Siirry suoraan sisältöön

Food Legislation and Food Hygiene (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BX91-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 09.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2024 - 29.02.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES21
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES21elintarvike
PBIOKES21elintarvike
Opintojakso
TE00BX91
Toteutukselle TE00BX91-3004 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Kurssin sisältö koostuu kahdesta osasta
1) Elintarvikelainsäädäntö 3 op UTU
2) Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät 2 op TUAS

Elintarvikelainsäädännön osuus suoritetaan yhteiskurssina Turun yliopiston elintarvikelaitoksen kanssa. Osuus sisältää luentoja, esitelmiä sekä oppimispäiväkirjan. Ajanjaksolla 9.1.-30.1.2023.

Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät osuus suoritetaan Turun ammattikorkeakoulussa. Osuus sisältää luentoja, oppimistehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä. Ajanjaksolla 2.2.-3.3.2023.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää elintarvikehygienian perusteet
• ymmärtää lainsäädännön, erilaiset asetukset sekä mittaukset, joilla varmistetaan elintarvikkeiden kemiallinen, teknologinen sekä hygieeninen laatu ja turvallisuus.

Sisältö

• Eurooppalainen elintarvikelainsäädäntö ja säädökset
• Codex alimentarius
• Elintarvikehygienia
• Riskien arviointi ja hallinta
• HACCP
• Omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Elintarvikeprosessin hygienia-analyysit

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Its Learning kurssialustalta sekä Turun yliopiston Moodle-sivustolta (elintarvikelainsäädäntö).

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä. Opintojakson elintarvikelainsäädännön osuudesta opiskelija tekee suunnatun oppimispäiväkirjan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan erikseen etukäteen vastuuopettaja Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Elintarvikelainsäädännön osuus sisältöö luentoja, esitykset sekä suunnatun oppimispäiväkirjan. Työaika opiskelijalle 3 x 27 tuntia.
Opiskelija:
- tekee esityksen patogeenista sekä opponoi toisen parin esityksen
- tekee suunnatun oppimispäiväkirjan suomeksi

Elintarvikehygienian sekä elintarvikelaatujärjestelmän osuus sisältää luentoja, yksilötehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä, jotka raportoidaan. Työaika opiskelijalle 2 x 27 tuntia.

Lisätiedot

Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.

Siirry alkuun