Siirry suoraan sisältöön

Food ingredients and raw materials (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BV66-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.06.2024 - 06.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES22
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES22Elintarvike
PBIOKES22Elintarvike
Opintojakso
TE00BV66

Toteutuksella on 15 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 55 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Ti 03.09.2024 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Food module I Introduction - Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A311 Teoriatila
Pe 06.09.2024 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
LabIntro - Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A309 Teoriatila
Ti 10.09.2024 klo 09:00 - 15:00
(6 t 0 min)
Labday 1 Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A216 Kemian laboratorio 2
LEM_A215 Kemian laboratorio 1
Pe 13.09.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Theory 1 Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A311 Teoriatila
Ti 17.09.2024 klo 12:00 - 18:00
(6 t 0 min)
Labday 2 Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A216 Kemian laboratorio 2
Ti 24.09.2024 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Labday 3 Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A216 Kemian laboratorio 2
LEM_A215 Kemian laboratorio 1
Pe 27.09.2024 klo 10:15 - 14:30
(4 t 15 min)
Webinar on Sensory sciences - Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A317 Teoriatila
Ti 01.10.2024 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Labday 4 Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A216 Kemian laboratorio 2
LEM_A215 Kemian laboratorio 1
Pe 04.10.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Vierailuluento siirretty 1.11. Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
Ti 08.10.2024 klo 09:00 - 15:00
(6 t 0 min)
Labday 5 Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A216 Kemian laboratorio 2
LEM_A215 Kemian laboratorio 1
Ti 22.10.2024 klo 09:00 - 15:00
(6 t 0 min)
Rästi labday Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A216 Kemian laboratorio 2
LEM_A215 Kemian laboratorio 1
Ti 29.10.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Theory Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_B161 IT-oppimistila Ahti
Ti 05.11.2024 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Theory Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_B166 Kullervo
LEM_B161 IT-oppimistila Ahti
Ma 18.11.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
EXAM Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_B163 Vellamo muunto
Ke 04.12.2024 klo 12:00 - 13:30
(1 t 30 min)
Uusintatentti/ Re-Exam Food ingredients and raw materials TE00BV66-3004
LEM_A308 Teoriatila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden pääraaka-aineet ja niiden koostumuksen.
Opiskelija osaa määritellä elintarvikkeissa yleisesti esiintyvien sokereiden, tärkkelyksen, proteiinien ja rasvojen kemiallisia reaktioita ja merkitystä.
Opiskelija tuntee niille tyypilliset kemialliset reaktiot ruoanvalmistusprosesseissa ja elintarvikkeiden säilytyksen aikana sekä veden merkityksen elintarvikkeiden säilyvyydelle ja kemiallisille reaktioille.
Opiskelija osaa analysoida tärkeimpiä elintarvikkeissa esiintyvien ravintoaineiden pitoisuuksia.
Opiskelija osaa nimetä yleisimmät elintarvikkeissa käytetyt elintarvikeparanteet sekä ymmärtää niiden merkityksen sekä osaa soveltaa niitä käytännön elintarvikkeiden valmistukseen.

Ajoitus syys-lokakuu 2024

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ihmisen ravitsemuksen periaatteet sekä osaa kuvata ravintoaineiden kemiallisia rakenteita, ominaisuuksia ja reaktiota. Opiskelija osaa määritellä raaka-aineiden ja tuotteiden kemiallisen koostumuksen merkityksen laadun ja turvallisuuden kannalta sekä osaa tunnistaa raaka-aineiden tuotannon merkityksen elintarvikkeen hiilijalanjälkeen soveltaen kestävän kehityksen periaatteita.

Sisältö

Elintarvikkeiden pääravintoaineet, kivennäisaineet ja hivenaineet sekä vitamiinit
- Elintarvikkeen ravintosisältö ja sen analysointi
- Elintarvikeparanteet; lisäaineet, aromit sekä entsyymit ja niiden käyttö

Oppimateriaalit

Kurssi toteutetaan englanniksi. Opiskelijat hakevat itse materiaalia. Tunnilla jaettu materiaali. Oppimateriaalia löytyy Its Learning -kurssialustalta.

Opetusmenetelmät

Opintojakso sisältää lähiopetusta ja laboratoriossa tehtäviä harjoitustöitä. Opintojaksolla tehdään myös ryhmätehtäviä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti kurssin lopuksi.

Kansainvälisyys

Kansaisvälisyys, työelämälähtöisyys, tiimioppiminen, digioppiminen

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus: teoriaopetus 2op sekä laboratoriotyöt 3op. Laboratoriotyöt tehdään parityöskentelynä ja ovat pakollisia. Jokaisesta laboratoriotyöstä palautetaan raportti, joka pitää olla palautettuna ja hyväksyttynä ennen seuraavan opintojakson alkua. Ennen jokaista laboratoriotyötä tehdään työhön liittyvät ennakkotehtävät, jotka pitää olla palautettuna palautuskansioon, jotta saa aloittaa laboratoriotyön. Opintojakson lopulla on tentti, johon kuuluvat sekä teoriaopetus että laboratoriotyöt.

Lisätiedot

Ei valinnaista suoritustapaa.

Siirry alkuun