Englannin kielen ja viestinnän valmentavat opinnot (5 op)
Toteutuksen tunnus: YK00BH38-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
24.05.2024
Ajoitus
07.04.2025 - 30.05.2025
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Turun ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Paikasta riippumaton
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Paikat
15 - 30
Koulutus
- Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille
Opettaja
- Marjo Aaltonen
Ryhmät
-
VALMEK25BVALMEK25B Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, COS
-
VALMEK25VALMEK25 Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille
Tavoitteet
Opiskelija pystyy kommunikoimaan ymmärrettävästi valitsemansa alan englanninkielisissä kirjallisissa ja suullisissa viestintätilanteissa. Opiskelija kartuttaa omaa englannin kielen osaamistasoaan ja pystyy hyödyntämään englanninkielistä materiaalia itseään kiinnostavalla korkeakouluopintojen alalla.
Sisältö
Opintojaksolla kerrataan englannin perusrakenteita sekä harjoitellaan ammatillisia suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita. Opintojaksolla opetellaan puhumaan ymmärrettävästi ja selkeästi suullisissa tilanteissa ja kirjoittamaan johdonmukaisesti ja selkeästi muotoiltuja alalle tyypillisiä tekstejä. Opintojaksolla lisätään opiskelijoiden rohkeutta käyttää englannin kieltä. Lisäksi kehitetään vieraan kielen opiskelutekniikoita (esim. ammattialan tekstien lukeminen ja sanaston opiskelu).
Oppimateriaalit
Verkko-oppimisalustalla jaettava materiaali ja muu lähdemateriaali verkossa
Opetusmenetelmät
Opiskelija toimii verkko-oppimisympäristössä, erilaisilla verkkosivuilla sekä verkkotapaamisissa. Opiskelija työskentelee sekä itsenäisesti paikasta riippumatta että yhteisöllisesti muun opiskelijaryhmän kanssa. Tutkiva oppiminen, flipped learning ja itsereflektointi ovat keskeisiä oppimismenetelmiä opintojaksolla.
Opintojakso sisältää viikottaisia yhteisiä verkkotapaamisia muiden opiskelijoiden ja opettajan kanssa. Opintojaksoa ei voi suorittaa itsenäisesti.
Opiskeluun verkossa tarvitaan tietokone, internet-yhteys, kuuloke-mikrofoni ja web-kamera.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Opiskeltavat sisällöt ovat ammatillisia ja työelämälähtöisiä, minkä lisäksi opiskelijaa ohjataan tutustumaan itseä kiinnostavaan alaan. Opiskeluryhmän kansainvälisyys lisää jokaisen kulttuuritietoutta ja opiskelussa korostuu yhteisöllinen oppiminen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaisia suoritustapoja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Oppimistehtävät koostuvat palautustehtävistä, kotitehtävistä ja tunnilla tehdyistä tehtävistä. Tarkemmat ohjeet annetaan verkkotapaamisissa ja ohjeet ovat myös itslearningissä.
Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä eli 135 opiskelijan työtuntia.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson tavoitteita. Opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää vain muutamia opintojakson aihepiirin käsitteitä eikä osaa soveltaa oppimaansa.
Hyväksytty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet, vaikka tiedoissa ja taidoissa voi olla joillain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida omaa osaamistaan.
Sisällön jaksotus
Opintojakso toteutetaan 9.4.-28.5.2025.
Opintojaksolla kerrataan englannin perusrakenteita, harjoitellaan ammatillisia suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita sekä kehitetään rohkeutta käyttää englantia.
Opintojakson teemoja ovat:
- itsensä esittely
- eskustelutaito, mielipiteen ilmaisu ja perustelu
- sähköpostiviestintä
- kirjallinen raportointi
- suullinen esittäminen
Viestintäkanava ja lisätietoja
Viestintä oppitunneilla sekä itslearningissä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso tulee suoritetuksi, kun kaikki annetut tehtävät on tehty. Opintojakso sisältää arvioitavia kirjallisia ja suullisia tehtäviä sekä verkkotapaamisiin valmistautumista itsenäisesti.
Opintojakson tehtävät arvioi opettaja ja lisäksi käytetään itsearviointia.