Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemushoito (1 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BU65-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2020 - 26.03.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2021 - 31.07.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Opettajat
Johanna Kurtti
Opintojakso
TH00BU65
Toteutukselle TH00BU65-3004 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito keväällä 2021:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

- Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
- Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
- Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

• Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä. Kurssi toteutetaan Optima-alustalla.
• Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi. Näihin liittyvät taidot opitaan pienryhmissä työskennellen. Työskentelyn tulokset esitetään koko ryhmälle.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h (sisätautipotilaan ravitsemus, kirurgisen pot. rav. tilan arviointi ja seuranta, ryhmätehtävien anto ja ohjaus, tehtävien esitykset) ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu ja ravitsemustehtävien teko).

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

RAVITSEMUSHOITO: Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Siirry alkuun