Skip to main content

Diverse Interaction in Palliative Care (5 cr)

Code: TH00CP69-3001

General information


Enrollment
02.12.2023 - 31.12.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2024 - 31.07.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Master's Degree Programme in Advanced Clinical Practice in Palliative Care
Teachers
Hille Halonen
Salla Grommi
Heli Vaartio-Rajalin
Course
TH00CP69
No reservations found for realization TH00CP69-3001!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Toteutus: 9.1.2024 - 10.3.2024
Aloituswebinaari 9.1.2024 klo 9.00–11.00 zoom
Webinaari 30.1.24 klo 9–13 zoom
Webinaari 20.2.24 klo 9–13 zoom
Opetus tapahtuu devmoodlessa KAMK opetus ja oppimistilassa.
Sisältö
• Erityistä tukea tarvitsevat henkilöt ja heitä edustavat yhteisöt, järjestöt ja verkostot (esim. kolmas sektori, katsomukselliset yhteisöt, vapaaehtoiset, erityistyöntekijät/- asiantuntijat)
• Eksistentiaalinen kärsimys, toivo ja suru elämänkaaren eri vaiheissa (moniammatilliset verkostot ja taidelähtöiset?auttamismenetelmät)?
• Dialoginen ja kumppanuuteen perustuva vuorovaikutus sekä puheeksi ottamista ja vuorovaikutusta tukevat menetelmät (partnership relationship)
• Kommunikointi ja sen mahdollistaminen: kommunikoinnin muutokset puhutussa tai viitotussa kielessä, puhetta tukevan tai korvaavan kommunikointimenetelmän tai kommunikoinnin apuvälineen käytön muutokset ja tarpeet, kommunikaatio-ohjaus
• Tulkin käyttö ja kommunikointi toista kieltä puhuvan potilaan ja hänen läheistensä kanssa
• Hoitotahdon ja itsemääräämisoikeuden erityiskysymykset elämän loppuvaiheessa

Objective

The student
-evaluates, develops and leads person-centred (people-centred) palliative care based on an equal and reciprocal partnership in interaction, which requires special competence.
-ensures the patient's and his/her next of kin's right to culturally sensitive care which respects their conviction, advance directive, own language and communication methods.
-evaluates and analyses special needs of the communication of the patient and his/her next of kin and improves people-centred solutions for them in collaboration with a multiprofessional team.
-supports and encourages professionals in the use of art and culture as a method in handling and relieving existential suffering in the end-of-life care.
-consults and acts as a consulting expert in handling the existential suffering and hope of the patient and his/her next of kin by ensuring individual linguistic, diverse and cultural viewpoints.
-evaluates, applies and develops interventions related to existential suffering and diverse interaction in national and international multiprofessional networks.

Content

Course contents
-People who need special support and who are represented by the communities, organisations and networks (for example the third sector, religious parishes / communities, volunteers, senior advisers / specialists)
-Existential suffering, hope and sorrow at different stages of the life cycle (among others, art, culture and play as methods)
-Interaction based on dialogical partnership
-Facilitating communication: changes in the communication in a spoken or sign language, and needs and changes in the augmentative and alternative communication methods or in communication aids, communication guidance
-The use of interpreting services, communication with the patient and his/her next of kin across language and cultures
-Special questions on the advance directive and autonomy in the end-of-life care

Teaching methods

Osaamistavoitteet
Opiskelija
• arvioi ja kehittää ihmislähtöistä, tasavertaiseen kumppanuuteen perustuvaa palliatiivista hoitoa vaativissa vuorovaikutustilanteissa.
• varmistaa potilaan ja läheisten oikeuden saada kulttuuritaustansa, vakaumuksensa ja hoitotahtonsa mukaista hoitoa omalla kielellään ja kommunikaatiomenetelmällään.
• arvioi ja analysoi potilaan ja hänen läheistensä kommunikoinnin erityistarpeita sekä kehittää niihin ihmislähtöisiä ratkaisuja yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa.
• tukee ja kannustaa ammattilaisia taiteen ja kulttuurin hyödyntämisessä eksistentiaalisen kriisin käsittelyssä ja oireiden lievittämisessä.
• Konsultoi ja toimii konsultoitavana asiantuntijana potilaan ja hänen läheistensä eksistentiaaliseen kärsimykseen ja toivoon liittyvissä erityiskysymyksissä kielelliset ja kulttuuriset lähtökohdat huomioiden.
• arvioi, soveltaa ja kehittää eksistentiaaliseen kärsimykseen ja vuorovaikutustilanteisiin liittyviä interventioita moniammatillisissa kansallisissa verkostoissa

Student workload

Toteutustapa

Kolme pakollista webinaaria, yhteisöllinen työskentely ja reflektoiva essee.

Evaluation methods and criteria

Arviointikriteerit

Opintojakson hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu:

Infoon ja webinaareihin 1 ja 2 osallistuminen sekä niihin liittyvien ryhmätöiden hyväksytty suorittaminen.

Opintojakson arvosana (hyl-5) perustuu opintojakson teemat kokoavaan yksilöesseeseen, jonka arviointikriteerit ovat seuraavat:

Kiitettävä (5)

Esseessä moninaisen vuorovaikutuksen osaamista ja sen kehittämistarpeita on pohdittu kiitettävästi, perustellusti ja omaperäisesti.
Essee osoittaa kykyä käyttää aihepiirin erityisosaamista vaativia käsitteitä luovasti ja kriittisesti omaan osaamisen ja sen kehittämistarpeiden analysoinnissa.
Esseessä sovelletaan monipuolisesti ja syvällisesti moninaiseen vuorovaikutuksen arvoperustaa ja ammattietiikkaa sekä hyviin käytäntöihin ja näyttöön perustuvaa tietoa.

Hyvä (3)

Esseessä moninaisen vuorovaikutuksen osaamisen ja sen kehittämistarpeiden pohdinta on selkeää ja perusteltua.
Essee osoittaa kykyä käyttää monipuolisesti aihepiirin käsitteitä oman osaamisen ja sen kehittämistarpeiden analysoinnissa.
Esseessä hyödynnetään monipuolisesti moninaisen vuorovaikutukseen arvoperustaa ja ammattietiikkaa sekä hyviin käytäntöihin ja näyttöön perustuvaa tietoa.

Tyydyttävä (1)

Esseessä moninaisen vuorovaikutuksen osaamisen ja sen kehittämistarpeiden kuvaus on hyvää, mutta pohtiminen jää vajaaksi.
Esseessä käytetään aihepiirin käsitteitä ja kuvataan omaa osaamista ja sen kehittämistarpeita, mutta käsitteiden käytössä on osin epäloogisuutta tai käytettyjä käsitteitä ei avata tekstissä.
Moninaisen vuorovaikutuksen arvoperusta ja ammattietiikka sekä hyviin käytänteisiin perustuva tieto ovat havaittavissa esseestä.

Hylätty

Esseessä moninaisen vuorovaikutuksen osaamisen ja sen kehittämistarpeiden kuvaus jää ohueksi.
Esseessä on mainintoja aihepiirin käsitteistä, mutta käsitteiden käytössä on epäloogisuutta tai käytettyjä käsitteitä ei avata tekstissä.
Ennakkotehtävissä käytettyä ja/tai tiedonhaun avulla saatua materiaali ei ole hyödynnetty esseessä. Yleiset ammattieettiset periaatteet eivät juurikaan ole havaittavissa esseestä.

Go back to top of page