Siirry suoraan sisältöön

Food processes and manufacturing and hygiene in food processing (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5021172-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.06.2020 - 06.10.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.10.2020 - 20.11.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
englanti
Paikat
0 - 30
Koulutus
Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Opintojakso
5021172
Toteutukselle 5021172-3003 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa kuvata ruokaketjun alkutuotannosta ruokapöytään
- osaa kuvata elintarvikkeiden hygieniavaatimukset
- osaa keskeisimmät kohdat elintarvikelainsäädännöstä, löytää ja osaa soveltaa laki- ja asetuskokoelmia sekä alan ohjeistusta
- osaa esitellä yleiset elintarvikealan mikrobit ja niiden elinehtoja sekä käyttää mikrobiologian käsitteistöä.
- tuntee omavalvonnan periaatteet.
- tuntee HACCP periaatteet

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden valmistusprosesseja alkutuotannosta ruokapöytään. Hän osaa kuvata elintarvikkeiden hygieniavaatimukset.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Optimasta

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei vaihtoehtoista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus: teoriaopetus 2op sekä laboratoriotyöt 3op. Laboratoriotyöt tehdään parityöskentelynä ja ovat pakollisia. Jokaisesta laboratoriotyöstä palautetaan raportti, joka pitää olla palautettuna ja hyväksyttynä ennen seuraavan opintojakson alkua. Ennen jokaista laboratoriotyötä tehdään työhön liittyvät ennakkotehtävät, jotka pitää olla palautettuna palautuskansioon, jotta saa aloittaa laboratoriotyön. Opintojakson lopulla on tentti, johon kuuluvat sekä teoriaopetus että laboratoriotyöt.
Elintarviketekniikan laboratoriotyöt(alustavasti):
1. Elintarvikkeen säilyvyys
2. Pintahygieniatyö
3. Prosessin ilmanäytteenotto sekä analysointi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laboratoriotyöskentely koko opintojakson ajan 30%
Laboratoriopäiväkirja (yksilö) 20%
Laboratoriotyön raportit (ryhmä) 20%
Lopputentti 30%

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen

Siirry alkuun