Siirry suoraan sisältöön

Panimoteknologia ja toimiminen panimoympäristössäLaajuus (10 op)

Tunnus: TE00CK42

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa huomioida elintarvikehygienian tärkeyden eri panimoprosessin vaiheissa sekä ymmärtää sen vaikutuksen lopputuotteen laatuun ja säilyvyyteen
- osaa selittää panimoprosessin eri vaiheet, käytettävien raaka-aineiden merkityksen olutreseptin suunnitteluun ja ymmärtää niiden vaikutuksen lopputuotteen laatuun
- osaa soveltaa panimotoiminnassa käytettyjä prosessilaitteita sekä -tekniikoita ja erilaisia prosessin seurannassa käytettyjä analyysimenetelmiä toisessa panimoympäristössä
- osaa arvioida panimoprosessia kiertotalouden näkökulmasta ja soveltaa tietoa eri sivuvirtojen hyödyntämisen näkökulmasta

Sisältö

- panimoteknologia, yksikköprosessit oluen valmistuksessa
- elintarvikehygienia
- panimon tuotannon suunnittelu ja aikataulutus