Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship (5 op)
Toteutuksen tunnus: TH00CK44-3018
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
16.01.2025 - 25.05.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sairaanhoito
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
- Jaana Lumme
Ryhmät
-
PSHSK25ASairaanhoitajakoulutus, Salo, K25
- 16.01.2025 08:15 - 09:45, Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship TH00CK44-3018
- 13.03.2025 12:30 - 15:30, Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship TH00CK44-3018
- 24.04.2025 12:30 - 15:30, Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of Entrepreneurship TH00CK44-3018
Tavoitteet
SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY
The study unit is arranged entirely in English
Objectives
The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector
Sisältö
Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care
Oppimateriaalit
Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.
Opetusmenetelmät
Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
Portfoliotyöskentely
Posteriesittely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h Yrittäjyyden perusteet
54 h Kestävä kehitys terveydenhuollossa
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Tehtäviä puuttuu ja/tai ne palautetaan puutteellisina ja/tai myöhässä
Pakollisia läsnäoloja puuttuu osittain tai kokonaan
Luovuus:
Ei osaa tehdä luovia ja perusteltuja hoitotyötä edistäviä ratkaisuja. Ei tuota uusia ajatuksia muiden hyödynnettäväksi työskentelyprosessin aikana. Ei sitoudu työskentelyyn tavoitteiden saavuttamiseksi.
Tiimityö:
Ei osallistu ryhmän toimintaan tai häiritsee sitä. Ei osallistu yhteiseen keskusteluun eikä tuo osaamistaan yhteiseen käyttöön. Ei edistä toiminnallaan ryhmän tavoitteiden saavuttamista.
Aloitteellisuus:
Ei haasta itseään ja pysyy omalla mukavuusalueellaan. Ei reflektoi omaa osaamistaan eikä toimintaansa eikä tunnista kehittämiskohteitaan perushoitotyössä.
Verkostoituminen:
Ei osaa hyödyntää hoitotyön kansallisia ja kansainvälisiä toimintaohjeita ja suosituksia. Ei hyödynnä tieteellistä tietoa.
Kriittinen ajattelu:
Ei osoita riittävää tietämystä opintojakson sisällön mukaisista tavoitteista (hoitotyön keskeiset käsitteet ja periaatteet, hoitosuhde ja vuorovaikutus, työ- ja potilasturvallisuus, hoitotyön päätöksenteko ja kirjaaminen, hoitotyön asianmukainen toteuttaminen ja ensiapu). Ei osoita riittävää kykyä ymmärtää, soveltaa, perustella eikä arvioida hoitotyön tietoperustaa tai ne ovat virheellisiä. Ei osaa perustella eikä arvioida omia näkemyksiään ja ratkaisujaan.
Sisällön jaksotus
* Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
* Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
* Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
* Sisäinen yrittäjyys ja yrittäjyys terveydenhuollossa
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut - tehtävät hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys -testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
.