Ruokahävikki (2 op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-CA00CN07-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.12.2024 - 30.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
06.01.2025 - 31.05.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 60
- Opintojakso
- C-02472-CA00CN07
Arviointiasteikko
1-5
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija • Osaa arvioida ruokahävikin määrää ja eri hävikkilajeja (keittiö-, lautas- ja tarjoiluhävikki) • Osaa hyödyntää osaamistaan yritysten tai muiden alan organisaatioiden kehittämisessä • Tunnistaa ruokahävikkiin liittyviä taloudellisia mahdollisuuksia sekä rajoitteita työelämässä • Ymmärtää ruokahävikkiin liittyvien lainsäädännöllisten tekijöiden merkityksen ruokahävikin myynnissä
Sisältö
Johdanto, kurssin tavoitteet ja käytänteet, pohdintatehtävä Ruokahävikkilajit ja hävikin vaihtelu Ruokahävikin taloudellinen merkitys ja ympäristöhaasteet Toimintaympäristö ja hävikin hyödyntäminen Esimerkkikohteet ja lainsäädäntö
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot, osaamistestit ja essee 2 op
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä yhteensä 54 h itsenäistä verkko-opetusta
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamistestit ja essee