Ravitsemus fysioterapian tukena (3 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BD89-3010
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 04.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 06.05.2024
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
30 - 50
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
Ryhmät
-
PFYSIS23Fysioterapeutti (AMK), S23
-
PFYSIS23BPFYSIS23B
-
PFYSIS23APFYSIS23A
- 11.01.2024 08:15 - 09:45, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 11.01.2024 10:00 - 11:30, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 15.01.2024 08:15 - 11:30, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 30.01.2024 08:00 - 12:00, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 30.01.2024 12:00 - 16:00, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 04.04.2024 08:15 - 11:30, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 04.04.2024 12:30 - 15:45, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 16.04.2024 14:15 - 15:45, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 17.04.2024 10:00 - 11:30, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 24.04.2024 10:00 - 10:45, Tentti, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 02.05.2024 10:00 - 10:45, Uusintatentti, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
- 06.05.2024 17:15 - 18:00, Uusintatentti, Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3010
Tavoitteet
Opiskelija osaa
• kuvata ravinnon merkityksen terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa eri ikäisissä väestöryhmissä,
• hyödyntää ravitsemukseen liittyvää tietouttaan osana kuntoutustyötä,
• tukea asiakasta tekemään toimintakykyään tukevia ravitsemuksellisia valintoja suomalaisia ravitsemussuosituksia soveltaen,
• kuvata ravitsemuksen ja ravintofysiologian perusteet,
• kuvata ravitsemuksen merkityksen mm. vajaaravitsemuksen sekä kansansairauksien ehkäisyssä,
• tunnistaa asiakkaan sairauksien vaatimat ravitsemukselliset erityistarpeet.
Sisältö
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä, ravintoaineet ja niiden tehtävät, ravitsemus eri ikäkausina.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali Its-alustalla
I-osa:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla
II-osa: oppimateriaali käsitellään tarkemmin osion ensimmäisellä opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä ja tenttinä.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op, 81 tuntia opiskelijan työtä (I-osa 2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä ja II-osa 1 op = opiskelijan työtä 27 h)
Sisällön jaksotus
3 op: I-osa 2 op tammi-helmikuussa 2024 ja II-osa 1 op huhtikuussa 2024.
Sisältö: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä. Lisäksi ravintoaineet ja niiden tehtävät sekä ravitsemus eri ikäkausina. II-osassa keskeisinä teemoina ovat mm. sydänterveyden edistäminen ja vajaaravitsemuksen huomioiminen kuntoutustyössä.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Numeerinen arviointi; yksilö- ja ryhmätehtävät hyväksytty/hylätty, testi ja tentti numeerinen arviointi.
Esitietovaatimukset
Ei edeltävyysehtoja