Siirry suoraan sisältöön

Luonnontuotealan perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-10108-R601ML106-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 13.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.01.2025 - 31.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Lapin ammattikorkeakoulu
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 5
Toteutukselle C-10108-R601ML106-3003 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija - Tuntee luonnontuotealan toimialan ja osaa tunnistaa sen laajuuden - Tunnistaa erilaisten luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet ja osaa erottaa syötävät ja ei-syötävät raaka-aineet - Tietää luonnontuotealan keskeiset organisaatiot - Tuntee alaa säätelevää lainsäädäntöä - Tuntee luonnontuotealan markkinat ja trendit - Ymmärtää raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteitä ja prosesseja.

Sisältö

Lainsäädäntö Organisaatiot Jokamiehenoikeudet Toimialakatsaukset ja raportit Markkinat ja trendit Vastuut ja vastuualueet Raaka-aineiden myynti- ja ostotoiminnot Opintojakso sisältää viestintää 0,5 op.

Oppimateriaalit

Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020). Luonnontuotealan toimialaraportti 2023 (TEM). Marsi - kauppaantulomäärät 2022 (Ruokavirasto). Kestävästi ja vastuullisesti monipuolista arvonlisää - Luonnontuotealan toimintaohjelma 2030 (Helsingin Yliopisto, Ruralia Instituutti). Lisäksi jaettava materiaali.

Opetusmenetelmät

Toteutus kokonaan verkossa. Mukana on myös vierailevia luennoitsijoita.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Raportin taustatyö vaatii perehtymistä valitun tarkastelualueen strategioihin, oppilaitoksiin ym. Opiskelijan on myös haasteteltava maaseutupäällikkö, elinkeinopäällikkö tmv. Lisäksi haastateltavaksi on valittava luonnontuotealan yrittäjä. Tehtävä annetaan ensimmäisellä verkkoluennolla, jolloin opiskelija pääsee heti työstämään raporttiaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen ja luonnontuotealan raportin laatiminen. Raportti laaditaan Lapin AMK:n ohjein.

Siirry alkuun