Research, Development and Innovation Competence (5 cr)
Code: 7003058-3006
General information
- Enrollment
- 21.04.2020 - 31.07.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2020 - 31.12.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Health and Well-being
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 25
- Degree programmes
- Degree Programme in Dental Hygiene
- Teachers
- Minna Hyötilä
- Jaana Manneros
- Sari Silmäri
- Course
- 7003058
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Kehittämis- ja tutkimusmenetelmien verkko-opintojakso Optimassa 1.5.-31.12.2020
Sisältö:
- Terveysalan tutkimus- ja kehittämistyön kohteet ja tarkoitus
- Opinnäytetyön prosessin eri vaiheet
- Näyttöön perustuva toiminta
- Terveysalan tietokantojen käyttö ja tieteellisten julkaisujen lukeminen
- Erilaiset tutkimus- ja kehittämismenetelmät
- Kehittämis- tai tutkimussuunnitelman laatiminen
- Eettisyys ja luotettavuus tutkimus- ja kehittämisprosesseissa
- Erilaiset ilmaisun keinot: raportin kirjoittaminen ja lähdemerkinnät, taulukkolaskentaohjelman käyttö
- Tehtävät ja tentti em. osa-alueista
Objective
Objectives
Student
- is able to describe the research and development process
- recognises the development needs in working life
- is able to describe and evaluate processes suitable for research and development work
- is able to describe and evaluate the data collection, analysis and reporting processes
- is able to evaluate the reliability and ethical principles of the research and development
- is capable of working as an expert of his/her own field in multiprofessional working groups
Competence objectives of study unit
The student
-is able to describe the research and development process
-is able to identify development needs in working life
-is able to describe and evaluate methods applicable for use in research and development
-is able to describe and evaluate methods for collecting, analysing and reporting data
-is able to evaluate reliability and ethical principles
-is able to act as an expert in multiprofessional groups
Content
Content
- purpose and targets in research and development
- quantitative and qualitative research and literature review
- development and research processes
- methods for collecting and analysing data
- methods for development
- reliability and ethics
- working in multiprofessional groups
Materials
Oppimateriaali ilmoitetaan Optima-verkko-alustan välilehdillä.
Tenttiä varten otetaan haltuun verkkomateriaali ja kirjallisuus:
• Ojasalo, K.; Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. 3. uudistettu painos. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: Sanoma Pro Oy
• Vilkka, H. 2015. Tutki ja kehitä. 4. uudistettu painos. Jyväskylä: PS-kustannus.
• Vilkka, H. & Airaksinen, T. 2003. Toiminnallinen opinnäytetyö. Helsinki: Tammi.Oy
Teaching methods
Itsenäiset verkko-tehtävät Optimassa
Verkkotentti
Tehtäväperustainen opiskelu ja arviointi
Exam schedules
Tenttipäivät syyslukukaudella 2020: to 1.10., to 29.10 ja ke 18.11.klo 8.00 - 23.00.
Pedagogic approaches and sustainable development
Itsenäinen ja parityöskentely, opettajaohjaus
Learning-by-doing: Opintojakson tehtäväperustainen suoritustapa perustuu opiskelijan omaan aktiiviseen osallistumiseen ja suorittamiseen.
Opintojaksolla opittavat kehittämis- ja tutkimusosaamisen taidot ovat työelämän moniammatillisissa tiimeissä toimimisen ja toiminnan kehittämisen taitoja.
Student workload
5op = 135h opiskelijan työtä
Optima -verkkoalustan välilehtien tehtävät sekä tentti
Evaluation methods and criteria
Opintojakson arviointi on numeerinen (1-5). Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu välilehtien suoritetuista tehtävistä sekä hyväksytysti suoritetusta tentistä. Jaksolla on seurantatyökalu, josta opiskelija voi tarkistaa omia suoritteitaan.
Numeroarviointi tulee tentin pistemäärän perusteella alla olevalla
tasavälisellä asteikolla:
35-41 = T1 (= 50-59 %)
42-48 = T2 (= 60-69 %)
49-55 = H3 (= 70-79 %)
56-62 = H4 (= 80-89 %)
63-70 = K5 (= 90-100 %)