Siirry suoraan sisältöön

Design Studio 2 - vapaa-ajan asuntoLaajuus (5 op)

Tunnus: TE00CX09

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Design Studio 2 jatkaa Studio 1:n osaamistavoitteita syventäen arkkitehtonisen tilan käsitteen ja tilasuunnittelun hallintaa yhdessä materiaalivalintojen kanssa. Studio 2:n tilasuunnittelutehtävät keskittyvät asuntosuunnittelun perusteisiin. Kurssin tavoitteena on antaa perusymmärrys 1) asumisen suunnitteluun liittyvistä vaatimuksista ja säännöksistä, 2) asumisen ja asuntoarkkitehtuurin roolista hyvän elämän puitteina sosiologisena näkökulmana asumiseeen, 3) asumisen kytkeytymisestä asuntopolitiikkaan ja arkkitehtuurin roolista asuntopolitiikan välineenä, 4) talonrakenteiden liittymisestä ja yhteydestä tilasuunnitteluun sekä alustava ymmärrys rakennuslupaan tarvittavista asiakirjoista, 5) käyttäjän ja tilaajan roolista arkkitehtuurissa ja rakentamisprosessissa.

Sisältö

Kurssi koostuu Design Studio -työskentelystä ja siihen liittyvistä asuntoarkkiehtuuria ja asuntorakentamista käsittelevistä luennoista. Design studion pääaiheena on pienen mittakaavan suunnittelutehtävä "loma-asunto Turun saaristoon".
Kestävän kehityksen tavoitteena on syvennetään tilasuunnittelun ja materiaalivalintojen merkitystä resurssitehokkuudelle ja taloudelliselle, tekniselle ja sosiaaliselle kestävyydelle rakennusosakohtaisesti mukaanlukien perustamistavat ja rakennuksen sijoittuminen tontille. Loma-asunnon suunnitteluun liityen erilaisia esivalmistuksen muotoja ja logistisien ratkaisujen merkitystä rakennusten hiilikädenjälkeen tarkastellaan yleisellä tasolla.

Esitietovaatimukset

Design Studio 1