Siirry suoraan sisältöön

Product Development and AnalyticsLaajuus (5 op)

Tunnus: TE00BV68

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ja soveltaa elintarvikkeiden tuotekehitysprosessia sekä kustannustehokkuutta ja -laskentaa. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat elintarvikkeen tuotekehitysprojektin sekä tuotteelle kuluttajatutkimuksen. Opiskelija osaa kuvata aistien toimintaa sekä osaa järjestää aistinvaraisen arvioinnin.

Sisältö

- Elintarvikkeen tuotekehitysprosessi
- Tuotekehityksen merkitys yritykselle
- Tuotekehitysprojekti cdio-periaatteiden mukaisesti
- Aistinvarainen arviointi sekä aistinvaraisen arvioinnin testien järjestäminen

Ilmoittautumisaika

01.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kemiantekniikka

Toimipiste

Lemminkäisenkatu

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettaja
  • Eija Kulju
Ryhmät
  • PBIOKES22Elintarvike
    PBIOKES22Elintarvike
  • PBIOKES22
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ja soveltaa elintarvikkeiden tuotekehitysprosessia sekä kustannustehokkuutta ja -laskentaa. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat elintarvikkeen tuotekehitysprojektin sekä tuotteelle kuluttajatutkimuksen. Opiskelija osaa kuvata aistien toimintaa sekä osaa järjestää aistinvaraisen arvioinnin.

Sisältö

- Elintarvikkeen tuotekehitysprosessi
- Tuotekehityksen merkitys yritykselle
- Tuotekehitysprojekti cdio-periaatteiden mukaisesti
- Aistinvarainen arviointi sekä aistinvaraisen arvioinnin testien järjestäminen

Oppimateriaalit

The course will be held in English. Students gather their own material. Material delivered during lessons is in Teams.

Opetusmenetelmät

Project based learning, task based learning, research, literature study, web based material, individual learning, laboratory work,

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

No exam.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

International studies, Team learning, Co-teaching, Based on working-life needs, Project work, Digi-learning

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

For individual implementation, please contact Eija Kulju.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Project plan, project reporting, Learning Cafe, Laboratory work, demonstrations, Final report and exhibition
The students measure their workload by keeping record of working hours. Total hours 5 x 26,7 h.

Sisällön jaksotus

Starting info week 36 Wed 4.9.24
Week 37 assignment
Weekly meetings 36-50
Final presentations week 49


The participants will develope a food product from a chosen raw material. The group work is done from industry's view. They will participate in product development lessons held by RDI personnel from the industry.
During the course participants will learn about consumer research, product development, cost of different food processes considering sustainable development and it's principles. Course is implemented together with material technology and University of Turku Food Sciences.

Viestintäkanava ja lisätietoja

The course consists of product development, laboratory and groupwork. Therefore, the participation is oblicatory.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

The assessment is based on Project working and reports.
The criteria of assessments can be found from Teams or laboratory's intra.

Hylätty (0)

The participants haven't complited all given tasks.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

The participant has completed acceptably all the tasks. The participant knows and masters satisfactorily the main basic knowledge and methods of the given subject.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

The participant has completed acceptably all the tasks and has taken actively part in the course. The participant knows and masters satisfactorily the main basic knowledge and methods of the given subject and can apply the knowledge in solving different problems. The participant can combine the learned knowledge into earlier studied experience of the subject.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

The participant has completed acceptably all the tasks and has taken actively part in the course. The participant knows and masters satisfactorily the main basic knowledge and methods of the given subject and can apply the knowledge in solving different problems. The participant has showed ability to create new importance in given subject with application of the knowledge.

Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 11.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettaja
  • Eija Kulju
Ryhmät
  • PBIOKES21
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus
  • PBIOKES21B
    PBIOKES21B
  • PBIOKES21A
    PBIOKES21A

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ja soveltaa elintarvikkeiden tuotekehitysprosessia sekä kustannustehokkuutta ja -laskentaa. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat elintarvikkeen tuotekehitysprojektin sekä tuotteelle kuluttajatutkimuksen. Opiskelija osaa kuvata aistien toimintaa sekä osaa järjestää aistinvaraisen arvioinnin.

Sisältö

- Elintarvikkeen tuotekehitysprosessi
- Tuotekehityksen merkitys yritykselle
- Tuotekehitysprojekti cdio-periaatteiden mukaisesti
- Aistinvarainen arviointi sekä aistinvaraisen arvioinnin testien järjestäminen

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

01.06.2022 - 02.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
Opettaja
  • Eija Kulju
  • Piritta Saipa
Ryhmät
  • PBIOKES20
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus
  • PBIOKES20elintarvike
    PBIOKES20elintarvike

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ja soveltaa elintarvikkeiden tuotekehitysprosessia sekä kustannustehokkuutta ja -laskentaa. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat elintarvikkeen tuotekehitysprojektin sekä tuotteelle kuluttajatutkimuksen. Opiskelija osaa kuvata aistien toimintaa sekä osaa järjestää aistinvaraisen arvioinnin.

Sisältö

- Elintarvikkeen tuotekehitysprosessi
- Tuotekehityksen merkitys yritykselle
- Tuotekehitysprojekti cdio-periaatteiden mukaisesti
- Aistinvarainen arviointi sekä aistinvaraisen arvioinnin testien järjestäminen

Oppimateriaalit

The course will be held in English. Students gather their own material. Material delivered during lessons is in Its Learning

Opetusmenetelmät

Project based learning, task based learning, research, literature study, web based material, individual learning, laboratory work,

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

No exam.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

International studies, Team learning, Co-teaching, Based on working-life needs, Project work, Digi-learning

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

For individual implementation, please contact Eija Kulju.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Project plan, project reporting, Learning Cafe, Laboratory work, demonstrations, Final report and exhibition
The students measure their workload by keeping record of working hours. Total hours 5 x 26,7 h.

Sisällön jaksotus

Starting info week 36 Wed 7.9.22
Week 37 assignment
Weekly meetings 36-50
Final presentations week 49


The participants will develope a food product from a chosen raw material. The group work is done from industry's view. They will participate in product development lessons held by RDI personnel from the industry.
During the course participants will learn about consumer research, product development, cost of different food processes considering sustainable development and it's principles. Course is implemented together with material technology, business and University of Turku.

Viestintäkanava ja lisätietoja

The course consists of product development, laboratory and groupwork. Therefore, the participation is oblicatory.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

The assessment is based on Project working and reports.
The criteria of assessments can be found from Its Learning or laboratory's intra.