Product Development and Analytics (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5021173-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.06.2020 - 13.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 10.11.2020 - 31.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tekniikka ja liiketoiminta
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- englanti
- Paikat
- 0 - 20
- Koulutus
- Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Opintojakso
- 5021173
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opiskelijat tekevät ryhmätyönä tuotekehitysprojektin valitsemastaan elintarvikkeesta. Työ tehdään työelämälähtöisesti osallistuen eri elintarvikeyritysten vierailuihin sekä yritysten pitämiin tuotekehitysluentoihin. Opintojakson aikana tutustutaan kuluttajatutkimuksiin, tuotesuunnitteluun, elintarvikeprosessin kustannuksiin ottaen huomioon kestävän kehityksen periaatteiden mukaiset vaatimukset.
Opiskelija osaa:
- aistien merkityksen
- aistinvaraisen arvioinnin periaatteet, merkityksen elintarviketeollisuudessa sekä opiskelijat järjestävät aistinvaraisen
arvioinnin testejä.
- elintarvikkeiden tuotekehitykseen liittyvät perusasiat sekä koko tuotekehitysprosessin
- uusien tuotteiden valmistukseen liittyvän kustannuslaskemisen perusasiat
- kuluttajatutkimukseen ja tuotesuunnitteluun perehtyminen
Lähitunteihin ja tuotekehitys ryhmätyöhön (sisältäen yritysvierailut sekä vierailijan luennot) on varattu 50 h ja itsenäiseen opiskeluun sekä projektityöhön ja raportointiin 83h.
Tavoitteet
Opiskelija osaa käyttää erilaisia elintarvikkeiden prosessointilaitteita sekä analysoida tuotteita eri menetelmin. Opiskelija osaa kuvata aistien toimintaa sekä osaa järjestää aistinvaraisen arvioinnin.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista suoritustapaa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus: 50h teoriaopinnot sekä yritysvierailut ja vierailijaluennot. 83h itsenäistä opiskelua sisältäen elintarvikeen tuotekehitys ryhmätyön ja raportoinnin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Elintarviketuotteen tuotekehitysprojekti ryhmätyö 50%
Tuotekehitystyön raportti (henkilökohtainen) 20%
Aistinvaraisen arvioinnin työskentely sekä raportointi 30%
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen