Basics of Oral Health Care (5 cr)
Code: 7051059-3002
General information
- Enrollment
- 12.08.2019 - 15.09.2019
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 26.08.2019 - 31.12.2019
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Health and Well-being
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Dental Hygiene
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Päivi Pietikäinen
- Course
- 7051059
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opinnot ajoittuvat viikoille 35 - 46
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op
- Suun terveydenhoitotyön hoitotiimi ja suuhygienistin rooli
- Suun terveydenhoitotyön eettiset periaatteet ja tieteellinen perusta
- Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja -merkinnät
- Vastaanoton toimintavalmius
- Suun terveydenhoitotyön laitteisto, käyttö ja huolto
- Suun terveydenhoitotyön hygienia
- Suun terveydenhoitotyön ergonomia
Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op
•Ravitsemuksen perusteet sekä ravitsemuksen ja terveyden välisiä yhteyksiä huomioiden erityisesti suun terveys
•Ravitsemus eri ikäkausina
•Ruokapäiväkirjan tekeminen ja analysointi sekä ohjaus oman ruokapäiväkirjan perusteella
Objective
The student can
- recognise the scientific basis of oral health care
- describe the role of a dental hygienist in oral health care and its operating environments
- describe occupational health and safety and environmental health in oral health care
- maintain the operational readiness of a dental clinic
- describe the document policies in oral health care and present how customer data is entered
- explain the basics of nutrients, the relationships between nutrition and health and factors affecting food choices
Content
- the scientific basis of oral health care
- the role of a dental hygienist in oral health care and its operating environments
- occupational health and safety and environmental health in oral health care
- the operational readiness of a dental clinic
- the document policies in oral health care and customer data
- the basics of nutrients and the relationships between nutrition and health and factors affecting food choices
Teaching methods
Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Keskusteleva luento-opetus
Pienryhmätyöskentely ja harjoitukset
Oppimista edistävät tehtävät ja oppimisen testit
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä
Johanna Kurtti, Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op:
Toteutetaan keskustelevana lähiopetuksena (mm. ravintolaskentaohjelman käyttö ja tulosten tulkinta) sekä pienryhmätyöskentelynä.
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä.
Exam schedules
Supe/Pietikäinen: tentti 5.11. Uusintatentit 27.11 ja tammikuun 2020 DiSKun uusintatenttipäivässä.
RAV/Kurtti: tentti viikolla 43. Uusintatentit 27.11 ja tammikuun 2020 DiSKun uusintatenttipäivässä.
Pedagogic approaches and sustainable development
Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Opintojaksolla opitaan suun terveydenhoidon perusteita työelämätarpeiden pohjalta. Opintojakso
integroituu opintojaksoon Suun terveydenhoidon perusteet simulaatiotilanteessa.
Student workload
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op: 81 h opiskelijan työtä, joista lähitunteja 30 ja
itsenäistä työskentelyä 51 h .Opintojakso sisältää eri laajuisia kirjallisia oppimistehtäviä sekä opintojakson aikana suoritetaan oppimisen testejä ja lopputentti.
RAV 2 op: 54 tuntia opiskelijan työtä, joista lähitunteja 12, ryhmätyöskentelyä 4 tuntia ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis. tehtävä, tenttiin valmistautuminen) 38 tuntia.
Evaluation methods and criteria
Päivi Pietikäinen 3 op
Opintojakson aikana oppimispäiväkirjaan suoritettavat oppimista edistävät tehtävät sekä oppimisen testit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
Arviointi toteutuu opettaja- ja vertaisarvioinnilla.
Kirjallinen lopputentti arvioidaan asteikolla 0-5.
RAV: numeerinen arviointi (HYL-K5)