Sikatilan tuotanto ja kehittäminen (15 op)
Toteutuksen tunnus: C-02467-MK00EC04-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
05.05.2025 - 31.03.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
25.08.2025 - 31.07.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 15 op
- Lähiosuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Hämeen ammattikorkeakoulu, Mustiala
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 5
- Opintojakso
- C-02467-MK00EC04
Arviointiasteikko
1-5
Sisällön jaksotus
Aihealueet: Sikatalous Suomessa ja maailmalla. Tuotantoympäristö Ruokinta ja hoito Terveys Suunnittelu ja seuranta
Tavoitteet
Opintojaksossa opitaan sikatilan kokonaisvaltaista tarkastelua erityisesti tuotannon suunnittelun ja kehittämisen näkökulmasta katsottuna. Opiskelija tietää sikatalouden merkityksen Suomessa. Opiskelija tunnistaa vastuullisen sianlihantuotannon ja tietää sikojen ravintoaineiden ja veden tarpeen tuotannon eri vaiheissa. Opiskelija tietää tuotannonalalle asetetut kirjaamisvaatimukset, ja tunnistaa terveen sian tunnusmerkit teoriassa.
Sisältö
- Sikatalous Suomessa ja maailmalla - Tuotantoympäristöt ja sikalan olosuhteet - Sikataloutta koskevat lait ja asetukset - Eri sikaryhmien ruokinta ja hoito - Eläinaines - Tuotannon seuranta ja kirjaamisvaatimukset - Sikojen terveys
Aika ja paikka
Opintojakso menee Nonstop- toteutuksena. Opintojakson aloitus on kunkin periodin alussa. Opintojakso on mahdollista suorittaa täysin itsenäisesti ja oman aikataulun mukaan. Opettajan ohjausta on mahdollista saada s-postin, Moodlen ja Zoomin välityksellä.
Oppimateriaalit
Sikatalous. Kaaro, Katri, Kuisma, Aulikki, Nopanen, Ari, Partanen, Kirsi, Perttilä, Sini ja Äijö, Harri. Opetushallitus 2012.Tuotenumero: 1151022. ISBN 978-952-13-4953-9 Moodle-alusta. Kansainvälistä verkkomateriaalia
Opetusmenetelmät
Moduulilla käytetään Moodle/Learn -oppimisalustaa. Moodlessa ovat materiaalit, tentit ja tehtävät aihealueittain. Aihealueittain olevien tehtävien avulla opiskelija perehtyy sikatalouden osa-alueisiin. Tenttien avulla opiskelija voi mitata omaa osaamistaan. Käsiteltävät aiheet: Sikatalous Suomessa ja maailmalla Tuotantoympäristö Ruokinta Terveys Suunnittelu ja seuranta BYOD eli Bring Your Own Device merkitsee omien laitteiden käyttöä opiskelussa tai työnteossa korkeakoulun tiloissa. Oppiminen HAMKissa voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta. Opiskelussa käytetään sähköisiä oppimateriaaleja. Lisätietoja: https://www.hamk.fi/it-palvelut-ja-tietohallinto/oman-tietokoneen-kaytto-opiskelussa/
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Projektien kohteina sikatilat.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Viikkotentit Moodlessa/Learn.: opiskelijan oman aikataulun mukaisesti. Tentti avautuu tehtävien suorituksen jälkeen automaattisesti. Tentin voi tehdä useamman kerran. Arviointi 1-5. Tentissä on monivalintakysymyksiä. Oma oppimisen prosessi ja palaute. Arviointi hyv/hyl.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Kansainvälistä sika-aiheista materiaalia.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa 27 h opiskelijan työtä. Ajankäyttöön vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen aihealueesta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tehtävätt, arviointi 1-5, Tentit, arviointi 1-5.