Siirry suoraan sisältöön

Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship (5 op)

Toteutuksen tunnus: TH00CK44-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2024 - 19.01.2025

Ajoitus

20.01.2025 - 23.02.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus

Opettaja

  • Milka Laaja
  • Riikka Teuri
  • Mirka Toivonen

Ajoitusryhmät

  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)

Ryhmät

  • PSHTK25A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K25A

Pienryhmät

  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYLÄTTY:
Jättää annetut tehtävät tekemättä.
Tehtävien vastauksissa ei ole tunnistettavissa jäsentelyä, vaan sisällössä on irrallisia, toisiinsa liittymättömiä yksittäisiä poimintoja.
Tehtävien sisältö ei vastaa kysymykseen tai käsitteiden käyttö on virheellistä. Lähteet ovat yksipuolisia tai ne ovat epäluotettavia, tai lähteitä ei ole käytetty ollenkaan.

HYVÄKSYTTY:
Tehtävien sisältö osoittaa perusteellista asian hallintaa, joka on selkeästi rajattu tehtävänanto huomioiden.
Vastaus osoittaa monipuolista käsitteiden hallintaa. Asiat ilmaistaan täsmällisesti ja perustellaan monipuolisesti ja kriittisesti.
Lähteet ovat ajantasaisia ja luotettavia. Lähteiden viittaukset on tehty huolellisesti ohjeistusten mukaisesti.

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty