Bio- ja elintarvikeprosessit (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5021188-1001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 01.01.2017 - 31.07.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tekniikka ja liiketoiminta
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 40 - 70
- Koulutus
- Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
- Opettajat
- Mika Jokinen
- Juha Nurmio
- Laura Simola
- Opintojakso
- 5021188
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden ja kaasujen siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä. Opiskelija osaa kuvata erilaisten kemianteollisuuden prosessien erityispiirteitä ja osaa valita ja mitoittaa eri prosesseille tarvittavia valmistus- ja analyysilaitteita. Hänosaa hyödyntää prosessiosaamista teknologiansiirtohankkeissa, ohjauksen ja analyysien suunnittelussa ja siirtämisessä tuotantomittakaavan.Opiskelija osaa kuvata tyypillisiä tuotantoprosesseja, jotka rakentuvat useista erillisistä yksikköoperaatioista ja -prosesseista (esim. suodatus, tislaus, reaktorit). Lisäksi opiskelija osaa kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden ja kaasujen siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä.
Sisältö
Opintojaksolla käsitellään bio- ja elintarvikeprosessien erityispiirteitä ja niihin liittyviä prosessi- ja analyysilaitteita sekä mittausmenetelmiä. Opintojakso toteutetaan osittainenglanniksi yhteisopettajuutena niin, että mukana on sekä prosessitekniikan että englannin kielen ja viestinnän opettajat.Prosessitekniikan yleiskuvaus, tuotantoprosessien yksikköoperaatiot ja -prosessit sekä esimerkkejä laitteista ja menetelmistä. Lämmönsiirron ja neste- ja kaasuvirtauksien perusteet, venttiilien ja pumppujen toiminta sekä lämmönsiirtolaitteiden ja virtauslaitteistojen mitoitus.