Ravitsemuksen perusteet (2 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BY14-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.06.2024 - 08.09.2024
Ajoitus
09.09.2024 - 27.10.2024
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Ensihoito, terveydenhoito ja kätilötyö
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
- Kätilökoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
Ryhmät
-
PKATIS24Kätilö (AMK), päivätoteutus
- 11.09.2024 10:00 - 11:30, Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3004
- 18.09.2024 12:30 - 15:45, Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3004
- 23.09.2024 08:15 - 11:30, Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3004
Tavoitteet
Ravitsemuksen perusteet 2 op KRAV
Tavoitteet
Opiskelija:
• Tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• Osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• Osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Oppimateriaalit
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
RAV-tentti viikolla 40. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).
Sisällön jaksotus
Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Opetustunnit viikoilla 37-39
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ravitsemuksen perusteet: numeerinen arviointi (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi)