Luonnontuotealan perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-10108-R601ML106-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.10.2024 - 13.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
20.01.2025 - 31.03.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Lapin ammattikorkeakoulu
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 5
- Opintojakso
- C-10108-R601ML106
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija - Tuntee luonnontuotealan toimialan ja osaa tunnistaa sen laajuuden - Tunnistaa erilaisten luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet ja osaa erottaa syötävät ja ei-syötävät raaka-aineet - Tietää luonnontuotealan keskeiset organisaatiot - Tuntee alaa säätelevää lainsäädäntöä - Tuntee luonnontuotealan markkinat ja trendit - Ymmärtää raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteitä ja prosesseja.
Sisältö
Lainsäädäntö Organisaatiot Jokamiehenoikeudet Toimialakatsaukset ja raportit Markkinat ja trendit Vastuut ja vastuualueet Raaka-aineiden myynti- ja ostotoiminnot Opintojakso sisältää viestintää 0,5 op.
Oppimateriaalit
Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020). Luonnontuotealan toimialaraportti 2023 (TEM). Marsi - kauppaantulomäärät 2022 (Ruokavirasto). Kestävästi ja vastuullisesti monipuolista arvonlisää - Luonnontuotealan toimintaohjelma 2030 (Helsingin Yliopisto, Ruralia Instituutti). Lisäksi jaettava materiaali.
Opetusmenetelmät
Toteutus kokonaan verkossa. Mukana on myös vierailevia luennoitsijoita.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Raportin taustatyö vaatii perehtymistä valitun tarkastelualueen strategioihin, oppilaitoksiin ym. Opiskelijan on myös haasteteltava maaseutupäällikkö, elinkeinopäällikkö tmv. Lisäksi haastateltavaksi on valittava luonnontuotealan yrittäjä. Tehtävä annetaan ensimmäisellä verkkoluennolla, jolloin opiskelija pääsee heti työstämään raporttiaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen ja luonnontuotealan raportin laatiminen. Raportti laaditaan Lapin AMK:n ohjein.