Skip to main content

Sustainable Event Production in the Context of your Industry (5 cr)

Code: EV00DG06-3001

General information


Enrollment
01.05.2025 - 01.06.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
04.09.2025 - 07.11.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
ICT and Industrial Engineering, Common Studies
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 50
Degree programmes
Sustainable Quality Management and Product Development in Fashion, Textile and Packing
Teachers
Ulla Seppälä-Kaven
Sari Airenne
Heidi Salokangas
Scheduling groups
Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Size: 50 . Open UAS : 50.)
Small groups
Open UAS quota. Please enroll without selecting this group.
Course
EV00DG06

Realization has 4 reservations. Total duration of reservations is 8 h 0 min.

Time Topic Location
Thu 11.09.2025 time 16:30 - 18:30
(2 h 0 min)
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001
Online
Thu 25.09.2025 time 16:30 - 18:30
(2 h 0 min)
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001
Online
Thu 02.10.2025 time 16:30 - 18:30
(2 h 0 min)
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001
Online
Thu 09.10.2025 time 16:30 - 18:30
(2 h 0 min)
Vastuullinen tapahtumatuotanto oman alan kontekstissa EV00DG06-3001
Online
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Tapahtuman elinkaari ja tuotantoprosessi
– Suunnittelun vaiheet, roolit ja vastuut
Tapahtuman laajuuden määrittely
– Tavoitteet, resurssien käyttö ja aikataulutus
Viestinnän suunnittelu
– Läpinäkyvä, saavutettava ja eettinen viestintä
Kestävä tapahtumasuunnittelu
– Ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökulma

Verkko:
11.09.2025 16.30 - 18.30
25.09.2025 16.30 - 18.30
02.10.2025 16.30 - 18.30
09.10.2025 16.30 - 18.30
(mahdollinen lähiviikonloppu 26.-27.9.2025)

Objective

After completing the course, the student:
Understands the phases of an event project’s life cycle and can describe their significance in the overall framework of responsible event production.
Can identify the goals of an event and the requirements of stakeholders, and knows how to take them into account in the planning and implementation of the event.
Understands the importance and influence of target groups in designing the visual and experiential aspects of an event.
Can apply the principles of sustainable development in event planning and production, considering ecological, social, and economic perspectives.
Is able to create a comprehensive and responsible concept that supports the event’s goals, target audience, and sales promotion.

Content

The course focuses on the planning and implementation of responsible event production, considering the specific characteristics of the student’s own field. The aim is to develop the student’s ability to design and execute events where responsibility is integrated throughout the entire production process.

Key content areas include:
Basics of event planning and management: event life cycle, stages of the production process, roles and responsibilities from a responsibility perspective.
Defining and scoping the event: setting goals, responsible use of resources, and realistic scheduling.
Stakeholder analysis and defining responsibility requirements: identifying the needs and values of different actors and incorporating them into the planning process.
Responsible communication planning: transparent, accessible, and ethical communication throughout the event stages.
Principles of responsibility in event production: ecological, social, and economic sustainability as the foundation for planning and implementation.
Needs analysis: mapping the expectations and responsibility values of the target group to support planning.
Topicality in event production: sustainable development solutions such as circular economy, accessibility, and inclusivity.
Design and implementation of a responsible visual concept: planning of spaces, costumes, and visual, etc. elements that support the event’s goals and responsible communication.

Materials

Opettajien tarjoama oppimismateriaali itselearning -oppimisalustalla

Teaching methods

-Luennot
-Itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely
-Oppimistehtävät
-Asiantuntijaluennot

Exam schedules

Kurssilla ei ole tenttiä.

Pedagogic approaches and sustainable development

Pedagogiset toimintatavat pohjautuvat innovaatiopedagogiikkaan

Ryhmätyöskentely ja vertaisoppiminen
Itsenäinen työskentely
Erilaiset oppimistehtävät
Flipped Learning (käänteinen oppiminen)
Tiedonhankinta (esim. tieteelliset julkaisut ja kirjat)
Mahdolliset ekskursiot

Kestävä kehitys huomioidaan opintojaksolla

Completion alternatives

Ei ole

Student workload

Oppimistehtävät (ryhmätyöskentely ja yksilötehtävät)

Opiskelijan työmäärä opintojaksolla on noin 135 tuntia.

Assessment criteria, approved/failed

Hylätty:
Arvioitavat tehtävät on suoritettu puutteellisesti tai niitä ei ole suoritettu. Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson oppimistavoitteita.

Hyväksytty:
Opiskelija on omaksunut opintojakson ja lähdeaineiston keskeisen sisällön ja osannut hyödyntää näitä oppimistehtävissä. Tehtävät ovat tehty tehtävänannon mukaisesti ja palautettu annetussa aikataulussa.

Evaluation methods and criteria

Kurssin arviointi perustuu oppimistehtäviin (hyväksytty/hylätty).
Mikäli oppimistehtävissä hyödynnetään tekoälyä, sen käytöstä tulee ilmoittaa.

Oppimistehtävät tulee palauttaa annetun aikataulun mukaisesti hyväksytysti.

Further information

Itslearning -alusta pääasiallinen viestintäkanava

Go back to top of page