Skip to main content

Livestock production (5 cr)

Code: C-02537-CO00BO16-3002

General information


Enrollment
01.08.2025 - 30.06.2026
Registration for introductions has not started yet. Registration starts :startDate
Timing
01.08.2025 - 31.07.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Institution
Savonia University of Applied Sciences
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 50
No reservations found for realization C-02537-CO00BO16-3002!

Evaluation scale

Five step scale

Objective

After completing the course, the student... - Understands the basics of precision livestock farming and its principles. - Can assess the benefits of precision livestock farming on for example animal welfare and farm profitability. - Can apply the acquired knowledge in practice

Content

The benefits of precision livestock farming (PLF) include increased resource efficiency, improved well-being of farm animals, and the minimization of harmful environmental impacts. Precision livestock farming enables the detection of deviations and taking appropriate actions at an early stage. After completing the course, the student will understand the fundamentals of precision livestock farming and be able to apply the acquired knowledge in practice. This course is suitable for agricultural students and professionals with basic knowledge of livestock farming. - Concept and principles of precision livestock farming - Animal as the object of measurement - Basics of already established and new technologies in precision livestock farming - Precision livestock farming in practice - Research related to precision livestock farming

Materials

Opintojaksolla käytetään oppimateriaaleina oppimisympäristössä olevia verkkoaineistoja. Verkkoaineisto sisältää esimerkiksi artikkeleita ja muita oppimistehtävien ohessa annettavia materiaaleja.

Teaching methods

Opintojakso opiskellaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä. Opiskelu sisältää verkkomateriaaleihin perehtymistä, oppimistehtäviä, verkkoluentoja ja tentit jokaisen osion lopussa. Opintojakso arvioidaan seuraavien osioiden oppimistehtävien ja lopputenttien yhteispisteiden perusteella: - Täsmäkotieläintuotannon käsite ja periaatteet (10 % loppuarvosanasta) - Eläin mittaamisen kohteena (20 % loppuarvosanasta) - Perusteet tuotantoon jo vakiintuneista sekä uusista teknologioista (20 % loppuarvosanasta) - Täsmäkotieläintuotannon soveltaminen (30 % loppuarvosanasta) - Täsmäkotieläintuotantoon liittyvä tutkimus (20 % loppuarvosanasta) Pisteiden määräytymisten periaatteet ja arvosanojen kriteerit kerrotaan erikseen osioiden yhteydessä kurssin verkko-oppimisympäristössä. Opintojakso alkaa 12.1.2026 ja päättyy 31.07.2026. Tehtävät on oltava palautettuna viimeistään 16.5.2026.

Student workload

Opintojakson työmäärä on noin 135 tuntia, joka koostuu itsenäisestä opiskelusta.

Qualifications

The student should have former knowledge of livestock production (basic processes of dairy and meat production, care of production animals)

Go back to top of page