Siirry suoraan sisältöön

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä (5 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BF47-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2020 - 30.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
31.08.2020 - 31.12.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 40
Koulutus
Toimintaterapeuttikoulutus
Opettajat
Johanna Kurtti
Irina Katajisto-Korhonen
Anu Kuikkaniemi
Kaarina Rajala
Mary-Ann Kaukinen
Vastuuopettaja
Mary-Ann Kaukinen
Opintojakso
TH00BF47
Toteutukselle TH00BF47-3004 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ravitsemus, Johanna Kurtti
A- ryhmä 18.9. ja 2.10. B- ryhmä 9.9 ja 30.9.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina.

Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka, Kaarina Rajala (zoom -linkki tapaamiseen lähetetään sähköpostitse jaksoon ilmoittautuneille)
Vk 43, tiistai 20.10.2020 A-ryhmä: 2t Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiika työskentelyn ohjeistukset (verkkotapaaminen klo 8.15-9.45)
Vk 43, tiistai 20.10.2020 B-ryhmä: 2t Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka (verkkotapaaminen 20.10. klo 10-11.30).
Hätäensiavun yksilötehtävien palautus 30.10.2020 ja ryhmätehtävän palautus 13.11.2020. Mikrobiologian ja aseptiikan tehtävän palautus 20.11. 2020 mennessä, (2.palautuskerta kummassakin on 30.3.2021 ja 3.palautuskerta on 30.8.2021)

Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu, Ankku, Anu ja Irina:
vko 44 Info Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havainnoinnin avulla (käytännön toteutus viikot 44-49), Anu
vko 45 Taitojen arviointi havainnoimalla, kaikki opet
vko 48 Sensomotoristen ja toiminnallisten arviointimenetelmien pop-up, Ankku ja Anu
vko 49 palautetunti etä Teams, Anu ja Irina

Tavoitteet

Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.

Sisältö

Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet

Oppimateriaalit

Tieto oppimateriaaleista löytyy Itslearning oppimisympäristöstä.
RAV: Käydään läpi ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä

Opetusmenetelmät

Ravitsemus: Keskusteleva lähiopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Ravitsemus luentoja, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Verkkotyöskentely yksin ja pienryhmässä
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan ennen jakson alkua

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista lähitunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).

Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Käsikirja arviointimenetelmistä sisältäen reflektion toiminnallisuuden arviointi ja toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksoista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

RAV: HYV/HYL (Osallistuminen lähiopetukseen sekä annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien suorittaminen)
Hätäensiapu: Yksilötehtävien ja pienryhmätehtävän suoritus: hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty

Siirry alkuun