Geriatry (1 cr)
Code: TH00BE12-3017
General information
- Enrollment
-
07.12.2024 - 04.08.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
07.01.2025 - 11.08.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 1 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Health and Well-being
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 25
- Degree programmes
- Degree Programme in Physiotherapy
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Geriatria kuntoutus
Tentti on e- tentti Itslearningissä, ja tentti mahdollisuus tehdä 7.1- 11.8.2025
Objective
The student is able to
• identify the changes of ageing body,
• explain the importance of the geriatric prevetion in the different stage of ageing,
• explain the changes in ability to function ja the factors affecting on them in old age,
• describe the principles of geriatric treatment and rehabilitation.
Content
The main changes in aging, geriatric prevention, geriatric rehabilitation
Materials
Kaikki tarvittavat tiedot löytyvät Pepistä, tentin ohjeistus tentin yhteydessä.
Käypä hoitosuositus / Keuhkoahtaumatauti, siitä määritelmiä ja vaaratekijät
Käypä hoitosuositus / Muistisairaudet, siitä keskeninen sanoma ja määritelmiä (taulukko)
Geriatria / toimittajat: Reijo Tilvis et al Painos 3
Duodecim, 2016, Porvoo
kappaleet:
vanhenemismuutokset kpl 2 / 2.02 Tuki- ja liikuntaelinten vanhenemismuutokset, s. 22- 24 Sidekudos, Lihaskudos, Sarkopenia kpl 2 / 2.04 Sydämen ja verisuonten vanheneminen s. 31-34, sydän, verisuonet kpl 2/ 2.10 Ikääntymisen vaikutus umpieritykseen s. 47- 51 Umpieritysrauhaset
sydän- ja verisuonisairaudet kpl 7 s. 88- 108
muistisairaudet kpl 8, s. 110- 126
aivoverenkiertohäiriöt kpl 10, s. 136- 138
vanhusten mielialahäiriöt kpl 12,s. 150- 156
keuhkosairaudet kpl14, s. 206- 216
vanhuksen diabetes kpl 16, s. 230- 239
vanhuksen äkilliset niveloireet kpl 21, s. 288- 299
Kaatuileva vanhus kpl 27, s. 334- 338
vanhusten unihäiriöt kpl 29,s. 346- 352
ikääntyneen ihmisen ravitsemus kpl 30, s. 354- 360
Teaching methods
Itsenäinen opiskelu, verkkotentti
Exam schedules
Tentti on monivalintatentti. Kone arpoo 20 kysymystä ja maksimi pisteet ovat 20/20. Väärästä vastauksesta ei mene miinuspisteitä. Arvosana 1-5, 0 hylätty pyritään merkitsemään aina kuukauden viimeisenä päivänä Peppiin.
Arviointi maksimipisteet 20 pistettä, hyväksytyn raja 11 pistettä
19-20 = 5
17-18= 4
15-16 = 3
13-14= 2
11-12= 1
Pedagogic approaches and sustainable development
Itsenäinen opiskelu, verkkotentti
Completion alternatives
Ei valinnaisia toteutustapoja, lisäajallinen toteutus todistusta vastaan sovitaan yksilöllisesti vastuuopettajan kanssa
Student workload
1.00 op, 27 h opiskelijatyötuntia, tenttiaika 10 minuuttia
Evaluation methods and criteria
Tentti on monivalintatentti. Kone arpoo jokaiselle oman tehtäväkokonaisuuden, jossa on 20 tehtävää. Maksimi pisteet ovat 20/20. Väärästä vastauksesta ei mene miinuspisteitä.
Arviointi maksimipisteet 20 pistettä, hyväksytyn raja 11 pistettä
19-20 = 5
17-18= 4
15-16 = 3
13-14= 2
11-12= 1
Failed (0)
Opiskelija saa kysymyksistä 10 pistettä tai vähemmän
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Opiskelija saa kysymyksistä 11-12 pistettä ja arvosanaksi 1
Opiskelija saa kysymyksistä 13-14 pistettä ja arvosanaksi 2
Assessment criteria, good (3-4)
Opiskelija saa kysymyksistä 15-16 pistettä ja arvosanaksi 3
Opiskelija saa kysymyksistä 17-18 pistettä ja arvosanaksi 4
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija saa kysymyksistä 19-20 pistettä ja arvosanaksi 5
Qualifications
No preceding knowledge
Further information
Arvosanat kirjataan Peppiin joka kuukauden lopussa. Ole yhteydessä sähköpostitse vastuuopettajaan mikäli arvosana ei tule näkyviin kuukauden viimeisestä päivästä neljän viikon sisällä.
Kesällä suoritetusta opintojaksosta suoritusmerkinnät annetaan opettajien lomien jälkeen.