Well-being from food 1: Vegan and vegetarian food (5 cr)
Code: C-10118-CO00FP84-3003
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 10.08.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- South-Eastern Finland University of Applied Sciences, E-kampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 200
- Course
- C-10118-CO00FP84
Evaluation scale
1-5
Content scheduling
Kasvisruoka eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuosituksissa. Ravintoaineiden ja proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa Monipuolinen ja ympäristötietoinen elintarvikevalikoima kasvisruokavalioissa ( sesonki, lähiruoka ja luomu) Täysipainoisen ja terveyttä ylläpitävän kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi Oppimista syventävä case-tehtävä; oma aihe tai voi valita tarjolla olevista Englanniksi
Objective
Tavoitteena on oppia eri ikä- ja kohderyhmille sopivan maukkaan, monipuolisen ja terveyttä edistävän kasvis- ja vegaaniruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon pohjalta. Tavoitteena on oppia arvioimaan ja tarvittaessa laskemaan ruokavalion ravintosisältöä ja tekemään ruokavalioon muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään kasvisruokavalion kriittisiin ravintoaineisiin ja proteiininlähteisiin ja elintarvikkeiden monipuoliseen valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.
Content
Kasvisruoka eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuosituksissa. Ravintoaineiden ja proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa Monipuolinen ja ympäristötietoinen elintarvikevalikoima kasvisruokavalioissa ( sesonki, lähiruoka ja luomu) Täysipainoisen ja terveyttä ylläpitävän kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi. Oppimista syventävä case-tehtävä.
Materials
Opiskelumateriaali on Learn alustalla linkkeinä, tallennettuina luentoina ja emateriaalina, tentteinä ja tehtävinä. Lisäksi voi käyttää kirjallisuuttaa, joista annetaan ohjeet opintojaksolla.
Teaching methods
This course is for CampusOnline-students, not for Xamk degree students.
Employer connections
Case tehtävän ja muut tehtävät voi kytkeä omaan henkilökohtaiseen elämään, omaan työhön ja ammattiin.
Exam schedules
Opintojaksolla on kunkin teeman alla verkkotenttejä ja tehtäviä, joita voi suorittaa joustavasti oman aikataulun mukaan ja haluamassaa järjestyksessä opintojen aikana. Opinnoille on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opinnot saa hyvin suoritettua määräajassa.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa noin 27 h opiskelijan työtä. Tällä opintojaksolla opisikelijan työmäärä on 5 op x 27 h eli noin 135 h, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Evaluation methods and criteria
Verkkotentit arvioidaan arvosanalla 1-5; opintojakson kokonaisarvosana määräytyy arvioitavien tehtävien painotettuna keskiarvona. Keskustelu- ja harjoitustehtävissä käytetään vertaispalautetta, joiden arviointi on hylätty/täydennettävä/ hyväksytty. Tarkemmat arviointikriteerit ja arviointikehikko ovat nähtävillä Learnissa.