Skip to main content

Excellent customer experience as competitive advantage in the archipelago tourism (5 cr)

Code: KH00BY11-3001

General information


Enrollment
15.03.2021 - 23.04.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
04.05.2021 - 24.06.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Engineering and Business
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Teachers
Susanna Saari
Telle Tuominen
Course
KH00BY11
No reservations found for realization KH00BY11-3001!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Opintojakso toteutetaan etäopetuksena verkossa 4.5. - 25.6.2021. Opintojaksolle ilmoittautuneille lähetetään huhtikuun viimeisellä viikolla viesti, jossa on lisäinformaatiota koskien mm. Itlearning-oppimisalustalle pääsyä.Opintojakso toteutetaan sähköisessä oppimisympäristössä etäopiskeluna. Opintojakson alussa opiskelija perehdytetään Itslearning-oppimisympäristön käyttöön. Toteutus sisältää pääsääntöisesti itsenäistä työskentelyä, mutta myös jonkin verran pari- tai pienryhmätyöskentelyä oppimisympäristössä sekä kaksi opettajan johdolla olevaa verkkotapaamista käyttäen TEAMS-yhteyttä. Tehtävänantojen osalta työskentely on pitkälti itsenäistä eli alkutestiin opiskelija lukee 4.5. aloituskerralla ilmoitettavan oppimateriaalin. Teeman 1 (Asiakasosaaminen) ja teeman 2 (Saaristomatkailuosaaminen) tehtävänantoihin liittyen opiskelija perehtyy tehtävänannoissa määritettyihin lähdeaineistoihin, asiantuntijablogeihin, videoihin yms. ja tekee tehtävänannoissa ohjeistetut tuotokset soveltaen tietoperustan näkökulmia käytäntöön.

Varaa ajoissa kalenteriisi seuraavat yhteiset ajat:
Verkko-opetuskerta TEAMS:ssä 4.5. klo 15 - 17, jolloin ohjelmassa on toteutussuunnitelman esittely, Itslearning-oppimisalustan esittely, avainluento, alkutestin ohjeistus sekä tehtävien 1 ja 2 ohjeistukset sekä lopuksi lyhyt tutustumiskierros tavoitteena sopia parityöskentelystä joissan tehtäväosioissa.
Alkutesti pidetään verkossa Itslearning-alustalla 18.5. klo 15 - 17.
Toinen yhteinen TEAMS-verkkotapaaminen on 1.6. klo 15 - 17, jolloin ohjelmassa on yhteispalaute liittyen alkutestiin sekä tehtävään 1. Lisäksi on ohjausta liittyen tehtävään 2.
TEAMS-linkit lähetetään ilmoittautuneille opiskelijoille ennen opintojakson alkua.
Opintojaksolla pyritään vahvistamaan myös toisen kotimaisen kielen osaamista. Opintojakson alussa kartoitetaan opiskelijan äidinkieli (tai koulutuskieli) ja sovitaan, miltä osin opiskelija suorittaa tehtävät toisella kotimaisella kielellä.

Objective

After completing the course, the student can:
• understand the relevance of customer service skills as competitive advantage of the
company
• recognize and listen to the customer needs and expectations as well as apply the
customer orientation approach to customer service and sales processes
• communicate in a customer-centric way in Swedish
• explain the special characteristics and pull factors of the Finnish archipelago as well as
relate to the tourism demand and supply

Content

• Customer understanding and customer experience management as competitive advantage of the company
• Mapping the customer needs
• Creating a positive customer experience, relevance of the communication skills
• Special characteristics and competitive advantages of the Finnish Coast and Archipelago

Materials

Ks. Itslearning alustalta alkutestin oppimateriaali sekä tehtävien 1 ja 2 oppimateriaalit

Teaching methods

Opintojakso toteutetaan Turun ammattikorkeakoulun sähköisessä Itslearning-oppimisympäristössä etäopiskeluna. Toteus sisältää itsenäistä opiskelua, pari-/pienryhmätyöskentelyä sekä kaksi yhteistä verkkotapaamista TEAMS:iä käyttäen sekä yhteisen sähköisen alkutestin. Ks. tarkemmin kohdassa SISÄLTÖ JA AJOITUS.

Exam schedules

Alkutesti 18.5. klo 15 - 17. Testi ja siihen luettava oppimateriaali ohjeistetaan yhteisessä verkkotapaamisessa 4.5. Uusinta järjestetään tarvittaessa erikseen sovittavana ajankohtana.

Pedagogic approaches and sustainable development

Turun ammattikorkeakoulun oppimisotetta kutsutaan Innopedaksi (http://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/tutu/innovaatiopedagogiikka /). Sitä toteutetaan tällä verkko-opintojaksolla monimuotoisilla itsenäisen opiskelun sekä parityöskentelyn menetelmillä ja oppimateriaaleilla, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, tiedon soveltamista oppimistehtävien työelämätilanteisiin niin asiakasosaamisen kuin saaristomatkailun osalta sekä tiedon jakamista ja yhdistämistä useammasta lähteestä uudeksi tiedoksi.

Completion alternatives

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

* Sähköinen alkutesti, suomen ja ruotsinkielinen oppimateriaali ilmoitetaan 4.5. yhteisessä verkkotapaamisessa ja testi järjestetään 18.5. Testin tavoitteena saada yleiskuva saariston erityispiirteistä. Arvioitu opiskelijan tarvitsema aika oppimateriaaliin tutustumiseen sekä testin tekemiseen 20 h.

* Teeman 1 tehtävä/Asiakasosaaminen (2 op)
Kaksiosainen tuotos:
a. Opiskelija tekee itselleen ”huoneentaulun” eli kiteyttää itselleen 10 hyvän asiakaspalvelun kultaista sääntöä hyödyntäen tehtävänannossa määritettyjä sähköisiä lähteitä sekä pohtien omaa asiakasosaamistaan. Tehtävän palautus viimeistään 25.5.2021.
b. Annettujen asiakaspalvelutilanteiden ratkaiseminen suomen ja ruotsin kielellä: Tehtävänannossa annetaan kolme asiakaspalvelutilannetta saaristomatkailuun liittyen. Opiskelijan tehtävänä on kirjallisesti tai videolla kertoa, miten hän kyseiset tilanteet ratkaisisi mahdollisimman hyvin niin asiakkaan kuin matkailuyrityksenkin kannalta. Tehtävän palautus viimeistään 1.6.2021.
Arvioitu opiskelijan tehtävään käyttämä aika n. 55 h.

Teeman 2 tehtävä/Saaristomatkailuosaaminen (2 op)
Tutustu vähintään kahteen Suomen rannikon saaristoalueeseen (esim. Merenkurkun saaristo ja Turunmaan saaristo tai Porvoon saaristo ja Helsinki West eli Länsi-Uudenmaan saaristo)

Tuotos: a) lyhyt valitsemiasi kahta saaristoaluetta vertaileva kirjallinen tuotos JA b) toisesta valitsemastasi saaristoalueesta hissipuhe/myyntipuhe (esim. äänitetty power point). Lisää jompaan kumpaan tuotokseen myös havainnollistavaa materiaalia (esim. kuvakaappauksia nettisivuilta, mahdollisella vierailukäynnillä ottamiasi valokuvia). Palautus viimeistään 24.6.2021. Arvioitu opiskelijan keskimäärin tehtävään käyttämä aika n. 55 h.

Evaluation methods and criteria

Alkutesti arvioidaan asteikolla hyväksytty – hylätty. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää hyväksytyn suorituksen alkutestistä sekä teemojen 1 ja 2 tuotoksista.
Sekä teeman 1 molemmat tuotokset että teeman 2 molemmat tuotokset arvioidaan asteikolla 0 - 5. Teeman 1 tehtävän painoarvo on 50 % loppuarvosanasta, samoin teeman 2 tehtävän painoarvo on 50 % loppuarvosanasta.
Opintojakson kokonaisarvosana on asteikolla 0 – 5, jossa
5 on kiitettävä
4-3 on hyvä
2-1 on tyydyttävä
0 on hylätty.
Tehtävien tuotoksissa käytetään opettaja-arviointia sekä opiskelijan vapaamuotoista itsearviointia peilaten opintojakson ja kunkin tehtävän osaamistavoitteisiin. Mahdollisen pari-/pienryhmätyöskentelyn osalta käytetään myö vertaisarviointia. Opintojakson kokonaisarvosana annetaan viimeistään 2.7.2021.

Failed (0)

Mikäli opiskelija jättää suorittamatta tai ei saa hyväksyttyä arvosanaa jonkin OPPIMISTEHTÄVÄT-kohdassa mainitun osion osalta, voi loppuarvosana olla hylätty.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelijan palauttama tuotos on pinnallisia ja suppea, mutta kuitenkin tehtävänannon suuntainen tai vertaisarvioinnin perusteella opiskelijan työskentely pari-/pienryhmätehtävissä on jäänyt varsin niukaksi. Tuotoksesta on havaittavissa, että opiskelija on perehtynyt jossain määrin tehtävänannon mukaisiin lähdemateriaaleihin ja hyödyntänyt niitä hajanaisesti tuotoksissa, mutta kokonaisnäkemystä ei ole muodostunut, ja tietoperustan soveltaminen käytäntöön on jäänyt keveäksi.

Assessment criteria, good (3-4)

Tuotos on pitkälti opintojakson tavoitteiden sekä tehtävänannon mukainen. Pari-/pienryhmätuotoksessa vertaisarvioinnin perusteella opiskelijalla on ollut varsin aktiivinen rooli. Tehtävänannossa määritettyä tietoperustaa ja lähdeaineistoa on hyödynnetty perustellusti ja soveltaminen on ollut johdonmukaista, pääosin kriittistä sekä joitakin uusia ideoita tuottavaa. Lopputulos sisältää hyödyntämiskelpoisia ajatuksia ja tuotoksen rakenne ja -ilme on varsin looginen ja ymmärrettävä.

Assessment criteria, excellent (5)

Tuotos vastaa erinomaisesti opintojakson tavoitteisiin sekä tehtävänantoon. Tietoperusta on sisäistetty ja sen soveltaminen käytännön työelämätilanteeseen on asiakaslähtöistä, oivaltavaa ja perusteltua. Tuotos on rakenteeltaan looginen, ilme ja oikeakielisyys viimeisteltyä ja sisältö ammattimaista.

Further information

Opintojaksolla Campus online kiintiö 15 opiskelijaa.

Tämä opintojakso soveltuu henkilöille, jotka ovat suorittaneet tai ovat suorittamassa keväällä 2021 ylioppilastutkinnon tai esimerkiksi toisen asteen matkailuun tai liiketoimintaan liittyvän tutkinnon tai joilla on yhteenlaskien vähintään kahden kuukauden työkokemus matkailualalta tai sitä sivuavilta palvelualoita.
HUOM! Mikäli haluat tämän opintojakson jälkeen syventää osaamistasi, suosittelemme Yrkeshögskolan Novian opintojaksoa Service design för utveckling av turism i skärgården.

Go back to top of page