Siirry suoraan sisältöön

Korkeakouluopinnot ja suomi toisena kielenä 2 (B1) - avoimen AMK:n näyttökoe (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00CB04-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.09.2023 - 20.11.2023

Ajoitus

30.10.2023 - 27.11.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteiset palvelut

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 20

Koulutus

  • Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Opettaja

  • Riia Lamminmäki
  • Tiina Hirard

Vastuuopettaja

Tiina Hirard

Ajoitusryhmät

  • Avoimen AMK:n opiskelijat (Koko: 500. Avoin AMK: 500.)

Pienryhmät

  • Avoimen AMK:n opiskelijat

Tavoitteet

Opiskelija laajentaa itseään kiinnostavan alan ja sen käsitteiden tuntemusta. Opiskelija ymmärtää alan tekstejä ja osaa myös itse laatia lyhyitä ammatillisiin konteksteihin liittyviä tekstejä ja suullisia esityksiä. Opiskelija osaa sanallistaa ongelmia ja niiden ratkaisuja. Kieliopintojen taitotaso on B1.1.–B1.2.

Sisältö

Tekstien ymmärtämisessä edetään yleistajuisista teksteistä vaativampiin teksteihin ja harjoitellaan niiden selostamista sekä suullisesti että kirjallisesti. Lisäksi harjoitellaan matemaattisissa tehtävissä ja ongelmanratkaisussa tarvittavaa kieltä. Opintojaksolla vahvistetaan ammatillisen sanaston ja keskeisten rakenteiden hallintaa.

Opetusmenetelmät

Opintojakso suoritetaan näyttökokeena Turun AMK:n Kupittaan kampuksella. Kokeen voi suorittaa maanantaina 30.10.2023 ja/tai maanantaina 27.11.2023. Kokeeseen sisältyy kirjallisia tehtäviä, jotka suoritetaan koetilaisuudessa sähköisesti itslearning-järjestelmässä. Lisäksi kokeeseen sisältyy suullinen tehtävä ja ryhmäkeskustelu.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Näyttökokeessa huomioidaan monipuolisesti kaikki kielitaidon eri osa-alueet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Näyttökoe järjestetään 30.10.2023 ja 27.11.2023 klo 12.30-16.00 Turun AMK:n Kupittaan kampuksella. Opintojaksolle ilmoittaudutaan avoimen AMK:n kautta 20.11.2023 mennessä.

- Jos ilmoittaudut näyttökokeeseen viimeistään 23.10., osallistut näyttökokeeseen 30.10.2023
- Jos ilmoittaudut näyttökokeeseen viimeistään 20.11., osallistut näyttökokeeseen 27.11.2023
- Jos näyttökoesuorituksesi 30.10. hylätään tai arvosanasi on alle 3, voit osallistua näyttökokeeseen uudestaan 27.11. ilman uutta ilmoittautumista.

Tarkemmat tiedot näyttökokeen ajasta ja paikasta sekä ohjeet näyttökokeen tehtäviin löytyvät itslearning-järjestelmästä. Opiskelija pääsee kirjautumaan itslearning-järjestelmään kurssi-ilmoittautumisensa jälkeen aktivoituaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksen.

Näyttökokeeseen sisältyy kirjallisia tehtäviä, jotka suoritetaan koetilaisuudessa sähköisesti itslearning-järjestelmässä. Lisäksi kokeeseen sisältyy suullinen tehtävä ja ryhmäkeskustelu. Näyttökokeessa huomioidaan monipuolisesti kaikki kielitaidon eri osa-alueet.

Jos näyttökoe on suoritettu vähintään arvosanalla 3, se osoittaa Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n polkuopintoihin hakevalta vaaditun suomen kielen taidon. Lisätietoja polkuopintohausta ja kielitaitovaatimuksesta löydät polkuopintojen hakuohjeesta: https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/polkuopintojen-hakuohjeet/.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioitavat tehtävät:
- kirjallinen tehtävä 1
- kirjallinen tehtävä 2
- suullinen tehtävä
- ryhmäkeskustelu

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0–5. Arvosanaan vaikuttavat edellä mainitut oppimistehtävät, jotka arvioidaan asteikolla 0–2.

• 0: täydennettävä – tehtävässä ei ole noudatettu ohjeita, kieli ei ole ymmärrettävää tai tehtävää ei ole tehty
• 1: hyväksytty – tehtävä on tehty ohjeiden mukaan ja se on kielellisesti ymmärrettävä
• 2: erinomainen – tehtävä on tehty ohjeiden mukaan; tehtävä osoittaa perehtyneisyyttä ja on kielellisesti selkeä

Tehtävien maksimipistemäärä on 8 p. Arvosana muodostuu pisteiden perusteella seuraavasti:

0–2 p = 0;
3 p = 1
4 p = 2;
5 p = 3;
6 p = 4;
7–8 p = 5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin joillakin alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa käyttää hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja osaa analysoida aihepiiriin liittyviä asioita sujuvasti ja perustellusti. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa.

Esitietovaatimukset

Vähintään suomen kielen taitotaso B1.