Nutritional Care (3 cr)
Code: TH00BV84-3007
General information
- Enrollment
-
02.12.2023 - 10.03.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2024 - 30.11.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Emergency Care
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Course
- TH00BV84
Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 9 h 45 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 03.04.2024 time 12:30 - 15:45 (3 h 15 min) |
Ravitsemushoito TH00BV84-3007 |
ICT_B2026
Teoriatila muunto
|
Mon 23.09.2024 time 13:00 - 15:30 (2 h 30 min) |
Ravitsemushoito TH00BV84-3007 |
etänä
|
Mon 07.10.2024 time 10:00 - 14:00 (4 h 0 min) |
Ravitsemushoito TH00BV84-3007 |
etänä
|
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Ravitsemushoito I-osa 2 op keväällä 2024
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Ravitsemushoito II-osa 1 op syksyllä 2024
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot.
Objective
Objectives
• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
• Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients
Content
Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases
• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these ailments
Materials
Ravitsemushoito I-osa:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.
Ravitsemushoito II-osa:
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla.
Teaching methods
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Tarkemmin osioiden toteutus ItsLearning-alustalla. Toteutus käydään läpi I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla.
International connections
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Student workload
Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin) ja ryhmätyöskentelyä 44 tuntia.
Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunnit 7 ja itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 h.