Siirry suoraan sisältöön

Kuvataiteen koulutus S21: PKUVAS21

Tunnus: PKUVAS21

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Kuvataiteilija (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

KOULUTUKSEN TAVOITE
Turun ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutus on nelivuotinen, 240 opintopisteen laajuinen kokonaisuus, joka johtaa kuvataiteilija (AMK) -tutkintoon. Koulutus antaa vankat perustiedot ja -taidot kuvataiteilijan tai valokuvaajan ammattiin valitun erikoistumisalan mukaan.

Koulutuksessa korostetaan opiskelijan oman taiteellisen ilmaisun sekä ammatillisen toiminnan ja työelämävalmiuksien kehittämistä. Nykytaiteen metodit ja tekniikat antavat lukuisia toteutusmahdollisuuksia, joita opiskelija voi soveltaa omassa ilmaisussaan ja toimeksiannoissa. Valmistunut opiskelija osaa toimia ja kehittää toimintaansa kuvataiteilijana taiteen kentällä ja moniammatillisessa yhteistyössä. Koulutuksessa huomioidaan kuvataiteilijan vastuu ympäristöstä ja noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Kuvataide näkyy ja vaikuttaa yhteiskunnassa. Turun kaupungin, Varsinais-Suomen ja Turun ammattikorkeakoulun strategisissa linjauksissa vuosille 2015–2025 korostetaan kulttuurialan merkitystä alueen hyvinvoinnin, yhteistyön, kilpailukyvyn ja vetovoimaisuuden lisääjänä. Taide on osa hyvää elämää.

KOULUTUKSEN RAKENNE JA SISÄLTÖ
Kuvataiteen opiskelu on käytännönläheistä. Opinnot sisältävät esimerkiksi erilaisiin menetelmiin ja teemoihin liittyvää työpajatyöskentelyä, taiteellisia projekteja ja ammattialan käytänteiden harjoittelua. Ammattia vastaavissa oppimistehtävissä kehitetään omaa ilmaisua ja opitaan erilaisia nykytaiteen toimintatapoja. Käytännön työskentelyn rinnalla harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua teoriaopinnoissa. Opettajien kanssa käytävissä palautekeskusteluissa ja ryhmän yhteisissä kritiikki- ja seminaaritilaisuuksissa opiskelija analysoi ja arvioi oppimistaan ja työskentelynsä kehittymistä.

Opinnot jakautuvat ydinosaamiseen ja laajentavaan osaamiseen. Ydinosaamiseen kuuluvat yhteiset kieliopinnot, taiteellisen työskentelyn perusteet, taiteen historian ja teorian sekä ammattikäytäntöjen perusteet ja ammattiopintoja valinnan mukaan. Laajentavaan osaamiseen liittyvät oma taiteellinen työskentely, harjoittelu, vapaasti valittavat opinnot sekä opinnäytetyö.

Kuvataiteen opetussuunnitelma on joustava ja mahdollistaa erilaiset oppimispolut. Esimerkiksi ammattiopintojen valikoimasta voi yhdessä tutoropettajan kanssa rakentaa omia tavoitteita tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Myös harjoittelun ja vapaasti valittavien opintojen valinnoilla voi syventää omaa suuntaustaan.

Ensimmäisen vuoden opinnoissa edetään taiteellisen työskentelyn perusteista ammattiopintoihin. Kuvataiteen toimintatapoihin ja ammattikenttään tutustutaan käytännön kautta. Teoria- ja kieliopinnot kulkevat käytännön prosessien rinnalla.

Toisen vuoden opinnoissa painopiste on kuvataiteen tai valokuvan työpajatyyppisissä ammattiopinnoissa. Kuvataiteen ammattiopinnoissa opiskelija voi syventyä kuvanveistoon, maalaukseen, piirustukseen tai taidegrafiikkaan. Valokuvan ammattiopinnoissa opiskelija perehtyy erilaisiin valokuvataiteen lähestymistapoihin ja käytäntöihin. Kuvataiteeseen tulevat ulkomaiset vaihto-opiskelijat sijoittuvat ammattiopintoihin, joten opetus on osaksi englanninkielistä. Toisen vuoden aikana tutustutaan myös nykytaiteen teoriaan ja käytäntöihin, erityisesti tila- ja aikasidonnaiseen taiteeseen.

Kolmannen vuoden opinnoissa syvennetään taiteellista työskentelyä. Opiskelija toteuttaa taiteellisen työn, joka on julkisesti esillä. Työ voi toteutua osana tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa, ja sen toteutukseen haetaan työelämäkumppaneita. Kolmannen vuoden opiskelijoita kannustetaan kansainväliseen opiskelijavaihtoon koulun tarjoamien verkostojen kautta. Pohjoismaisten kuvataidekorkeakoulujen KUNO-verkosto mahdollistaa lyhyet vaihdot ja esimerkiksi Erasmus-ohjelman kautta on mahdollisuus pidempiaikaisiin vaihtoihin.

Neljännen vuoden opinnot rakentuvat opinnäytetyön ympärille. Opiskelija toteuttaa tutkimuksellisen ja taiteellisen opinnäytetyön, joiden työskentelyprosessi vastaa kuvataiteilijan työn todellisuutta. Taiteellinen opinnäytetyö toteutetaan työelämäyhteistyönä. Opinnäytetyötä edeltävät taiteen teoriaopinnot antavat opiskelijalle valmiuksia taiteelliseen tutkimukseen ja kuvataidealan kehittämiseen.

Vapaasti valittavia opintoja (30 op) opiskelija voi valita kuvataiteen tarjonnasta, Turun AMK:n muiden koulutusalojen opetustarjonnasta, henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti vaihto-opintoina tai käytännön taideprojekteina esimerkiksi osana tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Osan vapaasti valittavista opinnoista voi integroida osaksi taiteellista opinnäytetyötä.

Harjoittelun (30 op) aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Harjoittelun pyrkimyksenä on valmentaa opiskelija työllistämään itsensä monipuolisesti erilaisissa kuvataiteen asiantuntijatehtävissä. Osa harjoittelusta on integroitu osaksi opinnäytetyöprosessia. Harjoittelua voi suorittaa myös ulkomailla, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa tai osana kuvataiteen palvelutoimintaa.

OSAAMISPOLUT, ERIKOISALAT JA PÄTEVYYDET
Kuvataiteen koulutuksessa on kuvataiteen ja valokuvan erikoistumisalat. Ennakkotehtävät tehdään valittuun erikoistumisalaan.

Kuvataide
Kuvataiteen opinnoissa voi syventyä nykytaiteeseen kuvanveiston, maalauksen, piirustuksen tai taidegrafiikan menetelmin. Osaamista laajennetaan mm. valokuvan ja videon ilmaisukeinoihin, julkiseen taiteeseen sekä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin. Ammatillista identiteettiä vahvistetaan ja syvennetään kuvataiteilijan työtä vastaavissa harjoitteluissa sekä taideprojekteissa.

Valokuva
Valokuvan opinnoissa perehdytään valokuvataiteen käytäntöihin sekä valokuvan teknisiin ja ilmaisullisiin mahdollisuuksiin. Osaamista laajennetaan muihin nykytaiteen ilmaisukeinoihin, julkiseen taiteeseen sekä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin. Ammatillista identiteettiä vahvistetaan ja syvennetään valokuvaajan työtä vastaavissa harjoitteluissa sekä taideprojekteissa.

URAMAHDOLLISUUDET

Valmistuneena voi toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja alan asiantuntijana tai laaja-alaisesti valokuvan eri ammattikentillä.

ESIMERKKEJÄ TEHTÄVÄNIMIKKEISTÄ
26510 Taidemaalari
26512 Graafikko
26513 Kuvanveistäjä
26519 Muu kuvataiteilija
34310 Muotokuvaaja
34311 Mainoskuvaaja
34312 Lehtivalokuvaaja
34319 Muu valokuvaaja
X0110 Yrittäjä

JATKO-OPINTOMAHDOLLISUUDET
Kuvataiteilija (AMK) -tutkinto antaa hakukelpoisuuden:
• soveltuvat suomalaiset ja kansainväliset korkeakoulut ja yliopistot
• soveltuvat YAMK-tutkinnot

Osaamistavoitteet

Kuvataiteen koulutuksen tavoitteena on, että valmistuttuaan opiskelija osaa toimia ammatillisesti taiteen kentällä ja esittää julkisesti työnsä tuloksia. Valmistunut opiskelija tuntee nykytaiteen ilmiöitä ja taiteen historiaa sekä tunnistaa taiteen eri suuntausten ja ilmiöiden välisiä suhteita. Hän kykenee tarkastelemaan omaa taiteellista toimintaansa suhteessa taiteen traditioon ja tuntee taiteen kentän toimintatapoja alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Opinnoissa kehitetään taitoa havainnoida ja tulkita ympäristöä ja ajan ilmiöitä sekä muuttaa niitä erilaisiksi sisällöiksi ja taideteoiksi. Valmistuneella opiskelijalla on valmiudet käyttää kuvataiteen tekniikoita ja välineitä tarkoituksenmukaisella tavalla sekä kehittää teknistä, ilmaisullista ja teoreettista osaamistaan. Samalla hän tunnistaa oman osaamisensa sekä moniammatillisen yhteistyön mahdollisuudet.

Kuvataiteen opinnoissa kannustetaan tekemään itsenäisiä taiteellisia valintoja sekä kehitetään valmiuksia arvioida ja analysoida omaa ja toisten taiteellista toimintaa. Valmistunut opiskelija ymmärtää taiteilijan ammatin harjoittamisen ja kehittämisen mahdollisuudet muuttuvassa yhteiskunnassa. Hän osaa soveltaa osaamistaan ja viestiä siitä erilaisissa yhteyksissä

Valmistunut kuvataiteilija tunnistaa yhteiskunnallisen näkökulman työssään ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa projekteissa sekä tehdä yhteistyötä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän ottaa kuvataiteilijana vastuun ympäristöstään eettisesti ja esteettisesti sekä osaa tarkastella ympäröivää yhteiskuntaa taiteen menetelmin.

Pedagogiset toimintatavat

Kuvataiteen opetuksessa sovelletaan innovaatiopedagogiikkaa. Painopiste on käytännönläheisessä, työpajamuotoisessa toiminnassa, jossa harjoitetaan taiteilijan käytännön taitoja ja ajattelua. Ammattiaineiden työpajoissa painottuvat nykytaiteen käytännöt ja ilmaisutavat sekä taiteen tekemisen prosessi ja monimuotoisuus. Oppimissuunnitelma on joustava ja mahdollistaa opiskelijoille erilaisia reittejä ja mahdollisuuksia valmistua kuvataiteilijan ammattiin. Opintoihin kuuluu osallistuminen julkiseen näyttelytoimintaan koulun galleriassa tai muissa tiloissa. Opintojen edetessä opiskelijoiden itsenäisen työn osuus kasvaa ja opettajan rooli muuttuu ohjaavaksi. Neljäntenä vuonna toteutettavaan opinnäytetyöhön kuuluu taiteellista työskentelyä reflektoiva tai taustoittava tutkimuksellinen osuus sekä itsenäinen taiteellinen työ. Opinnäyteseminaareissa opiskelija esittelee taiteellista työskentelyään, sen lähtökohtia, toteutusta ja tuloksia.

Työpajaopetuksen rinnalla kulkevat teoriaopinnot, joissa oma tekeminen suhteutuu nykytaiteen käytäntöihin ja traditioihin. Kuvataiteilijan ammattikäytännöt ja yrittäjyys kulkevat opinnoissa paitsi omana opintojaksonaan, myös yhtenä painopisteenä ammattiopinnoissa ja opinnäytteessä. Laaja näkökulma taiteen mahdollisuuksiin ja toimintatapoihin antaa mahdollisuuden pohtia omaa taiteilijuuttaan laajemmassa perspektiivissä ja sen kautta löytää omia reittejä toimia taiteilijana yhteiskunnassa.

TKI-hankkeissa ja muissa yhteistyöprojekteissa toimitaan yhdessä työelämän kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat mm. alueen taidemuseot, taiteilijaseurat sekä erilaiset yritykset ja yhteisöt. Yhteistyössä voidaan toteuttaa näyttelyitä, taidetapahtumia, työpajoja, julkista taidetta tai taidetta soveltavia tuotteita, tapahtumia tai palveluja. Yhteistyöprojektien lisäksi harjoittelu antaa mahdollisuuksia verkostoitua sekä täydentää ja soveltaa osaamistaan käytännössä. Harjoitteluseminaareissa esitellään harjoittelukokemuksia ja arvioidaan osaamisen kehittymistä harjoittelussa. Vapaasti valittavien opintojen avulla opiskelija voi syventää osaamistaan kuvataiteen projekteissa ja laajentaa osaamistaan muille ammattialoille. Valittavissa on esimerkiksi laaja valikoima eri alojen verkko-opintoja campus online -portaalin kautta.

Kotimaisten hankkeiden ohella on tarjolla myös kansainvälisten yhteistyötahojen kanssa toteutettavia hankkeita. Lisäksi kansainvälisiä kontakteja voi solmia KUNO-verkoston työpajoissa, pidemmässä opiskelijavaihdossa tai kansainvälisessä harjoittelussa. Työpaja- ja taiteellisen työskentelyn opetus (yhteensä 60 op) toteutetaan osittain englanniksi silloin, kun kursseille osallistuu vaihto-opiskelijoita.

Arviointi

Oman työn ja oppimisen arviointi on jatkuva ja kokonaisvaltainen prosessi. Oppimista ja opetuksen laatua arvioidaan palautekeskustelujen, harjoitustehtävien, esseiden, raporttien, analyysien ja tenttien avulla, opintojaksosta riippuen. Palautekeskustelujen ja vertaisarvioinnin kautta kehitetään opiskelijoiden taitoa arvioida ja kehittää omaa toimintaansa. Arvioinnin kohteena on opintojen tavoitteiden mukainen osaaminen ja sen kehittyminen. Arviointi on dialogista ja rakentuu opiskelijan, opettajien ja ryhmän välisissä keskusteluissa. Arvioinnissa voidaan käyttää myös oppilaitoksen ulkopuolisia asiantuntijoita.

Arviointi on kaksisuuntaista, myös opetusta arvioidaan ja kehitetään jatkuvasti. Jatkuvan arvioinnin lisäksi palautetta voidaan kerätä opintojaksojen yhteydessä. Kerran vuodessa järjestetään aloitusryhmittäin palautepäivä, jossa käsitellään koulutuspäällikön johdolla opiskelijaryhmien koostama palautemateriaali. Palautepäivään osallistuvat myös opettajat, opinto-ohjaaja ja koulutusjohtaja. Palautepäivässä käsitellyistä ja esiin nousseista kysymyksistä koostetaan toimenpidesuunnitelma. Kuvataiteen koulutusta kehitetään jatkuvassa dialogissa työelämän edustajien ja yhteistyökumppanien kanssa, esimerkiksi kuvataiteen neuvottelukunnassa sekä kansainvälisessä kuvataiteen kouluttajien PARADOX-verkostossa.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 125)

125 60 51 13 1 30 30 26.5 24.5 11 2 1 15 15 10 10 10 13.3 13.3 8.2 8.2 8.2 5.5 5.5 0.7 0.7 0.7 0.3 0.3 0.3
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1.5 1.5
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
2021027 Videotaiteen perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021098 Taiteen historia ja filosofia 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021165 Ammattina kuvataiteilija 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021087 Analyysitaidot 5 5 5 2.5 2.5
2021163 Julkisen taiteen esityskäytännöt 5 5 5 2.5 2.5
2021080 Piirustuksen perusteet I 5 5 5 2.5 2.5
2021081 Piirustuksen perusteet II 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021028 Digitaalinen valokuvaus 5 5 5 2.5 2.5
2021032 Valokuvan historia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Kuvataiteen työpajat

(Valitaan kaikki)

6
2021097 Kuvataiteen työpajat 6 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
PKUVAS21-1001
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

5
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1 1 1 0.5 0.5
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1 1 1 0.3 0.3 0.3
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1 1 1 0.3 0.3 0.3
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1 1 1 0.3 0.3 0.3
1002358 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5 1 1 1 0.3 0.3 0.3
PKUVAS21-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3 3 3 1 1 1
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PKUVAS21-1003
Taiteellisen työskentelyn perusteet

(Valitaan kaikki)

20 20 15 5 7.5 7.5 1.7 1.7 1.7
KU00BY96 Kuvataiteen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KU00BY97 Digitaalisen työskentelyn perusteet 5 5 5 2.5 2.5
2021143 Pajatyöskentely ja työturvallisuus 5 5 5 2.5 2.5
2021144 Näyttelyprosessi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PKUVAS21-1004
Tila ja aika

(Valitaan kaikki)

15
2021115 Tila ja aika I 5 5 5 2.5 2.5
2021116 Tila ja aika II 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021145 Nykytaiteen historia ja teoria 5 5 5 2.5 2.5
PKUVAS21-1005
Kuvataiteen vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 35)

35
2021102 Havaintoon perustuva kuvanveisto 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021103 Kuvanveiston valumenetelmät 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021146 Puu kuvanveiston materiaalina 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021106 Kuvanveiston ilmaisukeinot I 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021147 Metalli kuvanveiston materiaalina 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021107 Kuvanveiston ilmaisukeinot II 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021148 Kuvanveiston vaihtoehtoiset menetelmät 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021149 Maalauksen perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021108 Havaintoon perustuva maalaus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BS57 Maalauksen öljyliukoiset menetelmät 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
KU00BS58 Maalauksen vesiliukoiset menetelmät 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021111 Maalauksen ilmaisukeinot I 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021112 Maalauksen ilmaisukeinot II 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021150 Maalauksen ilmaisukeinot III 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021123 Piirustus I 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021124 Piirustus II 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021122 Havaintoon perustuva piirustus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021125 Piirustus III 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021126 Piirustus IV 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021127 Taidegrafiikan menetelmät I 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021128 Taidegrafiikan menetelmät II 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021151 Taidegrafiikan menetelmät III 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021130 Taidegrafiikan menetelmät IV 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021152 Taidegrafiikan menetelmät V 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021153 Taidegrafiikan ilmaisukeinot I 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021154 Taidegrafiikan ilmaisukeinot II 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021029 Pimiötyö 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021133 Valokuvauksen menetelmät I 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021134 Valokuvauksen menetelmät II 5 5 5 2.5 2.5
2021161 Valokuvauksen menetelmät III 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021058 Valokuvateoria 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021036 Dokumentaarinen työskentely 5 5 5 2.5 2.5
2021135 Valokuvauksen ilmaisukeinot I 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021136 Valokuvauksen ilmaisukeinot II 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 115)

115 9 47 59 9 17.5 29.5 24 35 3 3 3 8.8 8.8 9.8 9.8 9.8 12 12 11.7 11.7 11.7
2021159 Taide nyt 5 5 5 2.5 2.5
2021155 Taiteellinen työskentely I 5 5 5 2.5 2.5
2021156 Taiteellinen työskentely II 5 5 5 2.5 2.5
2021157 Taiteellinen työskentely III 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
2021158 Taiteellinen työskentely IV 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021140 Kansainväliset vaihto-opinnot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021141 Kansainväliset vaihto-opinnot 10 10 10 3.3 3.3 3.3
2021162 Kansainväliset vaihto-opinnot 15 15 15 5 5 5
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

30
2001044 Vapaasti valittavat opinnot 30 4 7 19 4 7 9 10 1.3 1.3 1.3 2.3 2.3 2.3 4.5 4.5 3.3 3.3 3.3
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
2021095 Harjoittelu 30 5 10 15 5 10 5 10 1.7 1.7 1.7 3.3 3.3 3.3 2.5 2.5 3.3 3.3 3.3
KU00BY82 Opinnäytetyöhön liittyvä harjoittelu 5 - 15
PKUVAS21-1006
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30 5 25 5 10 15 1.7 1.7 1.7 5 5 5 5 5
2021164 Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilija 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021166 Taiteellinen opinnäytetyö 15 15 15 5 5 5
2021167 Tutkimuksellinen opinnäytetyö 10 10 10 5 5
Yhteensä 240 110 150 95 60 37.5 72.5 71.5 78.5 31 64 24 36 18.9 18.9 24.4 24.4 24.4 36.7 36.7 25.6 25.6 25.6 15.6 15.6 21.2 21.2 21.2 12 12 11.9 11.9 11.9

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Harjoittelu
Harjoittelu
Opinnäytetyö
Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilija
Taiteellinen opinnäytetyö
Tutkimuksellinen opinnäytetyö
Perusopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Suomen kieli ja viestintä
English Professional Skills, B2
Videotaiteen perusteet
Taiteen historia ja filosofia
Ammattina kuvataiteilija
Analyysitaidot
Julkisen taiteen esityskäytännöt
Piirustuksen perusteet I
Piirustuksen perusteet II
Digitaalinen valokuvaus
Valokuvan historia
Kuvataiteen työpajat
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Kuvataiteen perusteet
Digitaalisen työskentelyn perusteet
Pajatyöskentely ja työturvallisuus
Näyttelyprosessi
Tila ja aika I
Tila ja aika II
Nykytaiteen historia ja teoria
Havaintoon perustuva kuvanveisto
Kuvanveiston valumenetelmät
Puu kuvanveiston materiaalina
Kuvanveiston ilmaisukeinot I
Metalli kuvanveiston materiaalina
Kuvanveiston ilmaisukeinot II
Kuvanveiston vaihtoehtoiset menetelmät
Maalauksen perusteet
Havaintoon perustuva maalaus
Maalauksen öljyliukoiset menetelmät
Maalauksen vesiliukoiset menetelmät
Maalauksen ilmaisukeinot I
Maalauksen ilmaisukeinot II
Maalauksen ilmaisukeinot III
Piirustus I
Piirustus II
Havaintoon perustuva piirustus
Piirustus III
Piirustus IV
Taidegrafiikan menetelmät I
Taidegrafiikan menetelmät II
Taidegrafiikan menetelmät III
Taidegrafiikan menetelmät IV
Taidegrafiikan menetelmät V
Taidegrafiikan ilmaisukeinot I
Taidegrafiikan ilmaisukeinot II
Pimiötyö
Valokuvauksen menetelmät I
Valokuvauksen menetelmät II
Valokuvauksen menetelmät III
Valokuvateoria
Dokumentaarinen työskentely
Valokuvauksen ilmaisukeinot I
Valokuvauksen ilmaisukeinot II
Taide nyt
Taiteellinen työskentely I
Taiteellinen työskentely II
Taiteellinen työskentely III
Taiteellinen työskentely IV
Kansainväliset vaihto-opinnot
Kansainväliset vaihto-opinnot
Kansainväliset vaihto-opinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Opinnäytetyöhön liittyvä harjoittelu

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 125)

125
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
1001004 English Professional Skills, B2 3
2021027 Videotaiteen perusteet 5
2021098 Taiteen historia ja filosofia 5
2021165 Ammattina kuvataiteilija 5
2021087 Analyysitaidot 5
2021163 Julkisen taiteen esityskäytännöt 5
2021080 Piirustuksen perusteet I 5
2021081 Piirustuksen perusteet II 5
2021028 Digitaalinen valokuvaus 5
2021032 Valokuvan historia 5
Kuvataiteen työpajat

(Valitaan kaikki)

6
2021097 Kuvataiteen työpajat 6
PKUVAS21-1001
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

5
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1
1002358 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5 1
PKUVAS21-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
PKUVAS21-1003
Taiteellisen työskentelyn perusteet

(Valitaan kaikki)

20
KU00BY96 Kuvataiteen perusteet 5
KU00BY97 Digitaalisen työskentelyn perusteet 5
2021143 Pajatyöskentely ja työturvallisuus 5
2021144 Näyttelyprosessi 5
PKUVAS21-1004
Tila ja aika

(Valitaan kaikki)

15
2021115 Tila ja aika I 5
2021116 Tila ja aika II 5
2021145 Nykytaiteen historia ja teoria 5
PKUVAS21-1005
Kuvataiteen vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 35)

35
2021102 Havaintoon perustuva kuvanveisto 5
2021103 Kuvanveiston valumenetelmät 5
2021146 Puu kuvanveiston materiaalina 5
2021106 Kuvanveiston ilmaisukeinot I 5
2021147 Metalli kuvanveiston materiaalina 5
2021107 Kuvanveiston ilmaisukeinot II 5
2021148 Kuvanveiston vaihtoehtoiset menetelmät 5
2021149 Maalauksen perusteet 5
2021108 Havaintoon perustuva maalaus 5
KU00BS57 Maalauksen öljyliukoiset menetelmät 5
KU00BS58 Maalauksen vesiliukoiset menetelmät 5
2021111 Maalauksen ilmaisukeinot I 5
2021112 Maalauksen ilmaisukeinot II 5
2021150 Maalauksen ilmaisukeinot III 5
2021123 Piirustus I 5
2021124 Piirustus II 5
2021122 Havaintoon perustuva piirustus 5
2021125 Piirustus III 5
2021126 Piirustus IV 5
2021127 Taidegrafiikan menetelmät I 5
2021128 Taidegrafiikan menetelmät II 5
2021151 Taidegrafiikan menetelmät III 5
2021130 Taidegrafiikan menetelmät IV 5
2021152 Taidegrafiikan menetelmät V 5
2021153 Taidegrafiikan ilmaisukeinot I 5
2021154 Taidegrafiikan ilmaisukeinot II 5
2021029 Pimiötyö 5
2021133 Valokuvauksen menetelmät I 5
2021134 Valokuvauksen menetelmät II 5
2021161 Valokuvauksen menetelmät III 5
2021058 Valokuvateoria 5
2021036 Dokumentaarinen työskentely 5
2021135 Valokuvauksen ilmaisukeinot I 5
2021136 Valokuvauksen ilmaisukeinot II 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 115)

115
2021159 Taide nyt 5
2021155 Taiteellinen työskentely I 5
2021156 Taiteellinen työskentely II 5
2021157 Taiteellinen työskentely III 5
2021158 Taiteellinen työskentely IV 5
2021140 Kansainväliset vaihto-opinnot 5
2021141 Kansainväliset vaihto-opinnot 10
2021162 Kansainväliset vaihto-opinnot 15
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

30
2001044 Vapaasti valittavat opinnot 30
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
2021095 Harjoittelu 30
KU00BY82 Opinnäytetyöhön liittyvä harjoittelu 5 - 15
PKUVAS21-1006
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
2021164 Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilija 5
2021166 Taiteellinen opinnäytetyö 15
2021167 Tutkimuksellinen opinnäytetyö 10