Siirry suoraan sisältöön

Food Processes 1 (3op)

Toteutuksen tunnus: TE00BX89-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.07.2025 - 12.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
24.10.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES23
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES23A
PBIOKES23A
PBIOKES23B
PBIOKES23B
Opintojakso
TE00BX89

Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 23 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Pe 24.10.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
LEM_A309 Oppimistila byod
Pe 31.10.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
EDU_3026_3027 Oppimistila avo byod
Pe 07.11.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
LEM_B164 Tapio muunto
Pe 14.11.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
LEM_B164 Tapio muunto
Ke 19.11.2025 klo 10:00 - 13:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
EDU_1094 Aula/esitystila avo
Pe 21.11.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
LEM_A309 Oppimistila byod
Pe 28.11.2025 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
LEM_A309 Oppimistila byod
Pe 12.12.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Food Processes 1 TE00BX89-3005
LEM_A309 Oppimistila byod
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

After this course the participant:
- can describe key processes used in food industry
- can evaluate factors affecting food products shelf life
- can develop food products shelf life using industrial processing
- can evaluate influences of different processes on product final quality
- can describe and intepret Basic phenomenan influencing food processing
- can give examples of food industry production methods

Temperature independent processes, temperature depending processes, energy removal processes and post-processes .

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa nimetä elintarviketeollisuudessa käytettävät keskeisimmät prosessit (lämpötilariippuvaiset prosessit, lämpötilariippumattomat prosessit, energian poistoprosessit, jälkiprosessointi) sekä arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun kestävän kehityksen näkökulmasta sekä arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotteiden säilyvyyteen. Opiskelija osaa kuvata tärkeimpiä pakkausteknologioita sekä ymmärtää pakkauksen merkityksen elintarvikkeen laatuun. Opiskelija osaa antaa esimerkkejä elintarvikkeiden tuotantomenetelmistä.

Sisältö

- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
- Uuselintarvikkeet

Oppimateriaalit

Materials delivered during lessons. Relevant material searched from internet

Opetusmenetelmät

The course will include theory classroom teaching and team work. Problem based learning, research, literature study, web material

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Final exam at the end of the course 12.12.2025.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Team learning, Based on working-life needs, Digi-learning

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

For individual implementation, please contact Eija Kulju.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Assignments, work-shop presentations, Total workload 3x26,7 h

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

The assesment is based on assignments, team workshops and final exam. Each assignment, team workshop and exam must be passed.
Assesment:
50% exam
30% assignments
20% team workshops

Hylätty (0)

The participants haven't complited all given tasks.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

The participant has completed acceptably all the tasks. The participant knows and masters satisfactorly the main basic knowledge and methods of the given subject

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

The participant has completed acceptably all the tasks and has taken actively part in the course. The participant knows and masters satisfactorly the main basic knowledge and methods of the given subject and can apply the knowledge in solving different problems. The participant can combine the learned knowledge into earlier studied experience of the subject.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

The participant has completed acceptably all the tasks and has taken actively part in the course. The participant knows and masters satisfactorly the main basic knowledge and methods of the given subject and can apply the knowledge in solving different problems. The participant has showed ability to create new importances in given subject with application of the knowledge

Lisätiedot

Course will be held during Autumn semester 2025.

Siirry alkuun