Panimoteknologia ja toimiminen panimoympäristössä (1 - 10op)
Opintojakson tunnus: TE00CK42
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
 - 1 - 10 op
 
- Opetuskieli
 - suomi
 
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija 
- osaa huomioida elintarvikehygienian tärkeyden eri panimoprosessin vaiheissa sekä ymmärtää sen vaikutuksen lopputuotteen laatuun ja säilyvyyteen
- osaa selittää panimoprosessin eri vaiheet, käytettävien raaka-aineiden merkityksen olutreseptin suunnitteluun ja ymmärtää niiden vaikutuksen lopputuotteen laatuun 
- osaa soveltaa panimotoiminnassa käytettyjä prosessilaitteita sekä -tekniikoita ja erilaisia prosessin seurannassa käytettyjä analyysimenetelmiä toisessa panimoympäristössä
- osaa arvioida panimoprosessia kiertotalouden näkökulmasta ja soveltaa tietoa eri sivuvirtojen hyödyntämisen näkökulmasta
                    
Sisältö
- panimoteknologia, yksikköprosessit oluen valmistuksessa 
- elintarvikehygienia
- panimon tuotannon suunnittelu ja aikataulutus