Kulttuurihyvinvointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: KU00CP44-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2023 - 31.07.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Taideakatemia
Opetuskielet
- Suomi
Opettaja
- Uli Kontu-Korhonen
Ryhmät
-
OSSHMUS23Sairaala- ja hoivamuusikon osaajakoulutus
Opetusmenetelmät
Opintojakson oppimisympäristössä oleviin aineistoihin perehtyminen ja sovittujen verkkotehtävien (1-2 tehtävää) itsenäinen suorittaminen. Opintojakso suoritetaan itselle sopivina aikoina verkossa. Opintojakso sisältää jonkin verran englanninkielistä aineistoa.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Itseohjautuva systemaattisesti etenevä työskentely verkko-oppimisympäristössä. Tiedon soveltaminen ja reflektointi suhteessa omaan ammatilliseen osaamiseen ja sen kehittämistarpeisiin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso toteutetaan itsenäisesti suoritettavana, monitieteisenä, MOOC-verkko-opintojaksona (Massive Open Online Course) Digicampuksen oppimisympäristössä: https://digicampus.fi/login/index.php. Opintojakson aineistot ovat vapaasti kaikkien tutustuttavissa Digicampus-oppimisalustalla kirjautumalla alustalle, mutta kurssin voi suorittaa vain ilmoittautumalla opintojaksolle.
HUOM. Osaajakoulutukseen osallistujat ilmoittautuvat opintojaksolle Turun AMK:n Pepissä (Kurssi: Kulttuurihyvinvoinnin perusteet, 3 op), ja suorittavat opintojakson 5 op:n laajuisena täydentävin ja soveltavin tehtävin, jotka ilmoitetaan vain osaajakoulutukseen osallistujille ja palautetaan osaajakoulutuksen opettajalle, ei oppimisalustalle.
Opintojakso koostuu seuraavista osioista:
1. Kulttuurihyvinvoinnin historia ja keskeiset käsitteet
2. Kulttuurin ja taiteen merkitykset ja vaikutukset hyvinvoinnille
3. Toimintamallit ja hyvät käytännöt
4. Kulttuurihyvinvointi rakenteissa ja politiikoissa
5. Soveltaminen eri ammattialoilla
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.
Sisällön jaksotus
Opintojakso tarjoaa perustietoa kulttuurihyvinvointialasta, sen kehityksestä ja monitieteisestä tutkimuksesta. Opintojaksolla tutustutaan kulttuurihyvinvoinnin toimintamalleihin ja hyviin käytäntöihin. Opintojakso antaa tietoa ja ideoita kulttuurihyvinvoinnin mahdollisuuksista eri ammattialoilla sekä tutustuttaa alan työtapoihin ja taidelähtöisiin menetelmiin.
Opintojen aikana tutustutaan kulttuurihyvinvointiin monitahoisena ilmiönä ja näkökulmana sekä kulttuurin merkitykseen osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Opintojaksolla avataan mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen sisältöjen ja menetelmien soveltamiseen saavutettavasti eri ammattialoilla osana muuttuvaa palvelujärjestelmää.
Opintojakso sopii erityisesti taide-, kulttuuri- ja kasvatusalalla työskenteleville sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin välisistä yhteyksistä.
Opintojakso on tehty yhteistyössä Kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallisen yhteyspisteen Taikusydämen, Turun AMK:n Taideakatemian, Turun yliopiston Sote-akatemian ja Kulttuurikampus Turun kanssa.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Hylätty (0)
Hy
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.