Wine school (3 cr)
Code: C-10118-CO00FP94-3001
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 06.01.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
18.02.2025 - 31.05.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- South-Eastern Finland University of Applied Sciences, E-kampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 200
- Course
- C-10118-CO00FP94
Evaluation scale
1-5
Content scheduling
Valko-, puna-, roséviini 1/2 op Kuohuviini 1/2 op Makeat viinit 1/2 op Viinin virheet 1/2 op Viini ja ruoka 1 op
Objective
Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.
Content
Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan? Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun? Millaisia ovat viinin laatuluokitukset? Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset? Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan? Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?
Materials
Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja luentotallenteina opintojaksoalustalla.
Teaching methods
This course is for CampusOnline-students, not for Xamk degree students.
Employer connections
Tehtäviä voi tehdä työelämäyhteistyönä omalle työpaikalle tai toimeksiantona tai harrastuksiin kytkien.
Exam schedules
Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelutehtäviä ja soveltavan vertaisarvioitavia tehtäviä. Opintojaksolle on ladittu suositussuoristusaikataulu, jota noudattamalla opinnot voi suorittaa suositusajassa. Opintojaksolla voi kuitenkin edetä oman aikataulun mukaisesti.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 81 tuntia, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. .Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä. Englanniksi
Evaluation methods and criteria
Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona. Tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty, osaan tehtävistä kuuluu vertaispalauteen antaminen ja saaminen.