Sustainable Event Production in the Context of your Industry (5 cr)
Code: EV00DG06-3001
General information
- Enrollment
- 01.05.2025 - 01.06.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 04.09.2025 - 07.11.2025
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- ICT and Industrial Engineering, Common Studies
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 50
- Degree programmes
- Sustainable Quality Management and Product Development in Fashion, Textile and Packing
- Teachers
- Ulla Seppälä-Kaven
- Sari Airenne
- Heidi Salokangas
- Scheduling groups
- Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Size: 50 . Open UAS : 50.)
- Small groups
- Open UAS quota. Please enroll without selecting this group.
- Course
- EV00DG06
Realization has 4 reservations. Total duration of reservations is 8 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 11.09.2025 time 16:30 - 18:30 (2 h 0 min) |
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001 |
Online
|
Thu 25.09.2025 time 16:30 - 18:30 (2 h 0 min) |
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001 |
Online
|
Thu 02.10.2025 time 16:30 - 18:30 (2 h 0 min) |
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001 |
Online
|
Thu 09.10.2025 time 16:30 - 18:30 (2 h 0 min) |
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001 |
Online
|
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Tapahtuman elinkaari ja tuotantoprosessi
– Suunnittelun vaiheet, roolit ja vastuut
Tapahtuman laajuuden määrittely
– Tavoitteet, resurssien käyttö ja aikataulutus
Viestinnän suunnittelu
– Läpinäkyvä, saavutettava ja eettinen viestintä
Kestävä tapahtumasuunnittelu
– Ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökulma
Verkko:
11.09.2025 16.30 - 18.30
25.09.2025 16.30 - 18.30
02.10.2025 16.30 - 18.30
09.10.2025 16.30 - 18.30
(mahdollinen lähiviikonloppu 26.-27.9.2025)
Objective
After completing the course, the student:
Understands the phases of an event project’s life cycle and can describe their significance in the overall framework of responsible event production.
Can identify the goals of an event and the requirements of stakeholders, and knows how to take them into account in the planning and implementation of the event.
Understands the importance and influence of target groups in designing the visual and experiential aspects of an event.
Can apply the principles of sustainable development in event planning and production, considering ecological, social, and economic perspectives.
Is able to create a comprehensive and responsible concept that supports the event’s goals, target audience, and sales promotion.
Content
The course focuses on the planning and implementation of responsible event production, considering the specific characteristics of the student’s own field. The aim is to develop the student’s ability to design and execute events where responsibility is integrated throughout the entire production process.
Key content areas include:
Basics of event planning and management: event life cycle, stages of the production process, roles and responsibilities from a responsibility perspective.
Defining and scoping the event: setting goals, responsible use of resources, and realistic scheduling.
Stakeholder analysis and defining responsibility requirements: identifying the needs and values of different actors and incorporating them into the planning process.
Responsible communication planning: transparent, accessible, and ethical communication throughout the event stages.
Principles of responsibility in event production: ecological, social, and economic sustainability as the foundation for planning and implementation.
Needs analysis: mapping the expectations and responsibility values of the target group to support planning.
Topicality in event production: sustainable development solutions such as circular economy, accessibility, and inclusivity.
Design and implementation of a responsible visual concept: planning of spaces, costumes, and visual, etc. elements that support the event’s goals and responsible communication.
Materials
Opettajien tarjoama oppimismateriaali itselearning -oppimisalustalla
Teaching methods
-Luennot
-Itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely
-Oppimistehtävät
-Asiantuntijaluennot
Exam schedules
Kurssilla ei ole tenttiä.
Pedagogic approaches and sustainable development
Pedagogiset toimintatavat pohjautuvat innovaatiopedagogiikkaan
Ryhmätyöskentely ja vertaisoppiminen
Itsenäinen työskentely
Erilaiset oppimistehtävät
Flipped Learning (käänteinen oppiminen)
Tiedonhankinta (esim. tieteelliset julkaisut ja kirjat)
Mahdolliset ekskursiot
Kestävä kehitys huomioidaan opintojaksolla
Completion alternatives
Ei ole
Student workload
Oppimistehtävät (ryhmätyöskentely ja yksilötehtävät)
Opiskelijan työmäärä opintojaksolla on noin 135 tuntia.
Assessment criteria, approved/failed
Hylätty:
Arvioitavat tehtävät on suoritettu puutteellisesti tai niitä ei ole suoritettu. Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson oppimistavoitteita.
Hyväksytty:
Opiskelija on omaksunut opintojakson ja lähdeaineiston keskeisen sisällön ja osannut hyödyntää näitä oppimistehtävissä. Tehtävät ovat tehty tehtävänannon mukaisesti ja palautettu annetussa aikataulussa.
Evaluation methods and criteria
Kurssin arviointi perustuu oppimistehtäviin (hyväksytty/hylätty).
Mikäli oppimistehtävissä hyödynnetään tekoälyä, sen käytöstä tulee ilmoittaa.
Oppimistehtävät tulee palauttaa annetun aikataulun mukaisesti hyväksytysti.
Further information
Itslearning -alusta pääasiallinen viestintäkanava