Panimoteknologia ja toimiminen panimoympäristössä (10 op)
Toteutuksen tunnus: TE00CK42-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.07.2025 - 31.07.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
-
01.08.2025 - 31.07.2028
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 1 - 10
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Kati Mikkonen
- Emilia Suvanto
- Eija Kulju
- Opintojakso
- TE00CK42
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa huomioida elintarvikehygienian tärkeyden eri panimoprosessin vaiheissa sekä ymmärtää sen vaikutuksen lopputuotteen laatuun ja säilyvyyteen
- osaa selittää panimoprosessin eri vaiheet, käytettävien raaka-aineiden merkityksen olutreseptin suunnitteluun ja ymmärtää niiden vaikutuksen lopputuotteen laatuun
- osaa soveltaa panimotoiminnassa käytettyjä prosessilaitteita sekä -tekniikoita ja erilaisia prosessin seurannassa käytettyjä analyysimenetelmiä toisessa panimoympäristössä
- osaa arvioida panimoprosessia kiertotalouden näkökulmasta ja soveltaa tietoa eri sivuvirtojen hyödyntämisen näkökulmasta
Sisältö
- panimoteknologia, yksikköprosessit oluen valmistuksessa
- elintarvikehygienia
- panimon tuotannon suunnittelu ja aikataulutus