Skip to main content

Teaching Practice 1 (5 cr)

Code: 2011408-3006

General information


Enrollment
02.08.2023 - 31.08.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.09.2023 - 31.07.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Arts Academy
Teaching languages
Finnish
Seats
8 - 25
Teachers
Minna Haapasalo
Teacher in charge
Minna Haapasalo
Course
2011408
No reservations found for realization 2011408-3006!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Yleensä ensimmäinen opetusharjoittelu tehdään 3. opiskeluvuotena. Opiskelija voi aloittaa harjoittelun sopivan tilaisuuden tullen jo 2. opiskeluvuotena, mikäli Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 1 ja 2 opintojaksot, sekä koululaisprojekti (1. opintovuonna tehtävä projektiopinto) on hyväksytysti tehtynä.
Opetusharjoittelu etenee vaiheittain:

1.
Opetusharjoittelupaikan hankkiminen ja sen hyväksyttäminen opetusharjoittelun ohjaajalla (Minna: minna.haapasalo@turkuamk.fi).

2.
Työharjoittelusopimuksen tekeminen.

3.
Omien oppimistavoitteiden asettaminen sekä sisällön suunnittelu opetusharjoittelupaikan (konteksti) ja opetettavan ryhmän tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

4.
Opetuksen toteutusprosessi ja reflektointiprosessi. Opetusharjoittelun ohjaaja käy katsomassa tuntiasi mahdollisuuksien mukaan ja käytte ohjauskeskustelun. Mikäli opetusharjoittelupaikkaan tuleminen ei ole mahdollista, videoit opetustasi.(KATSO siinä tapauksessa videoinnin ohje Itslearning. opetusharjoittele 2.) Jokaisesta opetuskerrasta teet kirjallisen suunnitelman ja reflektion.

5.
Osallistut opetusharjoitteluseminaariin, jossa esittelet (syys-tai toukokuussa) harjoittelun muille opiskelijoille.
Palautat kokoavan raportin opetusharjoittelusta (ohje Itslearning:ssa tehtäväpalautuksen yhteydessä).

Objective

The student plans, teaches and self evaluates study module or theatre cource. S/he has expertise to function as a peer evaluator.

Content

Active attendance and accepted completion of practical work and written reports.

Materials

Katso Itslearning-työtilasta YLEISET OHJEET OPETUSHARJOITTELUSTA -> "Taustamateriaalia teatteriopettajalle"

Teaching methods

Opetusharjoittelu on työelämälähtöistä taidepedagogiikan oppimista ammattikentällä opiskelijan itse valitsemassa ja hankkimassa kohteessa, omalle ammatilliselle kehittymiselle sopivassa kontekstissa. Opetusharjoittelun valinnassa auttaa opetusharjoitteluseminaarien presentaatioiden kuuleminen, vertaiskokemusten jakaminen, tutoropettajan kanssa keskusteleminen sekä opetusharjoitteluohjaajan ohjaus. Opetusharjoittelun voi tehdä työparina tai jopa tiiminä tilanteen mukaan. Opetusharjoittelu voi myös toteutua omassa oppilaitoksessa perustelluissa tilanteissa, joista voit keskustella ohjaajan kanssa.

International connections

Opetusharjoittelu 1 on taidepedagogisen prosessin itsenäistä suunnittelemista, toteuttamista, reflektointia ja presentointia ohjaavan opettajan ohjauksessa.

Student workload

5 op:n kokonaisuuteen kuuluu VÄHINTÄÄN 6 h (1 h = 60 min) kontaktiopetusta (eli opetettavia tunteja). Tämän lisäksi opiskelijan työhön kuuluu yhteydenpito opetusharjoittelutahoon, opetuskontekstiin tutustuminen, opetettavan ryhmän lähtötasoon ja mahdollisesti kehitysvaiheeseen tutustuminen (tarkastele: mitä tämä konteksti ja ryhmä tarvitsee oppiakseen ja kehittyäkseen), opetuskokonaisuuden suunnittelu ja reflektointi, yksittäisten tuntien suunnittelu ja reflektointi kirjallisesti, harjoittelun raportointi sekä presentointi opetusharjoitteluseminaarissa.

Palautettavat kirjalliset oppimistehtävät ovat siis: 1) työharjoittelusopimus 2)tuntisuunnitelmat ja ohjauskertojen reflektiot 3) opetusharjoitteluraportti 4) seminaaripresentaatio (yleensä power point -esitys. Tarkemmat ohjeet löytyvät Itslearning -alustalta työtilasta Teatteri-ilmaisun ohjaajan opetusharjoittelu.

Useimmissa opetusharjoittelussa suurempi kontaktiopetusmäärä kuin 6 h on suositeltavaa. Esim. jos opetusta on 1,5 h viikossa ja kertoja on 8-10 kertaa, on kyseessä yhden harjoittelun kontaktiopetusmäärä. Tuntimäärä tarkoittaa opiskelijan yksin opettamaa määrää tunteja. Mikäli opiskelija toimii työparin kanssa tai tiimissä, täytyy jokaisen opetusmäärä olla eroteltavissa.  

Opetusharjoittelussa tärkeämpää kuin kontaktituntien määrän laskeminen on opetuskokonaisuuden toimivuus ja osallistujien kannalta mielekkään kaaren luominen. Suunnittele siis opetusharjoitteittelua oppiminen ja ammatillinen kehittyminen edellä: millaisesta opetuksen suunnittelusta ja toteutukseksta haluat ja tarvitset harjoittelua, mikä on pedagogina kehittymisellesi hyvä askel tässä kohtaa?
Näistä kysymyksistä voit aina kysyä ja keskustella opetusharjoittelun ohjaajan kanssa.


Opetusharjoittelun kokonaisuudesta ja kontaktiopetuksen määrästä voi aina keskustella ohjaavan opettajan kanssa. Perustelluista syistä opetettava tuntimäärä voi vaihdella (esim. erityisryhmä, opetusmateriaalin luominen tilaustaholle tms.). 

Further information

opetusharjoittelun ohjaaja: minna.haapasalo@turkuamk.fi

Go back to top of page