
Pienryhmät
- Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää
- 29.11.2023 08:00 - 12:00, Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship TH00CK44-3005
- 13.12.2023 08:00 - 14:00, Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship TH00CK44-3005
Tavoitteet
SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY
The study unit is arranged entirely in English
Objectives
The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector
Sisältö
Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care
Oppimateriaalit
Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.
Opetusmenetelmät
Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa
Sisällön jaksotus
-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, learning cafe, posterwalk) participation and pretasks pass / failed