Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon ohjaus (ERP) (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5031316-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.06.2024 - 05.09.2024

Ajoitus

06.09.2024 - 18.12.2024

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kone- ja meritekniikka sekä muotoilu

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 25

Opettaja

  • Antti Meriö
  • Raimo Lehto

Vastuuopettaja

Raimo Lehto

Ryhmät

  • KMMMODTuotannonSuunnittelu
    KMM Tuotannon Suunnittelu
  • 06.09.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 13.09.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 20.09.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 27.09.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 04.10.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 11.10.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 25.10.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 01.11.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 08.11.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 15.11.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 22.11.2024 10:00 - 12:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006
  • 03.12.2024 15:00 - 18:00, Tuotannon ohjaus (ERP) 5031316-3006

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tehdä uuden tuotteen osaluettelon ERP -järjestelmään

- tehdä uuden tuotteen valmistusvaiheet (reititykset) ERP -järjestelmään

- tehdä materiaalitarpeen ja kapasiteetin kuormituslaskelmia ERP -järjestelmässä

Sisältö

- ERP-järjestelmän periaatteet ja käyttö
- osaluettelot
- reititykset
- tuotantotilaukset
- materiaalitarvelaskenta ja kapasiteetin kuormituslaskelmat

Oppimateriaalit

Itslearningissä olevat materiaalit ja kurssin alussa annettava kirjallisuus

Opetusmenetelmät

Learning by doing-menetelmän hyödyntäminen sekä henkilökohtaisissa harjoitustöissä että ryhmätöissä.
Mahdolliset yritysvierailut tai yritysvieraiden luennot

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin ensimmäinen kirjallinen tentti marras/ joulukuussa 2024 viimeisellä luentokerralla.

Tämän lisäksi yleiset tenttipäivät keskiviikkona klo 16 viikolla 3/2025 ja viikolla 7/2025.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovittava erikseen vastuuopettajan kanssa kirjallisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 25 h (11x2h ja 1x3h(tentti))
Ryhmätyöskentely ja esitykset sekä raportointi 45 h
Henkilökohtainen työskentely 36 h
Yhteensä 106 h

Sisällön jaksotus

Opintojaksossa käsitellään:
- uuden tuotteen osaluettelon ERP -järjestelmään
- uuden tuotteen valmistusvaiheet (reititykset) ERP -järjestelmään
- materiaalitarpeen ja kapasiteetin kuormituslaskelmia ERP -järjestelmässä
- tuotannonohjauksen merkitys tuotannon läpimenoaikoihin, kustannuksiin ja laatuun
- tuotannonohjaus ja layout
- ERP:n hallinnan merkitys tuotannonohjauksessa
- Kestävän kehityksen ja kiertotalouden huomioiminen tuotannon ohjauksessa

Viestintäkanava ja lisätietoja

Itslearningissä

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arvioinninsanan perusteena on henkilökohtainen harjoitustyö ja sen raportointi Itslearningissä ja ryhmätyön suoritus ja raportointi.
Arvosana muodostuu seuraavasti:
- henkilökohtaiset harjoitustyöt 40%
- ryhmätyöt 40%
- tentti 20%
Yhteensä 100 %

Hylätty (0)

Opiskelija ei palauta henkilökohtaisia harjoitustyötä eikä ryhmätyötä sovitussa aikataulussa ennen 31.12.2022.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Arvosana T1-2:
- Opiskelija osaa etsiä tietoa eri tietolähteistä, käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä sekä toimii toimeksiannon ja ohjeiden mukaan opiskelutilanteissa.
- Opiskelija osaa nimetä tuotannonohjauksen eri osa-alueet ja ymmärtää tuotannonohjauksen vaikutuksen tuotannon läpimenoaikoihin ja kustannuksiin ja laatuun vaikuttavat peruskäsitteet.
- Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä sekä antaa ja ottaa palautetta vastaan.
- Henkilökohtainen harjoitustyö ja ryhmätyö on tehty ja palautettu hyväksytysti.
Kirjallinen tentti on hyväksytty vähintään arvosanalla 1.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Arvosana H3-4:
- Opiskelija osaa etsiä ja yhdistellä arkitietoa sekä tutkittua tietoa sekä käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä systemaattisesti.
- Opiskelija osaa nimetä tuotannonohjauksen eri osa-alueet ja ymmärtää tuotannonohjauksen vaikutuksen tuotannon läpimenoaikoihin ja kustannuksiin ja laatuun vaikuttavat peruskäsitteet hyvin
- Opiskelija osaa toimia aktiivisesti ryhmässä ja tehdä tavoitteellista yhteistyötä. Opiskelija osaa antaa rakentavaa palautetta ja ottaa sen huomioon työskentelyssään.
- Kaikki kurssin tehtävät on hyväksytty keskimäärin hyvällä arvosanalla ja kirjalliset vertaisarvioinnit on suoritettu sovitun aikataulun mukaisesti.
Kirjallinen tentti on hyväksytty vähintään arvosanalla 2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Arvosana K5:
- Opiskelija osaa käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti ja soveltaa oppimaansa luovasti ja tuottaa omia johtopäätöksiä.
- Opintojakson kirjallinen tehtävä on suoritettu aikataulun mukaisesti ja ammattimaisella ja perehtyneisyyttä osoittavalla tavalla kiitettävästi.
- Opiskelija osaa organisoida ryhmän toimintaa ja tuo uusia ajatuksia avoimesti ryhmän käyttöön.
- Opiskelija hallitsee rakentavan palautteen ja pystyy muokkaamaan omaa toimintaansa sen mukaisesti. Hän innostaa muita toimimaan näiden kykyjen ja tavoitteiden mukaisesti.
- Henkilökohtaiset kirjalliset työt ja ryhmätyön keskiarvo on vähintään laskennallisesti 4,5, jolloin kokonaiarvosana on kiitettävä 5.
Kirjallinen tentti on hyväksytty vähintään arvosanalla 4.