Siirry suoraan sisältöön

Food Processes 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BY03-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 09.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Jarno Pusa
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES22
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES22Elintarvike
PBIOKES22Elintarvike
Opintojakso
TE00BY03

Toteutuksella on 11 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 47 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ma 13.01.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Introkerta Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A317 Teoriatila
Ma 13.01.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Introkerta Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A109e Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 16.01.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A306 Teoriatila
Ma 20.01.2025 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Prosessilabra 1 Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A109e Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 23.01.2025 klo 08:00 - 14:00
(6 t 0 min)
Prosessilabra 2 Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A109e Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 27.01.2025 klo 09:00 - 11:00
(2 t 0 min)
Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_B163 Vellamo muunto
Ma 03.02.2025 klo 09:00 - 11:00
(2 t 0 min)
Excursion to Bunge Finland - Food Processes 2 TE00BY03-3005

To 06.02.2025 klo 08:00 - 14:00
(6 t 0 min)
Prosessilabra 3 Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A109e Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 10.02.2025 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Prosessilabra 4 Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A109e Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 24.02.2025 klo 09:00 - 15:00
(6 t 0 min)
Prosessilabra 5 Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A109e Prosessihalli
Ma 03.03.2025 klo 09:00 - 15:00
(6 t 0 min)
Wine fermentation pairs 1 and 5 + Rästilabra - Food Processes 2 TE00BY03-3005
LEM_A122 Fermentointi
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutetaan laboratoriotyökurssina. Opintojaksolla tehdään pakolliset laboratoriotyöt, jotka pitävät sisällään yleisiä elintarviketeollisuudessa käytettyjä prosessilaitteita. Teoriaosuuteen kuuluvat myös itsenäisesti tehtävät kotitehtävät aihekokonaisuuteen liittyen. Kurssi pitää sisällään vierailijaluennoitsijan.

Laboratoriotyöt ajoittuvat ajanjaksolle 20.1.-10.3.25, laboratoriotyöt ajoittuvat maanantaille viikottain. Teoriaosuudet sekä analytiikkaosuus tuotteista torstaisin.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
• Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
• Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
• arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
• arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
• määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja

Sisältö

• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
• Uuselintarvikkeet
• Kestävä kehitys elintarviketuotannossa

Oppimateriaalit

Itslearningin kurssialustalla.

Opetusmenetelmät

Käytännön läheinen laboratoriotyöskentely sekä parityöskentely, tiedonhakua, web materiaali.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Käytännön läheinen oppiminen
Laboratoriotyöskentely
Tiimityöskentely
Kv-opiskelu
Ongelmanratkaisu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Laboratoriotyöskentely 5 x 8 h sekä introkerta 2 h : 44 h
Verkko-opiskelua ja itsenäistä työskentelyä yksin tai pienryhmässä: 91 h

Lisätiedot

Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.

Siirry alkuun