Ravitsemushoito (1op)
Toteutuksen tunnus: TH00BW35-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.06.2025 - 21.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 30
- Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus
- Opettajat
- Johanna Kurtti
- Ryhmät
- 
                        PTERTK25Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus K25
- Opintojakso
- TH00BW35
Toteutuksella on 2 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 5 t 45 min.
| Aika | Aihe | Tila | 
|---|---|---|
| Ti 21.10.2025  klo 12:30 - 15:00 (2 t 30 min) | Ravitsemushoito TH00BW35-3005 | etänä | 
| Ke 05.11.2025  klo 08:15 - 11:30 (3 t 15 min) | Ravitsemushoito TH00BW35-3005 | etänä | 
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Sisällön jaksotus
Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot
Opetustunnit viikoilla 43-45.
                    
Tavoitteet
Tavoitteet
Opiskelija
•	osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
                    
Sisältö
Sisältö
•	sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot
                    
Oppimateriaalit
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.
                    
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.
                    
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien ja testin teko).
                    
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija suorittaa opintojaksolle sisältyvät oppimistehtävät ja osoittaa riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.
Hylätty: Opiskelija ei suorita opintojakson tehtäviä eikä osoita riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.
                    
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen hyväksytysti. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.
                    
Hylätty (0)
Hylätty: Opiskelija ei suorita opintojakson tehtäviä eikä osoita riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.
                    
Lisätiedot
Sähköposti