Siirry suoraan sisältöön

Yritystoiminnan kasvattaminen (10 op)

Toteutuksen tunnus: KH00BG81-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.08.2024 - 15.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 - 10
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Liiketalouden koulutus
Opettajat
Marita Nummi-Wikström
Jenni Tuominen
Vastuuopettaja
Marita Nummi-Wikström
Ryhmät
PLIITS22BA
PLIITS22BA
Opintojakso
KH00BG81
Toteutukselle KH00BG81-3008 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opiskelija toimii kehittyvässä yrityksessä ja edistää yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä. Opiskelija laajentaa verkostojaan.

Treeniaiheet syntyvät osuuskunnan liiketoiminnan tarpeista ja ajankohtaisista aiheista. Treeniaiheitä keksitään luovasti ja innovatiivisesti. Lisäksi, vinkkejä treeniaiheisin voi kysyä valmentajilta, apuvalmentajilta ja toiselta tiimiltä.

Mahdolliset treeniaiheet:
• Aihe 1; Kasvuyritys
• Aihe 2; Muutosjohtaminen
• Aihe 3; Rahoitus

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- hyödyntää liiketoiminnassaan liike-elämän yhteistyökumppaneita
- pyrkii liikevaihdon ja tuloksen kasvattamiseen
- huomioi kansainväliset vaatimukset ja käyttää liiketoiminnassa vieraita kieliä
- käyttää liiketoiminnan suunnittelun ja johtamisen työkaluja.

Sisältö

Opiskelija toimii kehittyvässä yrityksessä ja edistää yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä. Opiskelija laajentaa verkostojaan.

Oppimateriaalit

Lisäksi opiskelijat voivat hakea itsenäisesti lukumateriaalia opintojakson aikana, lähteeksi voi hakea esimerkiksi Johannes Partanen ”1000 Maailman Parasta kirjaa”. Linkki: https://tiimiakatemia.com/wp-content/uploads/2022/04/Kirja-kirjoista-2022-23-Johannes-Partanen.pdf?vgo_ee=C0vXWDI4RLC09mrE7yJJdckfwmyS0jaZlaq%2B5Zmrre4%3D

Opetusmenetelmät

Opiskelija kehittää omaa osaamista tavoitteellisesti ja järjestelmällisesti (esim. Kansainvälisen kaupan vaatimukset, kansainvälinen kilpailu, kieli- ja kulttuuritaidot).
Opiskelija osana osuuskunnan toimintaa kasvattaa liikevaihtoa ja tulosta.
Opiskelijoiden toiminnan tuloksena osuuskunta toimii kasvuhakuisesti, analysoi, arvioi ja parantaa toimintaansa jatkuvasti sekä tuottaa arvoa asiakkailleen.
Tiimi hyödyntää saamaansa asiakaspalautteen oman toimintansa kehittämiseen.

Opiskelija osallistuu yhteisesti sovittaviin kokouksiin, keskusteluihin ja muihin aktiviteetteihin. Opiskelija soveltaa teoriaa käytäntöön tietoisesti ja tavoitteellisesti sekä niin, että opiskelija pystyy todentamaan oppimansa ja tekemänsä portfoliossaan. Opiskelijan tulee aktiivisesti työskennellä liiketoiminnassa ja projekteissa ja edistää osuuskunnan liikevaihdon kasvua.
Hän laatii lukuohjelman tukemaan omaa ammatillista kehittymistään.
Opiskelija lukee sovitut kirjat ja muut materiaalit. Opiskelija etsii aktiivisesti tarvitsemaansa tietoa. Opiskelija verkostoituu mm. muiden tiimiopiskelijoiden, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Opiskelija kirjoittaa teeman mukaisen esseen (noin 2 sivua) hyödyntäen eri lähteitä. Lähdeviittaukset ja lähdeluettelo laaditaan AMK:n viittausohjeiden mukaisesti. Essee liitetään omaan portfolioon.

Opiskelija osallistuu treeneihin / lukupiirehin ja niiden vetämiseen vuorollaan.

Kansainvälisyys

Opintojakso toteutetaan BisnesAkatemian tiimioppimisympäristössä. BisnesAkatemiassa käytetään nelivetomallia, johon kuuluvat treenit, projektit, lukeminen sekä oppimissopimus. Opiskelija oppii tiimissä ja työelämälähtöisten tehtävien avulla työyhteisön toimintatapoja ja käsitteitä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tarkoitettu BisnesAkatemian osuuskunnissa työskenteleville opiskelijoille.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Tehtävät nelivetomallin mukaan. Kokonaistyömäärä viidelle opintopisteelle on noin 135 tuntia: työtunteja on tultava vähintään 100 tuntia (aktiiviset työtunnit, treenit, lukupiirit, raportointi portfolion muodossa), tämän lisäksi tiedonhankintaa 35h. Hyväksyttyyn suoritukseen tarvitaan liiketoimintaa kasvattavaa tekemistä esim. projektin hankintaa, projektin työstämistä tai vastaavaa toimintaa, jolla osuuskunta on kasvattanut omaa bisnestä.

Opiskelijan työmäärä perustuu tiedonhankintaan, aktiivisiin työtunteihin, viikoittaisiin treeneihin ja luettuihin kirjoihin/materiaaleihin. Osallistuminen treeneihin on pakollista. Jos jostain syystä opiskelija ei pääse oman tiimin treeneihin, poissaolo korvataan osallistumalla jonkun rinnakkaisryhmän treeneihin. Opiskelija pitää kirjaa työtuntinsa tuntikirjanpitoon. Opintopisteet muodostuvat tehdyn tuntimäärän ja saavutettujen tuotosten perusteella.

Opiskelija reflektoi portfolioonsa omaa urakehitystä ja päivittää urasuunnitelmia esim. videon, kirjallisen reflektion tai muun kautta.

Lisätiedot

Tarkoitettu BisnesAkatemiassa toimiville opiskelijoille.

Siirry alkuun