Siirry suoraan sisältöön

Kemianteollisuuden prosessit (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BN28-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2020 - 15.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 30.04.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 70
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Liisa Lehtinen
Kari Haajanen
Ryhmät
PBIOKES19A
PBIOKES19A
PBIOKES19B
PBIOKES19B
Opintojakso
TE00BN28
Toteutukselle TE00BN28-3001 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakson sisältönä on johdatukset kiertotalouteen sekä kemiantekniikan eri suuntautumisvaihtoehtoihin, eli materiaali-, elintarvike ja biotekniikkaan.

Liisa Lehtinen, viikot 2-8 (2 op)
Kiertotalouden osiossa käydään läpi kiertotalouden ja kestävän kehityksen terminologiaa sekä tutustutaan erilaisiin kiertotalouden liiketoimintamalleihin käytännön esimerkkien avulla.
Materiaalitekniikan osiossa tutustutaan eri materiaalien valmistustekniikoihin sekä materiaalien kemiallisiin ja fysikaalisiin ominaisuuksiin.

Eija Kulju viikot 9-12 (1,5 op)
Elintarviketekniikan osiossa tutustutaan elintarviketeollisuuden perusraaka-aineisiin sekä elintarvikeprosesseihin.

Kari Haajanen viikot 13-17 (1,5 op)
Biotekniikan osiossa tutustutaan bioprosessien yksikköoperaatioihin ja -prosesseihin sekä bioprosessien erityispiirteisiin.

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
- kertoa kestävän kehityksen periaatteista ja mittareista
- kuvata kiertotalouden mahdollisuuksia hiilineutraaliuden tavoittelussa
- kertoa erilaisista materiaaleista, niiden kemiallisista ja fysikaalisista ominaisuuksista sekä valmistustekniikoista
- kertoa elintarviketekniikan perusraaka-aineista ja prosesseista
- kertoa bioprosessien yksikköoperaatioista ja -prosesseista sekä bioprosessien erityispiirteistä

Sisältö

Opintojaksolla opiskelijat perehtyvät kemianteollisuuden materiaaleihin ja prosesseihin.
- Kestävän kehityksen ja kiertotalouden perusteet, hiilineutraaliuden tavoittelu
- Syventyminen prosessitekniikan eri aloihin (bio-, materiaali- ja elintarviketekniikka)
- Johdanto materiaalien ominaisuuksiin ja niiden valmistustekniikoihin
- Johdanto elintarviketekniikan perusraaka-aineisiin sekä elintarvikeprosesseihin
- Johdanto bioprosesseihin ja niiden erityispiirteisiin.

Oppimateriaalit

Materiaali Itslearning -alustalla ja tunnilla jaettu sekä itse haettu materiaali (verkosta, kirjastosta ym. lähteet).

Opetusmenetelmät

Tehtäväperustainen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuustutkimus
Verkkomateriaali

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Toteutus on keväällä 2021 koronan vuoksi näillä näkymin kokonaan verkossa.

Digioppiminen
Tiimioppiminen

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jos sinulla on tarvetta valinnaiseen suoritustapaan, keskustele osiosta vastaavan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson kokonaislaajuus on 5 op, mikä vastaa noin 133 h:n työmäärää.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kukin osio (materiaalitekniikka ja kiertotalous, elintarviketekniikka ja biotekniikka arvioidaan erikseen. Lopullinen arvosana on näiden osioiden painotettu keskiarvo. Jotta opintojakson saa hyväksytysti läpi, on kukin osio suoritettava hyväksytysti.

Siirry alkuun